Värdelöst

Mer gnäll.

Det är ju egentligen rätt meningslöst att kolla på film på TV. All denna förbaskade reklam. Jag tycker mest det är reklam hela tiden. Det är ju faktiskt mer värt att hyra en film bara för att slippa reklamen.

Sitter och halvtittar på Gladiator. Ruggigt bra film, men man tröttnar ju alldeles för snabbt pga reklamen. Dessutom blir en lång film (ja, lång film, det är ingen isärskrivning) så mycket längre med reklam. Jag måste ju sova! Börjar nog dessutom kl 8:00 imorn eftersom vi ska tömköra. Tömkörning är väl iofs rätt kul, menne....

Nej, det får bli film en stund till. Vem vet, jag kanske kommer på nåt mer att gnälla på...?

Tröttsamt...

Jag är ingen hejare på att skriva rapporter och skit, jag har aldrig påstått det. Men nu är jag sjuuuuukt less på att skriva om varenda grej vi lämnar in... Det gäller inte bara mig, alla i klassen får skriva om precis allt. Jag fattar att det är så det går till på eftergymnasiala utbildningar, det är inte det jag gnäller över. Jag är bara så himla trött på att skriva om. Det känns ju knappt värt att lägga ner energi på första upplagan eftersom man ändå måste skriva om. Det tar så mycket tid och energi att göra varje uppgift två gånger. Och nej, vi slarvar inte första gångerna, vi gör det allra bästa vi kan. Vissa är förstås mer vana än andra, och jag räknar faktiskt mig själv till en av de vana eftersom jag sett hur vissa andra i klassen skriver. Sen finns det iofs de som skriver betydligt bättre än vad jag gör med. Aja. Skit samma.

Sitter och förbannar mitt och Lollos pedagog-arbete just nu. Står "skriv om" på nästan varenda jä*la punkt. Blir så irriterad bara jag tittar på det så jag har redan lagt ner. Ska även skriva om en års-lektionsplanering vi gjort som grupparbete, och en av LIA-rapporterna (alla i klassen ska skriva om en LIA-rapport). Utöver detta ska vi även skriva rapport om ytterligare en pedagog samt det fantastiska examensarbetet. Vilken tur att vi har hela två veckor på oss! Och detta är bara pedagogik-kursen... Hallelulja...

Just nu känns det bara så himla omöjligt. Och det värsta är att varenda grej är grupparbeten! Så man kan lixom inte sitta hemma på kammaren till klockan xx:xx, utan vi måste sitta på skolan eller träffas när hela grupperna kan. Vilket är typ aldrig. Vi går i skolan 08:15 - 15:45 varje dag utom fredagar då vi slutar 11:45. Men det finns verkligen inte mycket tid över till självstudier, förutom kvällar då.

Åhhhhh jag känner att jag bara gnäller nu, men det skiter jag i. Jag måste få gnälla, jag måste få ur mig skiten. Annars kanske jag råkar klämma in det i nån rapport nånstans, under diskussionen kanske ;-P Fast vad gör väl det om jag ändå måste skriva om det.....   :-O

Sakta men säkert...

Ibland kan man ju tro att jag ligger väldigt mycket före med mitt skolarbete, och att jag dessutom inte får jobba nånting. Jag har nämligen tid över för det fantastiska spelet GuitarHero. Jaa, jag är fortfarande helt såld. Det är fasligt kul, och jag känner faktiskt att jag blir bättre. Inte lika bra som de som lägger ut videos på sig själva på youtube förstås, men tillräckligt bra för att vara nöjd med mig själv!

Mina senaste bedrifter är mina fem 100%-are på medium. Inte så kaxigt som sagt, men det är bra för att vara jag!

Låt och poäng
Hit me with your best shot - 111 748
Story of my life - 249 119
When you were young - 160 609
My name is Jonas - 188 754
Welcome to the jungle - 174 738

Och idag har jag lyckats med den största bedriften av alla! (Nåja...)
Jag klarade Dragonforce-låten på medium, för första gången! Men ni kan ju gissa att jag är riiiiktigt skakis i händer och fingrar just nu. Krävs ovanligt mkt koncentration för att kunna skriva här... :-)

Och som sagt, ni där ute är garanterat mycket värre än vad jag är, så kommentarer i stil med "Va dålig du är" och så vidare tar jag mig friheten att radera! Haha, där har ni.

Heja mig!

It's gonna be a long day...

Hade egentligen ställt väckarklockan på 6:45, men jag vaknade kl 6 och var pigg, så då kändes det lixom inte som nån mening att sova vidare. Nu däremot, är jag skittrött. Jag är helt enkelt ingen morgonmänniska.

Ja, den här dagen kommer som sagt att bli aslång. Skolan börjar klockan 8:15, och vi har lektion till 15:30. Här har vi sedan 1,5 timmes "håltimme", klassen ska nämligen samlas på Vissmålen klockan 17:00 för att kolla på riktiga lektioner med riktiga barn. Det är alltså Anne och Maria i klassen som är instruktörer för onsdagsgrupperna på Vissmålen, så då tyckte Ulla att det var perfekt att vi kunde kolla på 4 lektioner i rad en onsdagkväll... Obligatoriskt, givetvis. Själv hinner jag då inte hem på den här 1,5 timmen, utan får åka direkt till Vissmålen. Det är jag iofs inte ensam om, Madde och Johanna som åker från Vetlanda-trakten lär nog inte heller åka hem emellan. Inte Anne heller misstänker jag.

Nåja. Sedan håller lektionerna alltså på tills klockan 21:00 ikväll. Sen då? Jo, eftersom David jobbar så tar jag mig inte riktigt hem. Det blir till att gå, sist jag gick tog det 45 minuter. Fast då hade jag å andra sidan inte varit på fötterna hela dagen redan... Är jag hemma före kl 22:00 ikväll så kan jag ju vara lycklig. Gaah, har ingen riktig lust med den här dagen. Speciellt inte ekonomi-lektionen...Urk.


Nu: snabb frukost och nedpackning av skolmaterial och middag. Tur att jag var förutseende och lagade mat igårkväll. Heja mig.

Mitt i prick?

Har fått nå skumma prickar på händer och armar. Det började på vänster hand för nån vecka sen, fyra små prickar på ovansidan av handen bredvid tummen. Dom kliade jag sönder. I förrgår dök det upp nya prickar. En på ovansidan av handen bredvid lillfingret och tre stycken på underarmen. Kliar som tusan. Imorse upptäckte jag tre prickar till, en på höger hand, ovansida av handen bredvid lillfingret, och två stycket på magen nära naveln. De ser ut ungefär som myggbett, men kan man verkligen ha myggbett i mitten av april?? Tycker att det låter rätt underligt. Har iaf ringt vårdcentralen, väntar på att de ska ringa upp. Vet inte riktigt vad jag tycker om det systemet... "Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp." Men men, det är så det är, det är väl bara att acceptera.

Har för övrigt fått förfrågan om jag vill åka med upp till Sundsvall i helgen. En av Davids fd kollegor (och min fd granne) ska åka till Umeå på torsdag och sedan hem till småland igen (fast de bor typ i Växjö tror jag, men de hämtar och skjutsar mig till jkpg) på söndag eftermiddag. Är ju rätt frestande. Men men, får se, det beror främst på om Maria kan hitta en ersättare till sin lördagslektion som jag egentligen skulle ha haft. Nåja, den som lever får se.

Nu ska jag skriva en lektionsplanering inför dagens lektion i "hålla lektion". Bättre sent än aldrig.

En liten present!

Var på planeringsmöte (inför familjedagen den 1:a maj) i söndags, och då kommer Maria med ett litet paket! Så himla gulligt, glad blir man ju. Och inte mindre villig att jobba heller, förstås. Kul att vara uppskattad :-) Anne fick oxå ett paket, och några av ponnymammorna med. Verkligen jättekul!
Har sedan länge tänkt att jag ska ge Maria någonting, men det har inte riktigt blivit av. Det var ju hon som fixade jobbet på Vissmålen åt mig, och jag är så himla tacksam. Jag lär mig hur mkt som helst ju. I'm loving it!Sponsring!

Hallelulja!
Husqvarna AB sponsrar Vissmålen med pengar till att köpa en häst! :-D Guuud så spännande. Nu ska vi bara leta fram en relativt billig häst som uppfyller våra krav (LA dressyr, LB hoppning).... Hum hum . Väldigt spännande iaf! :-D

Det var den fredagkvällen det...

Nu har jag slitit mig igenom renskrivningen av vårt grupparbete. Är fortfarande ganska övertygad om att vi kommer få göra om en hel del, jag tror nämligen inte att vår planering är realistisk. Men vad vet man, det kanske är väldigt realistiskt och jag har helt fel, och blir det så så får jag ju givetvis erkänna mig "besegrad". Men efter vad jag har sett på Vissmålen och andra ridskolor, så tror jag inte att det är realistiskt. Men som sagt.... Jag kan ju åtminstone göra relativt snygga dokument, så jag behöver ju inte skämmas över att lämna in det av den anledningen iaf. Hoho.

Imorn vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske åka upp till Vissmålen en sväng, skulle behöva prata med ordföranden. Annars kan man ju lägga tiden på... ptja, skolarbete eller bara arbete? Stor variation i mitt liv just nu.

Nu ska jag iaf sova. Får väl se när David rullar in, han har varit på East End och Huskvarna Stadshotell och hockeyfestat. Heja HV (tillfälligt) och godnatt.

Fuck Office...

Här sitter man och skriver en skoluppgift, har kommit till sida 3, och sedan bestämmer sig Office för att skita i mig och mina skriverier. Programmet hänger sig så fort jag öppnar dokumentet. Fuck it. Jag får skriva om skiten. Sånna här gånger är det bra att man har kladdpapper. Men fyyy så irriterande när allt bara skiter sig...

Däremot så börjar hemsidan arta sig! Jag börjar fatta hur man gör och  jag har lyckats med delmål 1: att byta ut kalendern. Alltid nåt. Nästa projekt blir nog någon typ av gästbok. Tror jag. Vi får se, helt enkelt.

Vatten, vatten...

Efter att ha varit webmaster i ... knappt 2,5 timme, så börjar jag undra om jag inte tagit mig vatten över huvudet. Just nu känns det mest bara hopplöst omöjligt! Jag vet, urfånigt att "ge upp" så snabbt, men jag har inte gett upp. Jag väntar på vägledning från webhotellet. Att ändra sidorna är ju inga problem, hemsidan är jättebra - på min dator. Jag fattar bara inte hur man får ut den på internet. Och det är ju där den ska vara bra. Nåja, får väl vänta på "vägledningen" så får vi väl se sen. Hur svårt kan det vara lixom? Och har man väl gjort det en gång så borde det väl bara rinna på nästa gång. Heja mig!

Sitter för övrigt och kollar på "So you think you can dance Skandinavien" just nu. Jag fattar verkligen inte vad danskarna säger!! Norska, mjo, fattar det väl sådär. Och svenska är såklart inget problem. Men danska?! Det går ju bara inte att förstå. Ett riktigt mummel som är nån blandning mellan äcklig skånska och tyska... I don't like.

Nåväl. Borde väl försöka sova. Med betoning på försöka. Är heltäppt i näsan och nässprayen är väl i princip slut. Är dock ledig imorn, så det är väl inte hela världen om jag sover dåligt en natt. Men jag gillar ju att sova. Och självklart vill jag kunna sova ut när jag väl är ledig.

[Paus]

Men, men, men...
Öhh.. En av sidorna som jag uppdaterat har visst reagerat! Coolt. Jag verkar inte vara så dum som jag tror. Va bra!

Shettisagility!

Nu händer det grejer. Jag ska dra igång en kurs i Shettisagility på Vissmålen! Verkar vara sååå himla kul! Det är i princip samma sak som agility för hundar, fast i ett lite större format. Man kan även ha agility för stora hästar, men då krävs det ju ännu lite större rekvisita.

Rid och Körklubben Shetland har en sida där de visar olika typer av hinder man kan använda sig av. Vi ska försöka använda oss av så många av dessa hinder som möjligt :-) Så himla kul! Jag ska dessutom ha ett shettisagility-läger i sommar, och bjuda in elever och hästar från ridklubbarna i närheten. Heja Vissmålen!

Imorgon tar jag officiellt över driften av Vissmålens hemsida. Kan ju erkänna att jag är lite nervös. Tror väl egentligen inte att det har så mkt med var nuvarande webmastern sa om mig, men man kan ju ändå undra om jag tagit mig vatten över huvudet. Jag är ju trots allt inte jättevan vid att sköta hemsidor. Men, hur svårt kan det vara? I värsta fall får jag väl be om hjälp eller lämna över den till någon annan. Och det är ju ändå inte sååå farligt om det nu skulle råka bli så.

Nu blir det strax sängen. Är riktigt trött faktiskt. Måste dock skriva några ord i LIA-rapporten först. Har ungefär 10 underrubriker kvar. Skriver dock inte så jättemycket på varje, så jag är snart klar. Men vissa saker har jag ju glömt att ta reda på. Får ordbajsa ihop nåt, kanske.

Internetdoft?

Just nu önskar jag att internet kunde förmedla dofter.
Ifall någon glömt det (hehe, mkt troligt) så hade mamma ett ljusparty när jag var hemma i Sundsvall senast. Helt fantastiska grejer. När jag åkte hem från Sundsvall glömde jag min fleecetröja, och häromdagen hämtade jag ut paketet som mamma skickat. Där i fanns min vara, bodybutter som luktar Hinoki Steam (vad nu det är för något). Åh HERREGUD så gott det luktar! Jag önskar att internet kunde förmedla dofter så ni fick känna.. Men jag är verkligen helt såld. Går bara omkring och luktar på den hela tiden. Smorde in mig efter duschen förut med, så jag kan gå och sniffa på armarna med. Hihi. Man blev ju så sjukt mjuk av den med! Gaaah! Synd att den kostar multum bara. Får snåla. Åh, jag skulle kunna missbruka den... Mmmm!


What the f....!

Dreamweaver kostar över 5000 kr att köpa! Och Vissmålens hemsida är byggt med dreamweaver... Hur ska detta sluta?! Mjo, jag har väl en aning... Hum hum.

Men vad vet du om mig, egentligen??

Tröttnade på den här dagen redan tidigt imorse. Kom till skolan och fick höra att Vissmålens nuvarande hemsideansvarige anser att om jag ska ta över hemsidan så måste allt jag skriver korrekturläsas. Och som om inte det vore nog så hade hon även skrivit något i stil med att om jag representerade genomsnittet på utbildningens nivå så har nivån sjunkit betydligt sedan hon gick ut för ett år sedan. Detta, och säkert en hel del mer, hade hon skrivit i ett mail till Vissmålens ordförande.

Man va fan vet hon om mig då?? Blir så jäkla irriterad. Nej, jag har inte skrivit gramatiskt korrekt och jag har inte brytt mig om stavning när jag mailat till henne, för hon skriver ändå om alltid man skickar in, som ska till hemsidan. Inklusive min egen presentation om mig själv. Och självklart skriver jag på ett annat sätt om jag skriver dokument som ska in till skolan, hur fasen kan hon döma mina skolkunskaper eller nivån på utbildningen efter mail jag skickat till henne?! God damnit... Jag blir äckligt irriterad. Har inte alls nån lust att träffa människan, men om jag nu får förtroende av styrelsen att ta över hemsidan så har jag inte så mkt val.

Hur som helst så verkar personal och styrelse på Vissmålen vara på min sida i det hela, och de tror inte att jag har några problem med att sköta hemsidan på ett bra sätt. Det känns ju iaf bra... Men jag stör mig som f*n på das brud... Morr...

Shaky hands

Har precis spelat lite guitarhero, på nivån hard! Shit pommes, jag klarade ju faktiskt två låtar. Men nu är jag alldeles skakis i händerna och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av fingrarna när jag skriver. Haha känns helt muppigt.

Men trots detta ska jag försöka snickra ihop en arbetsansökan till Vissmålens lägerverksamhet och dessutom knacka ihop en plan för ett knatteläger i sommar. Kan nog bli bra tror jag. Heja mig

Two down, one to go!

Sådärja, andra LIA-rapporten är färdigskriven och nu är det bara ridskolerapporten kvar. Urk. Eller bara ska jag väl inte säga, vi har väl ungefär en miljon grejer att göra innan terminen är slut, om 10 veckor. Sick sick sick. Men men, det är bara att bita ihop. Nästa projekt blir att läsa "Ridhandboken", som ska vara utläst på tisdag. Synd bara att jag inte har den. Undrar hur snabbt det går att få hem den? Risken är ju att man får den på tisdag lixom... 3-5 arbetsdagar brukar det ju vara, och 3 blir ju ändå på måndag. Snacka om att få sträckläsa då. Visserligen en mkt intressant bok, men ändå. [Kollar runt lite] Ojdå, den finns visst bara att få tag på på Ridsportsförbundets hemsida och där är det 10 dagars leveranstid :-S Bra att man har framförhållning. Nåja, får väl höra om någon i klassen kan tänka sig att låna ut sitt exemplar. Har svårt att tänka mig att den finns på biblioteket.

Nåja.

Nu ska jag ge mig i kast med den sista LIA-rapporten, vore himla skönt att ha det avklarat faktiskt. Kör håååårt!

Guitar hero mania!

Hade visst bara bilder på Micke och Anna.. Riktiga rockhjältar! Anna får jag nog se upp med, hon var grym ;-)


Då var man tillbaka då

Bloggen har återuppstått, fast någon skillnad har jag ännu inte märkt. Kommer väl kanske längre fram.

Nu är man alltså tillbaka i skolan igen då, efter att ha haft LIA i 13 veckor. Känns lite lustigt att vara tillbaka samtidigt som det känns som man var här förra veckan. Mest konstigt känns det nog att vi går ut år 1 om 10 veckor. Scary Mary.

Nu ska vi strax ha lektion i Hästens Arbete, vi ska troligtvis redovisa/diskutera frågorna vi fick med oss iför LIA:n. Tur att jag och Lollo samarbetar, annars hade min redovisning blivit ordentligt kaos.

När jag kommer hem sen tänkte jag nog lägga ut bilder från lördagens guitar hero-drabbning med Micke och Anna. Adjöken så länge!

RSS 2.0