Men så här kan det ju inte vara....

David the Lastbilschaufför har varit hes och småhostig sen i helgen.
Robert som var här och hälsade på i tisdags-onsdags hade precis skaffat sig en förkylning.
Nån som behöver fler ledtrådar till min nuvarande hälsa, eller ska jag skriva i klartext? Snuvig, ont i halsen, hostig och hes. Mumma.

Jocke var här igår iaf, och hjälpte mig att formatera min gamla HP. Kalas, jomenvisst. Problemet är att nu hittar den inte mitt ena nätverkskort och jag har inga drivrutiner till ljudkortet (heter det så? jag är en riktigt nolla när det gäller datorer) så jag kan inte höra några ljud. *grinar* Jag vill ha ljud. Ljud så jag kan höra alla knasiga grejer i The Sims 2. Ämma berättar så roliga saker om det spelet så jag vill spela mer. Mer mer mer. Och nu när datorn rent allmänt funkar som den ska (hoppas jag iaf?) så funkar inte ljudet istället. Fucked up.

Det är synd om mig idag. Det är alltid synd om mig när jag är förkyld. Ska städa lite tänkte jag. Och ringa David the Lastbilschaufför (varför skriver jag alltid så? Lättroad Erika.). Och sedan ska jag gå till affären och köpa riskakor. Och kanske lite cola. Tröst"mat". Gott. För det är synd om mig. För jag är förkyld.

Min nya last

Friggs Riskakor med pizzasmak. Hallelulja va gott.
Riskakor är inte nyttiga va? Troligtvis inte. Inte många goda saker som är nyttiga. Inte enligt mig iaf!

Wroom wrooom

David var här igår. Det var trevligt. Han blev kär i mina katter, precis som alla andra, haha =) Fast ingen är lika kär i dom som jag. Bara så ni vet. Vid 16.30 åkte vi ner till Verona (det är inte många meter dit, men det ösregnade ju) och åt en pizza. David frågade om jag ville hänga med och åka lastbil under natten, och varför inte? Jag har ju aldrig gjort det förut =) Förutom när jag åkte i Karlsson's hästtransport-lastbil mellan kovland och bergsåker, fast det vettetusan om det riktigt räknas.
Så så spenderade jag natten. I en lastbil, on the road. Linköping tur och retur. Det var himla trevligt faktiskt! Trevligt sällskap o så, jomenvisst.

Nu är jag dock vansinnigt trött. Fast det tror jag mer beror på att jag vet att jag ska tvätta om en halvtimme, för jag skulle med all säkerhet vara vaken nu även om jag inte skulle tvätta. Men hur som helst så är jag trött.

18.25 ikväll anländer Robert till jkpg. "Lilla" stockholmaren. Haha, han är en kul prick han.

Mja, man  kanske skulle ta och ringa till försäkringskassan? För jag vill väldigt gärna ha en peng eller två....

Den finaste komplimangen

Kom att tänka på det, satt och lyssnade på Åsa Jinders låt Av längtan till dig, en otroligt vacker låt. Jag och syster-yster sjöng den på en bröllopsmottagning en gång tillsammans med mor och far. Vackert var det.
Hur som helst, kom på en av dom finaste komplimangerna jag fått när jag lyssnade på den

"När jag gifter mig vill jag att Erika ska sjunga på mitt bröllop!"

Kan man få en bättre bekräftelse på att ngn gillar när man sjunger? Tack IDA för den underbara komplimangen. Var iofs många år sedna nu, men den värmer fortfarande lika mkt.

Nu vet jag

Nu vet jag vad jag saknar, vad jag vill ha.
Någon som säger;

"Neeej, måste du redan gå? Kan du inte stanna liiiite till? Snälla?"

...när det är dags för hemgång. Nån som bara håller om en, låser armarna, och inte "tillåter" att man går därifrån för att dom vill vara med en längre. Det är en av dom bästa känslorna i världen. Att någon vill vara med en, att ngn inte vill att man ska gå.



Imorn ska jag kanske träffa David och ta en fika eller ngt. Kan bli trevligt. Fika är gott. Fast innan det ska jag tvätta lite, och ... öhh, vad var det mer jag skulle göra? *funderar* Jooo, ringa försäkringskassan. Dom där härliga människorna som jag hoppas få pengar av.

Inlägget nedan.

Tidigare idag satt jag och Ämma på msn och uppdaterade gamla festminnen. Och det är fler än ett. Kände att det var dags att lägga upp lite festbilder i min icke-fest-inriktade blogg *ler*
Bilderna jag lagt upp är från åren 2003-2005 och visar främst mina allra närmsta vänner, mina partypolare.

Emma M, Ämma, Ida, Joanna, Madde och Therese. Och så jag då förstås, fullast av dem alla. (?)

Spriten gör oss....

Törstiga...


På bilderna syns (från vänster); Joanna, jag, ämma, ämma, emma, ämma, ämma, ämma, marie (?), ämma, massa folk i en badtunna, jag, höglund, joanna, ämma och joanna





Goa och mysiga!


På bilderna syns (från vänster): joanna, ämma, ida, joanna, ämma, madde, emma m, therese, madde, jag, jag, joanna, therese, emma m, ämma, joanna, jag, ämma, ida, ämma, joanna, jag, ämma, emma m, joanna och therese




Vilda och glada


På bilderna syns (från vänster): joanna, ida, joanna, ida, joanna, ida





VACKRA?!


På bilderna syns (från vänster): cim, cim, jag, ämma, mattias, jag, ämma, cim, wallin, joanna, ida, joanna, ida

Nattliga (o)vanor

Midsommar är över för den här gången. Den började regnig och med halvmulet humör, men slutade med blå himmel och molnfria tankar. Men, min vana trogen så är det nu mitt i natten/morgonen, och vad vore väl jag om jag inte vore vaken? Urk.

Midsommar ja, egenltigen en dag som alla andra. Mådde inget vidare när jag vaknade, berodde väl troligast på den härliga natten jag hade haft, med mkt sömn o så. Doh. Snarare en skitnatt utan sömn. Fast det blev bättre efter att jag hade tagit medicinen.

Min vän Jonas hade iaf bjudit med mig på festligheter, och i normala fall så hade jag väldigt gärna följt med, men kände mig inte värst festlig. Huvudet och magen gjorde ont, och var trött som om jag inte sovit på en vecka. Så jag tackade nej. Istället blev det en lugn och stillsam tillställning hemma hos Robbie och Martina. Blev bjuden på mat, och gott var det! Exakt vad det var vet jag faktiskt inte (gud så pinsamt) men det var iaf vansinnigt gott. Och goda baguetter med. Åhh, blir hungrig bara jag tänker på det *skrattar*. Och äppelpaj som efterrätt.. Inte illa!

Hur som helst, vi gjorde väl inte så jättemkt, dom höll på lite med sin musik, och så spelade vi Buzz och Singstar på PS2. Jävla skit, ännu en grej jag känner ha-begär efter! Antingen det eller så får jag flytta in där. Nej, men det var skitkul iaf. Jag har sämsta reaktionsförmågan ever kände jag när vi spelade Buzz, men tydligen är jag inte fullt så IQ-befriat som jag varit rädd för. Bara nästan. Singstar var oxå skitkul, även om det mest var låtar jag inte kände till. Rock-version. Dom låtarna jag dock kände igen var jag grym på ;) Verkar inte som jag är speciellt tondöv trots allt :D Alltid skönt med lite bekräftelse ;)
Vid 22.30 satt jag och Martina och gäspade ikapp, så jag begav mig hemåt. En trevlig alternativ midsommar, absolut.

Väl hemma så blev jag varmt mottagen av min lilla Chef som var mig hack i häl vart jag än gick. Min lilla sötskit. Nu, kl 4.45, kom han dessutom och la sig i min famn, och spinner som tusan. Jag tror det betyder att vi ska gosa nu. Inte mig emot.

Inte nu igen...

Den där sköna, avslappnade, goa känslan jag hade tidigare ikväll är som bortblåst. Jag kan inte sova, har försökt i snart 3 timmar. Det kryper i kroppen, nån slags oro, jag kan inte sätta fingret på den. En stresskänsla, nånting "jagar" mig. Och magen gör ont. Det är nästan lite panik över det hela, ungefär som en ångest-attack waiting-to-happen, fast ändå inte. Men nånting är det, någonting ligger där och gror.... Frågan är bara vad.

Nu har jag petat i mig en zopiklon och två atarax, det brukar göra susen. Jag må gnälla över alla mina piller, men dom är en gudagåva kvällar/nätter som denna.

Klokt sagt...!

"Det gäller inte att hitta en kille som man har lust att gå till sängs med, det gäller att hitta en som man har lust  att stiga upp med."

Nåt jag snubblade över på nätet, men kommer tyvärr inte ihåg vart.. Var riktigt klokt skrivet tycker jag.

Min nya lya!

Det tar sig sa pyromanen. Men det är fortfarande mkt kvar som ska göras...!

Balkong01
Min balkong.


Vardagsrum01Datahörn
Vardagsrummet


Tavlor
Mina tavlor i köket =)

Sängvrå
Lilla sänghörnan, nytt överkast och "gammal" katt!

Bilder på mina kittens....


Dom växer :D





I need a sponsor

Nån som kan bara skyffla över lite pengar då och då. Typ en miljonär. Finns det verkligen ingen miljonär med spederbyxorna på sig som läser min blogg?

Jag vill heminreda. Jag vill, jag vill, jag vill. Men, jag har fastnat. Varför? JAG VILL HA EN BOKHYLLA!!! En sketen bokhylla, det kan någon väl sponsra mig med? Det och frakten av den hit hem till mig, för jag vägrar ta den på bussen. Den väger "bara" 21 kg, 11 kg mindre än min fantastiska byrå som jag köpte i våras, men fanskapet är 190cm högt. Själv är jag 165. Ingen vidare ekvation. Men den är ju billig med! Den som jag tittat ut iaf.

KILBY Bokhylla.
[IKEA] Sehr gut, huh?

Hade jag dock möjlighet (läs: ekonomi) att välja helt som jag ville så skulle jag vilja ha en bokhylla med vitrin. Väldigt gärna en sån som Joanna (Grattis på födelsedagen Joanna!) hade när vi bodde tillsammans i Umeå. Den var väldigt fin den.

Himalaya hylla i lönn [Jysk] Fiiiin. Men inte för min ekonomi. Kanske lite stor med, jag vet inte. Men fin!



Nu fortsätter jag att skriva, alla mina mammor som får spunk när jag gör av med pengar bör OMEDELBART sluta läsa.

När jag hade varit på hospitalet och blivit av med blod idag så åkte jag ner på A6. Livsfarligt om man är en sån som jag. Men men, så blev det iaf. Gick förbi Hemtex, en affär som i normala fall inte lockar mig. Meeeen, rea-skyltar är alltid intressanta. Så jag traskade in. Gick ut därifrån med stora påsen som vägde ungefär så mkt som den såg ut att väga. (Men iaf inte 30 kg som den där eländiga byrån). Vad köpte jag då? (Mamma, sluta läsa! Bara en varning. Vill inte höra 'told-you-so' senare när jag är rå-pank) Två "krukhållare", jättefina, svarta, ungefär som smide. Man hänger upp dom på väggen iaf. Men, jag har andra planer för dom. Upp på väggen ska dom, men jag ska ha tomma vinflaskor i dom, med ljus i flaskorna. Sånna ljus som redan runnit ner lite. Åhh, va fint. Det blir ett senare projekt dock, just nu har jag bara själva "hyllorna" eller vad man ska kalla dom. Åh, va fina dom var. 149kr för två st. Det var 50% rabatt på dom, så dom hade eg kostat 300 pix.
Nej, det var inte allt. Köpte även ett överkast till sängen som matchar mina nya tavlor som jag har i köket. 100 kr gav jag för det, oxå halva priset. Nej, det är fortfarande inte slut. Köpte sån där... öhh... men sån som man tar ut grejer ur ugnen med, inte en vante men en sån där fyrkantig sak. Eller jag köpte två. Dom var så söta! Älgar var det på dom. Kostar 30pix/styck. Sedan gick jag ut från Hemtex.

...Och in på Clas Ohlson (eller hur tusan det nu stavas.) Men, jag shoppade inte så mkt där heller faktiskt. Köpte en hylla med sugproppar så jag slipper ha alla duschgrejer ståendes på badkarskanten. Eller, om vi ska vara exakta så ligger dom alltid i badkaret, för jag har två fyrfota sambos som inte kan hålla sig därifrån. Så här tänker dom nog; "Jag som är så liten, jag kan nog klämma in mig mellan grejerna och väggen. Det är ju trots allt minst 2 mm till godo!" 29.90 gav jag för den. Och så köpte jag en handfläkt med. 10 spänn.

Okej, jag har inte handlat ngt jag desperat behöver, så egentligen hade jag väl kunnat spara dom pengarna.. Meeeen.... nej, det funkar inte på det sättet. I'm sorry. Mamma, läser du fortfarande? Det var väl ändå inte sååå fasligt dyrt? Eller? *host* Jag tror iaf att det kommer bli jättefint....

Så det så!



Nu ska jag få tummen ur och skicka mina flyttkort och lite annat smått och gott.

Dags för elände

Blodprov! Finns det ngt värre? Hmm, ja, TANDLÄKAREN. Men det är en annan historia.
Nu ska jag iaf till sjukhuset och ta blodprov, för att kolla leverstatus och se ifall jag underdoserar Cipralex. Jag skrev om det igår va? Ja, det gjorde jag nog. Iaf lite. Usch o fy, jag som hatar nålar...



GRATTIS JOANNA PÅ FÖDELSEDAGEN!



Och tack till 'Sara' som tipsade och skrev lite om Social fobi. Det kan nog vara nyttigt, tack så mkt!

Nu bär det iväg till hospitalet.

Adjöken

Det där med diagnoser

Jag tänkte på en sak förut. Det här med diagnoser. Du är sjuk, du går till doktorn, du får en diagnos. Som när jag var hos läkaren och testade för gluten. Jag var jättenervös att jag skulle få "diagnosen" klutenintollerant. Men egentligen, varför? Jag blir inte mer sjuk bara för att jag får en diagnos. Det kan ju egentligen bara bli bättre, för då kan man göra ngt åt det, eller iaf behandla det på rätt sätt (äta rätt osv).

Samma sak som idag. Jag träffade min "riktiga" läkare idag. Överläkaren på kliniken. Förut har jag träffat två underläkare, en sköterska och en kurator. Underläkarna har nu flyttat, sköterskan skickade vidare mig till kuratorn, och kuratorn har semester. Men den här läkaren jag träffade idag ska alltså vara "min" läkare i fortsättningen, medicinskt sett, och så ska jag fortsätta träffa kuratorn efter hennes semester. Rörigt? Mjaa...

Hur som helst, har alltså träffat min läkare idag. Blev fortsatt sjukskriven till 31/8 iaf. Och ska prova en ny medicin som ska få mig att sova på nätterna. Yes please! Annars då? Prover ska tas för att se om jag får i mig rätt mängd Cipralex. Dom ska ta blodprover för att se hur mkt Cipralex jag har i mig, och för att se hur bra jag tillgodogör mig den (säger man så?). Men det är inte allt. Jag ska göra ett begåvningstest, för att se om jag har ngt "hack" i begåvningen (gud så dumt det låter), och att på så vis undersöka om jag kan tänkas ha en väldigt mild version av ADHD. Inte nog med detta. Hon tyckte även att jag visade tecken på social fobi. Att det kan vara därför jag har så svårt att stå på mig, säga vad jag tycker, prata inför folk, och så vidare.

Det låter helt sjukt. ADHD? Social fobi? JAG? Chrille ringde och frågade lite om hur han skulle installera The Sims2, och jag passade på att berätta vad läkaren hade sagt. "Jag hoppas det visar sig att du inte har ADHD", sa han. "Ja, jag säger detsamma" svarade jag.
Det var då jag tänkte på det där med diagnoser. Jag kommer inte må sämre eller bli konstigare bara för att jag får en diagnos. Jag kommer fortsätta vara som jag alltid varit - dvs, om det inte går att medicinera så jag blir bättre! Så egentligen. Säg att jag har både ADHD och Social fobi nu då - FINE! Då vet jag iaf varför jag beter/betett mig som jag gör/gjort.

Stolen from bestofblocket.se

Blocket - Här finns den sanna idiotin.

----

Innebandylag slumpas

Bilprylar för samlare

MDS Fanatic Pro 15"

Kollektiv

Pannkaksmix

Era sötskitar!

Jag menade inte att gnälla på er som kommenterar =) Det jag väl menade var att det är rätt stor skilnad nu motför förut. Nu är det oftast 0 kommentare, kanske 1 om man har tur, förut hade jag typ 1-4 kommentarer på nästan vartannat inlägg... Det var tider det *skrattar*
Men självklart är jag glad för det lilla, och det är ju faktiskt inte nödvändigt med kommentarer. Även om dom sporrar till att skriva mer!

Blä!

Fötterna gör ont. Jag får ont i arslet när jag cyklar. Jag har träningsvärk i magen av en anledning som jag inte har den blekaste aningen om. Varken min hemtelefon eller mitt eget internet funkar. Grays Anatomy är slut för säsongen (old news, men fortfarande nåt att tjura för). Folk bloggar på tok för sällan! Jag har fortfarande ingen tv-dosa. Dom säger att det ska regna på midsommar. Jag har fortfarande massa kartonger som inte är upppackade - jag vill ha en bokhylla!!! Och dessutom har folk slutat kommentera mina bloggar *stortjuter*

Idag är ytterligare en sån där dag då jag tycker synd om mig själv.



En liten positiv sak; jag sov som en gris inatt. Fy FAN va skönt det var. Den största tillfredställelsen på väldigt länge.

Vilken jäkla dag...

Jag känner att den här dagen inte varit den bästa på länge. Mina fötter har jag ju redan ältat om, så det vet ni ju redan.

1) Hade jag fått välja hade jag suttit på arslet hela dagen, men det gick ju inte. Skulle lämna nycklarna till killen jag hyrde gamla lägenheten av, så det blev lite cyklande. Och nej, det var inte mildare mot foten att cykla än att gå. Learned that the hard way. Och att kliva på och av cykeln? NOT nice.

2) Min hemtelefon har lagt ner verksamheten, för andra gången sen jag flyttade hit. Det går inte att ringa ut, och man kan inte ringa hit. Jag felanmälde till Telia tidigare idag, men teknikern som senare ringde upp mig sa att dom inte kunde hitta ngt fel. Han bad mig koppla om telefonjacken, kolla om internet funkade, stänga av, slå på, bara använda telefon, osv osv, och återkomma senare. Inget av det funkade såklart. Så nu måste jag ringa tillbaka dit och härja imorn, så att det ska komma en tekniker hem till mig.

3) Halsont. Behöver jag säga mer?

4) Jag tror Christian är arg på mig... Det känns så. Kan inte berätta mkt mer än så, för jag vet inte mkt mer själv. Vi diskuterade lite i.... fredags tror jag det var, och efter det har jag inte pratat med honom förrän idag. Och jag har aldrig upplevt honom så kort och avig.... Det kändes inte alls bra....

5) Mamma skickade TV-dosan idag! Och varför hamnar det i denna negativa blogg? Hon skickade en dosa (fjärrkontroll för er som inte förstår norrländska) till en annan TV. Mamma är go hon... :)

Jag är dessutom både trött och grinig.... Oh, what a beautiful day.

Halta Lotta mitt i morgonen

Nu är det måndag. Måndag morgon, för att vara mer exakt. Den tiden i veckan som jag tror att ingen människa gillar. Förutom dom som alltid är lediga på måndagar kanske, dom borde rimligtvis inte ha så mkt emot dom.

Jaja, det var dagens (första?) utsvävning. Nu till ämnet. Vad är då ämnet? Jo, gnäll, gnäll, gnäll och lite.... mys!

Igår på eftermiddagen tog jag mig en sväng ut till Elmia för att hälsa på Stefan. Stefan, min växjö-polare (ack så stilig).

Han är där nu på DreamHack, så jag tänkte, varför inte hälsa på när han ändå är i staden. Dessutom har jag aldrig varit där uppe vid Elmia, Rosenlundsbadet och Kinnarps Arena, så det gäller ju att utnyttja tillfällena. Eftersom vädret var varmt och fint tog jag iaf mina nya dojor, nå slags sandal-aktigt, jag vet inte (jag gillar inte skor). Fina är dom iaf. La du märke till att jag skrev NYA dojor? Och vad är väl nya skor utan saftiga skavsår? Inte precis när du tagit på dig dom, nej, vad vore det för sport. Skavsåren kommer när du varit ute en stund, och inte längre är hemma så du kan byta skor.

Men, för er som nu hängt med. Nya skor + promenad --> skavsår. Och då snackar vi inte lilla skavsåret My, utan vi snacka bauta-blåsan Bertil. Där, välplacerat på trampdynan vid stortån typ. Så jag haltade fram bäst jag kunde, genom att enbart stödja mig på utsidan av foten. Efter någon timmes promenerande så kan jag berätta att min blåsa inte var en blåsa längre, utan var numenara känd som köttsåret Sture. Jag var grinfärdig, hade så förbaskat ont. Och JA, jag vet att det inte var smart att promenera när situationen var som den var, men han man väl börjat gå, så måste man ta sig tillbaka med. Om man inte vill bosätta sig under en sten i skogen vill säga. Men det ville jag inte, och inte Stefan heller. Men på nåt jäkla vänster tog vi oss tillbaka till Elmia, sa adjö, och jag satte mig på bussen hemåt.

Direkt när jag kom upp blev det "fotbad" i iskallt vatten. SVED som tusen nålar, men det var ändå skönt på sätt och vis. Väldigt svalkande. Men. Nu är det alltså måndag mitt i morgonen, och jag sover inte. För en gångs skull handlar det inte om mina vanliga sömnproblem (eller, kanske en kombination, jag vet inte), utan så fort jag rör foten, kommer åt nånting, vinklar foten, vickar på tårna, eller får kattbesök i fotändan på sängen så gör det AS-ONT. Och om jag nu hade lyckats somna så kan du ge dig tusan på att då vaknade jag lika kvickt igen.

Jävla smärta. Jävla fot.

Behöver jag förklara varför jag hatar skor?

Sommartider, hej hej, sommartider!

Idag har jag suttit på balkongen, i solen, (en lagom varm sol för en gångs skull) och ätit glass med jordgubbar. DET är sommar det.

Lite smått och gott

En sak jag stört mig på. Jag sitter och kikar på blocket lite då och då. Och då tittar jag på Jönköpings län. Vill ni veta en sak? Jönköpings län är GANSKA stort. Jag blir tokless på alla som bara skriver ett mobilnummer, och ingenting om vilken stad grejerna finns i. Skriver man ett hemnummer så är det lugnt, då kan man lista ut staden från riktnumret. Men att bara skriva "jag säljer blablabla, det kostar si och så mkt. ring eller maila. hejdå". Det retar mig. Speciellt som att jag inte har någon som helst möjlighet (eller ekonomi) till att åka till andra städer för att köpa prylar. Idioti.

Trevligt med sällskap, men....

...att ha besök av en fotbollsdåre under fotbolls-VM är väl kanske inte önskedrömmen.
Fotboll är ju SÅÅÅÅÅ tråkigt!

Väldigt skumt

Känns som katterna håller med med ngt hyss. Ngt de inte får göra. Varför? Jo, för att det är tyst och lugnt. Men, sanning är ju den att dom inte är hemma. Dom är hos tant veterinären och blir av med bollarna och blir id-märkta. Mina kissar ska tatueras (jag vill oxå! Sådan katt sådan herre? Dam? Klurigt värre). Hur som helst så känns det väldigt tomt och tyst. Skumt. Ska hämta dom 14.30, så efter det har jag två drogade kissekatter hemma. Mama berättade att efter att vi hade kastrerat Theisz (normalt namn på en katt va? Jag var baskettokig ett tag, och han döptes efter en spelare i Sundsvall Dragons) så var han helt groggy hela dan. Vinglade omkring, och var allt annat än rumsren. Så jag har väl det jag gör idag antar jag.

18.52 anländer Chrille till stationen nere i stan. En dag tidigare än beräknat, men hey, jag klagar inte. Trevligt med sällskap tycker jag. Exakt vad vi ska göra vet jag inte, förutom fotboll imorn och kanske bio i helgen. Får la se!

Nu ska jag lägga mig och vila lite iaf, blev inte mkt sovet inatt. Katterna var nog inte glada på mig för att dom var tvungen att ha matförbud över natten. Så dom tuggade på mig istället. Evil. Efter det ska jag städa iaf. Måste ju försöka att ha LITE ordning när man får besök iaf, även om det är närmast omöjligt med alla kartonger här. Och diska ska jag göra. Hua.

När jag blir miljonär ska jag skaffa hemhjälp, hushållerska. Sounds like a plan, Stan.

Natti, mitt i morgonen.

Charmen med att packa upp

Jag har hittat gamla fotoalbum som jag inte sett på MÅNGA år. Jag har hittat skolkataloger från högstadiet och gymnasiet. Jag har hittat mitt häfte med konfirmationsminnen. Jag har hittat sånna där små porträttbilder ändå från dagistiden fram till högstadiet. Otroligt roligt att se! Tänk vad alla har förändrats =)
Funderar på att klistra dom små porträttbilderna på ngt färgat papper och göra en tavla av det. Det vore roligt att ha. För jag tänker verkligen inte göra mig av med dom iaf.. =)

She's a sparrow when she's broken

....but she's an eagle when she flies.

I sann Dolly Parton-anda. Fantastisk låt är det. Och just nu är jag den lilla sparven.



Jag är drogad. Tabletter till förbannelse. Natten har bestått av ändlösa ångestattacker tack vare att jag har tid hos Soc idag. Jag vill verkligen inte, jag klarar inte av det här.
"Är du sjukskriven, ta med ersättningsbevis från Försäkringskassan".
Javisst, en smal sak. Och om man inte fått något?
Ångesten kommer krypande bara jag tänker på det.
Jag vill inte. Jag vill inte. Jag kan inte. Jag klarar det inte. Det går inte.
Men jag antar att jag måste.  Vad ska jag annars säga till mamma och pappa?  Dom fantastiska människorna som helt och hållet försörjt mig den här månaden.

Jag mår illa. Och ångesten kommer krypande - igen.

En sann poet

Sitter och surrar med Jonas på msn. Har även precis läst två dikter i hans blogg. Den ena... den... Jag vet inte vad jag ska säga, den bara... Asch. Önskar jag kunde skriva så. Men jag tror inte jag har en poetisk ådra i hela kroppen. Skriver gör jag, mycket, men jag tvivlar på att något av det skulle kunna klassas som poesi.

Hur som helst, klicka HÄR så kastar jag över dig till Jonas' fantastiska dikt. Jag älskar den.

Aldrig mer!

Nästa gång jag flyttar, så ska det baske mig vara på våren eller hösten. Den här hettan är.... ja, nej, jag ska inte gnälla på vädret, det är verkligen fantastiskt, men jag säger så här då; jag ska ALDRIG MER "heminreda" i den här hettan. Man kommer inte undan någonstans! I solen är det HETT, på balkongen (skugga nu på eftermiddagen) är det VARMT och i lägenheten är det nåt mellanting. 3 duschar hittills idag, svetten rinner. Blir nog en fjärde, kanske tom en femte innan dagen är slut.

Har även spikat fast en sladd vid väggen (med sånna där små vita pluppar, ni vet?) och det var tammefan det VÄRSTA jag gjort hittills. Tror aldrig katterna hört så många svordommar på en och samma gång. Jag svor och jag skrek. Jag förstår varför inte pappa ville göra det. "Det där är enkelt, det där fixar du själv. Nu åker vi!" typ.

Jag vet att jag har lovat bilder, och dom kommer! Ska bara få lite ordning här först. Och hitta kameran.

Avdelningen dumma frågor

Intervjuare: Vad är det som gör att det blir noll - noll?
Spelare: Vi gjorde inga mål, och inte dom heller.

(Nej, det var ingen som sa så. Men dumma frågor får dumma svar, så det hade ju mkt väl varit möjligt)



Fotboll är tråkigt. Noll - Noll.22 vuxna karlar springer och jagar en boll på en väääldigt stor gräsmatta i 90 minuter! Man får inte ens tacklas och brottas. Tacka vet jag hockey. Där kan jag ändå vara nöjd med att ha kollat på en 0-0-match. Men fotboll? Hua...!

Oj, vad jag är populär!

Ni ska veta en sak, mina kära bloggbesökare!
Jag känner mig väldigt hedrad över att så många besöker min blogg, BETYDLIGT fler än vad jag hade trott. Och ni är alla varmt välkomna åter =)


Bloggbesökare


You make me sick...

Gromning är för mig ett helt nytt uttryck. Innebörden dock allt för bekant. Äldre "herrar" (läs: gubbjävlar) som raggar upp "småtjejer" på nätet, men sexuella baktankar. För allvarligt talat. Hur är man funtad i huvudet när man ber en 13-åring (give or take några år med.) om nakenbilder, cam, sexträffar osv?

Läste lite på DN.se förut, och det var då jag såg uttrycket gromning för första gången. Här är artiklarna jag läste, och dom gjorde mig verkligen illamående.

"Gubbarna finns på alla sajter"
På några minuter får "Lovisa 13" sexuella förslag

Sånt här är helt vidrigt, men tyvärr vardagsmat på många chatsidor. Aftonbladets chat måste nog vara en av dom värsta. Inget illa mot aftonbladet i övrigt, men den chatten... Det bara kryllar av kåta gubbjävlar där.

Tvångskastrering ska dom ha. Iaf dom som går hela vägen. Hur man ens som vuxen människa kan överväga sex med ngn under 18... Det är för mig helt ofattbart.

Åhhhh va ni gör mig FÖRBANNAD!

Det luktar sommar.

Nu när jag och min supercykel swischade mellan Tallhöjden och Huluäng kände jag hur det luktade blommor. Det luktade sommar. Syréner. Jag älskar den doften. Jag älskar lukten av blommor, sommarblommor. Och då blev känslan ganska stark av att jag faktiskt inte vill sitta ensam hemma på midsommar...

Tvättandets ädla konst

Jag har egentligen ingenting emot att tvätta. Det finns betydligt värre sysslor att ägna sig åt, som diska, dammsuga.. hua. MEN. När maskinerna däremot inte fungerar som dom ska, då är tvätt ett helvete. Ena maskinen funkade precis som den skulle, men den andra verkar ha låtit bli att centrifugera, eller vad det nu heter. Alltid var dyngblött, men rent. Så jag fick vrida ur allt för hand. Inte direkt jobbigt, men irriterande som tusan. Bara att hoppas att det hinner bli torrt innan tvätttiden är slut. Men det borde inte vara nåt problem, dvs, om resten av apparaterna funkar som dom ska!

En ny hobby

Mina katter har nyligen upptäckt glädjen och nöjet i att jaga flugor.

Det kommer bli en lång sommar...!

Vad har du gjort idag?

Nemi



Lite svårt att läsa, I know. Jag tolkar.

- Och så var jag på IKEA och köpte lite möbler, hälsade på mormor, åkte hem och fållade gardiner och monterade en hylla... och nu är jag här. Vad har du gjort idag?
- Städat lite.


Morgonhumör

Dom som känner mig vet att mitt morgonhumör inte är det allra bästa alla gånger. Men det finns några saker som kan förstöra det ytterligare. Tänk gräsklippare, motorsågar, borrmaskiner, lastbilar, traktorer.
Både igår och imorse är det nån DUMJÄVEL i ngn lägenhet här i huset som börjat borra tidigt på morgonen. Okej, tidigt är relativt, men jag sover ju dåligt som det är. Igår började dom iaf vid 10 tror jag, men imorse var dom tammefan igång redan vid 8. En underbar början på en dag som till största delen kommer innehålla städning, disk, tvätt och svett. Mums.

Vad händer i framtiden?

Vad händer närmsta framtiden...? Let's see.

Torsdag: Storstädning av lägenheten på Tallhöjden. Ska även tvätta där uppe, saker som överkast, täcke, kuddar och sånt. Heja heja, vilken fantastisk dag....! :S
Fredag: Tvättdags på Huluäng. Åhh, va kul man kan ha!
Lördag - Måndag: Inget speciellt planerat vad jag kan minnas...
Tisdag: Vårdcentralen först, och senare ska jag till Soc. Pengar, någon? I'm all out.
Onsdag: Kastreringsdags! Haha era skräpiga piss-kissar, nu ryker bollarna! *evil laugh*
Torsdag - Måndag: Besök! Chrille kommer hit. Troligtvis iaf. Kan ju blir trevligt.

This is my planning so far...!

Here we go again

Tänkte fortsätta det jag började skriva senast, om flytten o så. Fast egentligen, hur mkt finns det att skriva?

Söndag: Pappa ringde och väckte oss vid 8. Han hämtade oss uppe på Tallhöjden, och vi åkte hit till Hulan för att äta frukost. Det var trevligt, jag är inte van vid att äta tillsammans med folk. Eller, äta öht. Men det var väldigt länge sedan vi åt tillsammans iaf.
Restan av dagen gick mest åt åt shopping. Förbaskat roligt! Tänkte göra en lista vad allt vi köpte, men jag kommer GARANTERAT glömma minst hälften. Men, jag gör ett försök ändå bara för skojs skull =)
  • Mikrovågsugn
  • Dammsugare
  • Gardiner
  • Bäddmadrass
  • Duk
  • Kattmat (10kg)
  • Bär-nät (som vi har nätat in balkongen med)
  • Bestick
  • Diskställ
  • Kudde (en stor, på ikea. Är den 65x65 kanske?) + örngott
  • Gardinstänger
  • Dörrmatta
  • Sopkorg
Och som sagt, det är ju sååå mkt jag har glömt. Handlade massor. Mkt småsaker med, som socker, mjöl, kryddor osv osv. På hemvägen stannade vi på Robbies stammishak och beställde mat. Mamma och pappa åt pizza och jag åt hamburgare. Gott var det.
När vi hade smält maten lite och vilat ett slag så var det dags att flytta prylar igen. Skulle hämta grejerna från gamla lägenheten. Robbie och Martina hjälpte oss då med, pappa o Robbie bar soffan o byrån och grejer, och Martina blev assisterande kattmamma. Nåt fegare än mina katter får man leta efter, haha! Men dom verkade gilla att åka bil iaf!
Vi hämtade även lite grejer på Robbies vind som han så vänligt donerade till mig! En JÄTTEFIN tv-bänk, ett glasbord och en fåtölj. Verkligen jättefina grejer, otroligt att man inte vill använda sånna grejer.
Tja, det var väl söndagen det.
Åh, just det. Jag kom på varför det fortsatte lukta katt-pink i gamla lägenheten. Ni vet, när man har vinterskor och det är sommar.... Då använder man inte vinterskorna. Inte när man har två fötter iaf. Har man däremot fyra fötter så kan man lätt missta dom lite luddiga skorna för en alternativ kattlåda.. Så DÄRFÖR luktade det kattpiss i lägenheten. Underbart.

Måndag: Familjens sista gemensamma dag i jönköping (för den här gången!) Pratade med Jocke på förmiddagen, och hans vän Mats skulle köra hit kattsand till mig eftersom affären var stängd. DET är service, mina damer och herrar! Så otroligt snällt. Så medans vi väntade på att mats skulle komma hit så åkte vi iväg o köpte lite spik o skruvar och sånt. Mats dök upp vid 13-tiden. Och för att göra honom en "tjänst"; Är det någon som vill köpa en liten kanin med tillhörande bur och utebur? 200 pix ska han ha för allt. Billigt! Och en annan sak. Är det ngn i jönköpingstraken som behöver djurprylar - åk till målaraffären i Bankeryd. Där har dom djurprylar och dom som äger den (mats föräldrar) är vansinnigt trevliga.
Vad gjorde vi mer då? Hmm.. Ja, vi var ner på stan en sväng. Åt på en jättemysig restaurang som heter Lingon. Vi åt köttbullar, potatismos och rårörda lingon. Såååå vansinnigt gott! Men köttbullarna! Det var dom största köttbullar jag någonsin sett! Som biljardbollar! Men sjukt gott var det som sagt. Rekomenderas!
Annars gjorde vi väl inte så mkt. Var ner och kollade förråden och tvättstugan, donade lite mer i lägenheten, och vid 21 lämnade mor och far mig åt mitt öde. Ja just ja, vi var ju och hämtade min säng med, en student sålde den för 150 kr via blocket. BILLIGT! Och vilka fina stundetlägenheter dom hade! Där hade jag gärna bott. Men, nu fick jag nöja mig med sängen. och det är inte fy skam heller, äntligen en större säng... (120) ! Hurra!

Nu ska jag... Öhh... göra nåt annat än att blogga.
Skriver mer snart. Antar jag. Hehe!

Humor a'la pappa

(En elefant har rymt ifrån ett zoo)

En kvinna ringer till polisen.
"Ni måste komma hit, nu! Ett stort djur, ett väldigt djur i min trädgård! Jag trodde inte sånna fanns!
Han plockade kolrötter med sin långa svans!"
"Med svansen? Vad gör han med dom då?"
"Det skulle inte konstapeln TRO om jag talade om!"

Extreme Home Makeover

....Version X-Small i Jönköping.

Jaha, då var man tillbaka i Jönköping då! Med en dator som inte vill acceptera vissa tangenter, som tex "V" och "F". Irriterande värre, har nog fått nåt skräp i den. Hur gör man ren en laptop?

Sitter just nu i köket i min nya lägenhet! Pappa sover och snarkar som en hel fabrik, så sova som för mig i normala fall är krångligt, är just nu mer eller mindre omöjligt.

Vad sägs om en liten sammanfattning?

Onsdag: Hemresa. Hela resan gick kalas! Och ja, jag skrattade rakt ut åt Greys Anatomy. Som om att man kan låta bli? Det är ju det bästa någonsin. Pappa hämtade mig när jag kom till Sundsvall iaf, skulle sova hos honom och Kerstin. Jonas (Kerstins son) och hans kompis Andreas kom senare på kvällen, vi satt i vardagsrummet och kollade på Greys på min dator. Helt okej för tusan. Sov dessutom rätt okej den natten, utan medicin dessutom! Hallelulja.

Torsdag: Mamma hämtade mig på lunchen, och vi åkte till min mosters garage där alla hennes (och mina) prylar fanns instängda. Mamma är nämligen oxå i flyttartagen. Vi proppade bilen full med grejer, och åkte hem till mors nya lya, lastade av, och körde samma sväng igen. Körde iväg mamma till jobbet igen, och eftersom jag jobbat så hårt (?) så förtjänade jag ju en paus. Åkte till min andra mosters (Eva) jobb och satt där och surrade med henne i lite över en timme. Väldigt trevligt det! Hon är dessutom lika fast i Greys som jag är. Hur kan man inte vara det?
Därefter åkte jag iaf hem till min första moster (Lena) och hämtade lite prylar som hon hade i sin lägenhet. Min och syrrans dator bland annat, min dvd och lite annat smått och gott. Hälsade på deras nya voffe, en Berner Sennen, vaaaansinnigt söt vill jag lova. Sen åkte jag tillbaka till mammas och sov middag. Ja, för sånt gör jag. Resten av dan hände det inte mkt spännande på, vi bar mer kartonger, det var väl typ det. Fram på kvällskvisten åkte jag hem till pappa igen. Time for bed. Sov mindre bra. Blä.

Fredag: Direkt när jag vaknade åkte jag till Lenas garage och packade bilen med kartonger. Hört den förut? Åkte fram och tillbaka några gånger. Strax före 14 lämnade jag min mor åt sitt öde, och själv åkte jag till mitt gamla jobb på Arkivservice för att hälsa på. Kom precis lagomt till en fredagsfika på uteplatsen i strålande sol. Det handlar om planering, mina goda vänner *s* Det var väldigt trevligt iaf, ovan att vara där utan att jobba dock... =) åkte tillbaka till mor-i-busken. Vi åkte och handlade matsäck inför lördagen, tankade och tvättade bilen. Den skulle nämligen in på service för den läker olja. Mammas nya bil. Va dumt. Sen skjutsade hon mig till pappsens hus. Sov lite, och sedan åt vi as-god mat. Nå kött och klyftpotatis, så vansinnigt gott är det. Gick o la mig rätt tidigt, skulle ju ändå upp tidigt med.

Lördag: Uppe med tuppen. Iaf med mina mått mätta. Vid 7.30 klev vi upp, fikade lite och åkte och hämtade släpet på Statoil. Åkte först till mamma och plockade upp henne och dom kartonger som fanns i hennes lägenhet. Därefter blev det Lenas garage, där mitt databord och min (mammas egentligen, men jag ska ha den nu) cykel stog. Efter det åkte vi upp till Krånge, där min farmor bor, och där min pappa bodde tidigare. I hans gamla hus finns en stor sal, gissa vad den kallas? Jo, Stor-salen. (Här är fantasin på topp.) Där hämtade vi lite möbler, köksbord, stolar, soffa och lite sånt kraffs. Tittade in hos farmor en snabbis, fick lite hembakad segkaka. Det är inte illa det! Efter det var det dags för avfärd.
Jag somnade strax efter Kvissle (hann inte ens till Bommen innan jag sov) och vaknade när det var dags för lunch i Iggesund. Åt, åkte vidare, och jag somnade snart igen. Vaknade när vi var mitt ute i ingenstans, och det var dags för fika. Mamma hade packat as-goda duo-mackor (en blandning av ljust och mörkt bröd, sjukt gott) som vi hade rökt renkött (på tub) på. Ojojoj. Smaskigt kan jag lova!
Annars var väl resan rätt händelsefattig antar jag. Vi turades om att köra, och det var inga större problem. Kom fram hit till Jönköping vid 20.30. Såklart hann jag köra vilse på SAMMA STÄLLE som jag körde fel på när jag körde hem den beryktade byrån, innan vi kom helt fram. Plockade upp Robbie och Martina på Tallhöjden, och åkte vidare hit till Hulan för att lasta av. Det gick snabbt och smärtrfritt det. Tog knappt en timme att lasta av. Efter det lämnade vi av de kära tu hemma hos sig, och lämnade släpet på parkeringen, och så åkte vi och handlade det nödvändigaste inför morgonen. Frukost måste man ju ha. Somnade ganska snabbt, trots förkyld mamma, galna katter och obekväm soffa.

Söndag: Pappa ringde vid 8, dags för frukost. Jag och mamma sov alltså på Tallhöjden och pappa på Hulan, så han kom och hämtade oss och vi åt tillsammans här på Hulan.



Usch.. jag mår illa...
Jag får fortsätta senare eller en annan gång. Hej så länge!

RSS 2.0