Det är ju som man säger...

How come the good ones are always taken?

Fast å andra sidan, kan en karl verkligen räknas som en "good one" om han flörtar med andra tjejer samtidigt som han är i ett förhållande? Knappast, egentligen. Jag försöker att vara, och se mig själv, som en sån där bra människa som inte "beblandar" mig med karlar som har tjejer. Men det är klart, på någon nivå så blir man ju ändå smickrad av vackra ord. Det tar dock inte lång tid innan glädjen byts ut mot en viss irritationskänsla, jag fattar inte att det ska vara så svårt att hålla sig till en person.

"Se men inte röra, får även upptagna göra".

Ja men titta för all del, men sen då....
En lite smårolig incident från kvällen på msn tänkte jag dela med mig av. Det handlar om en karl från Övik som jag inte pratat med speciellt mkt, främst för att han bara verkar vara ute efter en viss sak - och det är inte jag ute efter... Därför har jag hållit mig på min egen kant. Hur som helst, ikväll under en videokonversatoin föreslog han att han kunde åka ner och hälsa på. Nej sa jag, jag känner honom inte och tänker absolut inte släppa in någon okänd i min lägenhet. No sir. Han fortsatte tjata, och jag fortsatte säga nej. Han försvinner lite kort, och under tiden börjar hans telefon att ringa. Han svarar. Fraser som "Hej älskling", "Jag saknar dig", "Längtar tills du kommer hem" osv avlöser varandra. Jag tror inte han insåg att det blir ljud under en videokonversation om man har en mikrofon. Jag stängde iaf av ljudet ganska snabbt, jag har inget nöje av att "tjuvlyssna" på någons privata samtal.

Han återkom till datorn när samtalet var över. Frågade återigen om han inte skulle komma ner och hälsa på. Jag bjuder på en inblick i den totala idiotin:

Det var dessutom ruggigt underhållande att se hans minspel under just dessa få minuter som detta pågick. Det syntes verkligen hur kugghjulen snurrade för att inte säga "fel" sak. Jag kan ju förresten tillägga att detta inte är ett av de fall då man känner sig "smickrad av vackra ord" utan snarare väldigt smutsig...

Det är ju sånna här karlar som får en att förlora hoppet om att det finns några vettiga karlar kvar där ute. Åhh det bara brinner av irritation inom mig för att folk ska ha så jävla svårt att vara trogna.  Om man inte kan hålla sig till en person då ska man fanimig kunna vara ärlig om det oxå. Total idioti...

Kanske ska säga det med, att inlägget handlar väl i första hand om de som är i ett förhållande och faktiskt aktivt söker andra typer av "förbindelser", inte de som "råkar" hångla upp fel person på krogen. Jag antar att ni förstår skillnaden. Jag tycker inte att någon av alternativen är okej egentligen, men det är skillnad i syfte och uppsåt, om man nu ska använda sånna ord.Det märks att klockan är mycket, den vart ett ordenligt svammel-inlägg. Jag vet inte ens om det finns nåt direkt sammanhang i det hela. Jag får väl redigera det imorgon om inte annat.

Slutord:
"How come the good ones are always taken?" Nja, så är nog inte fallet alltid. Det finns säkert några goda kvar med. Hoppas jag. Men sedan är det rätt tydligt att det finns en hel "bad ones" som är tagna med, och dom slipper jag gladeligen...!

Teamaktivitet och rättvisa!

Jag tänkte bara sammanfatta dagen lite kort (?) innan jag satsar på sängen.

Vaknade imorse av att katterna levde rövare. Inget nytt där med andra ord. Låg och kollade på Harry Potter medans jag vaknade till liv. Klev upp. Satt och lekte slappinen vid datorn alldeles för länge, innan jag insåg att jag faktiskt hade bråttom för att hinna till dagens teamaktivitet. Packade allt jag trodde mig behöva och gav mig iväg. Ute på parkeringen kändes det som att det äntligen fanns lite rättvisa i världen, när bilen som stått övergivet på parkeringen i över ett år, äntligen fått en parkeringsbot. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan bilägaren tar reda på boten.

Rättvisa!Trodde att jag var sen till Nöjeshallen, men det visade sig att jag inte var sist. Det brukar jag iofs sällan vara, jag är ett hålla-tider-freak mer eller mindre. Det var väl drygt 10-12 personer som var senare än mig den här gången ;) Vi blev iaf indelade i lag och sedan satte vi igång med femkampen. Femkampen bestod av gocart, laserdome, skyttesimulator, fotbollssimulator och mekanisk tjur. För min egen del så nöjde jag mig med de tre första grenarna - efter laserdome var jag helt skakig och kände inte direkt för att sparka fotboll, och att sedan kastas av en "vild tjur" kändes som en mindre bra aktivitet för mina redan onda axlar, ryggen och nacken. Annars gick det väl rätt bra, jag var inte sist i någon av de grenar som jag deltog i, whoho! Sen att jag var näst sämst i gocarten, det bjuder jag på. Det var inte riktigt min grej, så kan vi säga...!

Viktor är taggad för gocart-rejsing!


Finalheat 1Viktor rider mekanisk tjur :)SkyttesimulatorEfter femkampen var det dags för relax. Jag, smart som jag är, hade ju glömt mina badkläder hemma. Åkte hem och hämtade dem, sen blev det 1,5 timmes slapp i relaxen. När vi relaxat klart och var färdigduschade o så, så var det dags för tacobuffé. Gott med tacos som vanligt, kan det vara annat än gott eller?? I think not...!

Efter maten så började alla skingras; jag gjorde sällskap med Fredrik, Kristian, Per och Johan och satsade på en utekväll. Vi förfestade lite hos Fredrik, tillsammans med hans tjej och hennes kompis. Drog lite senare iväg till ytterligare en fest på Östermalm, där vi stannade i 20 minuter, innan vi åkte vidare. (Jag körde, eftersom jag är nykter och ansvarsfull. Och så...). Vi hamnade på Aveny efter en bra stunds velande, och där inne var det full rulle. Jag gillar rockbaren, men uppe var det oxå schysst stämning med liveband o så. Vi pratade, dansade, drack och skrattade. En bra kväll helt enkelt! Man skulle även kunna säga att Johan var "on fire". Ja, på riktigt alltså. Han lutade ryggen mot ett räcke där det stod ett värmeljus, och helt plötsligt brann det i hans skjorta. Jag släckte - how awesome am I? Som tur var så blev det ingen större skada skedd, skjortan var väl inte så vacker efteråt men det var väl även den som tog största skadan. Lite svedd på ryggen, men annars oskadd. Tur!

Hur som helst, riktigt kul att lära känna dessa teamkamrater ytterligare lite mer. Speciellt nu när Viktor överger teamet!

Som slutkläm så kan jag berätta att jag redan börjar få träningsvärk. Tjohooo, eller nåt. Nu ska jag försöka sova lite iaf, jag är faktiskt ledig ända tills torsdag. Fick ledigt på måndag och tisdag, och på onsdag har jag fridag. Riktigt skönt med några extra dagar ledigt, jag ska försöka sova så mkt som det bara är möjligt. Ja, men start från och med nu alltså. Godnatt!

Tvångstankar och saker man inte vill höra.

Jag är känslig. Jag är kinkig, och känslig, och fullkomligt medveten om det. Det finns massor med saker som i mina ögon och öron är totalt illamående-framkallande (därmed inte sagt att det kan vara sånt jag ibland gör själv). Det kan även variera mellan vem som framkallar detta läte eller syn.

Jag har några exempel, jag har svårt att se eller höra för folk som...
... sitter och kliar sönder sår.
... klämmer finnar
... stoppar in hela fingrar i diverse kroppsöppningar (framförallt öron och näsa) och "rotar omkring".
... gör snorloskor. Eller som står och "drar in" så att det låter som de gör snorloskor. USCH!
... tuggar och smaskar med öppen mun, framför allt om man faktiskt ser geggan i munnen mittemot.
... knäcker fingrar och andra kroppsdelar!
... äldre män (som oftast även luktar gammal gubbe om man kommer för nära) som andas väldigt tungt och ljudligt.

Lite smått och gott. I know, jag är en fjant. Men det bjuder jag på.I korthet:

- Det gick relativt bra hos tandläkaren. Jag bröt ihop, såklart, men jag överlevde.


- De ringde precis från ett jobb som jag sökt, och verkade rätt intresserade. Snabba ryck och jag ska eventuellt på intervju om 1,5 vecka.


- Det är fucked up att vara Modoit just nu. 12 perioder utan ett enda mål. Det är ju sinnessjukt illa.

- Någon massage blidde det inte igår, stackars S har tydligen gjort illa axeln. No fun! Krya på dig!

- Ser fram emot teamaktivitet imorn! Nöjeshallen med laserdome, rodeotjur, minigolf, fotbollssimulator-grej och nån skytte-simulator-grej. Sen två timmar i relaxen och avsluta med tacobuffé!

- Fortfarande lika taggad på att dansa. Det rycker i dansnerven!

- Idag kommer tjejen som ska provrida Pinnen... Det känns ju mindre bra... =/


TandläkarskräckenJag vet faktiskt inte varför jag är så hysteriskt rädd för tandläkaren. Jag vet inte när det börjar, jag minns inte varför det började. Men jag tror inte att jag alltid varit rädd? Men åtminstone sedan grundskolan.

Mamma har fixat och trixat så att jag har fått en tandläkartid imorgon. Det var nog lika så bra, om jag hade behövt ordna det själv så hade det väl dröjt minst ett år till. Soppa funkar ju, lixom. Saknar kanske vissa nödvändiga näringsämnen, men vad är väl lite näringsbrist i jämförelse med den totala panik som ett tandläkarbesök medför?

Åhh jag är rent illamående just nu. Har faktiskt suttit och skrivit ett litet brev till den stackars tandläkare som ska ta sig an mig imorgon, förklarat att jag är rädd, och att han/hon/den/de inte får skälla på mig. Det får inte finnas på världskartan! Jag känner mig själv, jag behöver en positiv upplevelse (finns det sånna hos tandläkaren?) för att kunna förmå mig själv att komma tillbaka och åtgärda det som behöver åtgärdas. Ja, klart jag vet att saker måste åtgärdas - det var länge sedan sist och jag har inte kunnat tugga på 2 veckor. Åt lite frukt ikväll dock, tuggförmågan har återkommit nästan helt på vänster sida. Same shit på höger dock, men det är ju van vid sedan länge.

Hur som helst så ska jag ladda upp med Atarax imorn. Återstår väl bara att se hur bra det går att köra till jobbet efteråt. Mummel mummel. Ser fram emot kvällen dock, trevligt sällskap och massage kan ju knappast gå fel. Nu ska jag dock satsa på sängen. Har inga förhoppningar om att sova inatt, är ju redan superstressad. Blidde ju inget sova hos A-S heller inatt eftersom jag helst inte vill åka på nån magsjuka... Men tack för erbjudandet ändå raring.. ;)

Nåja. Godnatt o sånt.

Erika + Pinnen = No more?

Ställde in "the träff" igår. Kände mig inte det minsta upplagd. Däremot ska jag kanske ut och dansa den 12 nov! Har hittat rätt på en dansant karlslok som säger sig stå ut med att lära en nolla som mig att dansa ;) Vi får väl se om det blir nåt av det, det är ju den helg som jag jobbar helg igen, så frågan är väl hur upplagd man känner sig. Men det vore kul iaf!

Idag har varit en hektisk dag. "Ledig dag", my ass. Fick åtminstone en "sovmorgon", lång länge i sängen med andra ord. Klockan 12 gav jag mig iväg hemifrån, åkte till mamma för att hämta några däck-tillbehör. Stog på deras parkering och bytte till vinterdäck, det var så halt på vägen så det kändes inte värt att åka iväg nånstans bara för att göra det. Däckbytet i sig är inte svårt, problemet är väl mer att min kropp hatar mig efter att ha gjort det. Nu värker rygg, axlar, nacke och handleder, mer än på väldigt länge. Så det känns ju surt. Men å andra sidan skulle de nog värka ännu mer om jag skulle få snurr på nån isfläck och hamna i diket. Så man får väl tycka att det är värt det.

Ungefär dagens arbetsställning. Dock färre verktyg
och kortare tidsåtgång än den gången då A hjälpte
mig att byta bromsar på Edit


Åkte iaf därifrån till Bergeforsen och mr Chopin. Söthäst, evilhäst. Springer omkring i hagen i några minuter innan jag äntligen fick fånga honom. Nåja. Red bort till ridstadion och småtrimmade lite kort, sen red jag tillbaka igen. Kroppen hade redan börjat strejka sedan däckbytet, så det vart inte så mkt vettig ridning ändå. Och om man inte tillför ngt så kan det lika gärna få vara. Vi fick ju komma ut en sväng båda två om inte annat, det får vara gott nog.

När jag hade släppt ut honom i hagen så träffade jag Per-Ola (ägaren) inne i stallet. Han berättade att Pinnen eventuellt ska lånas ut till en tjej i Enköping... "Blir du ledsen då?" frågade han. Ja sa jag , det är klart det är tråkigt. Men det är väl sånt som händer, och det är bara att gilla läget. Tjejen i fråga ska komma och provrida på fredag iaf, så vi får väl se vad som händer efter det. Jag vet inte ens när han åker, om hon bestämmer sig för att "ta" honom. Jag hoppas åtminstone att jag hinner säga hejdå den här gången... P-O sa dock att om det blir så att Pinnen åker så skulle jag kunna rida Naomi istället, eftersom Lotta tydligen inte kommer ha så mkt tid framöver. Det är ju jättesnällt av honom, men jag kan inte låta bli att undra om jag verkligen skulle klara av Naomi, det gick ju inte direkt bra förra gången jag red henne... Men iofs, man ska väl inte ge upp efter bara en gång. Det är ju en sjukt fin häst det med. Nåja, jag ska inte ta ut ngt i förskott. Tjejen ska väl få provrida först, så ser vi sen vart vi landar.

Vackra Naomi

Resten av veckan då? Mja, ska eventuellt övernatta hos Ann-Sofie från jobbet någon eller några nätter, karln hennes är borta och jag har ju inget emot nattligt sällskap som ni vet :) Och kan man göra två flugor på smällen så är det väl bara bra. På torsdag har jag faktiskt massage inplanerat, och jag hoppas verkligen att det blir av. Speciellt med tanke på hur det känns just nu. Så håll tummen för mig people!
På lördag är det teamaktivitet med mitt arbetsteam. Vi ska faktiskt vara i Sundsvall denna gång, kors i taket! Ska på nån sån "aktivitetsgrej" med femkamp, tydligen finns det nån sån där mekanisk tjur där. Den jäveln ska jag testa om jag får! Vore ju lixom intressant och se om man haft nån nytta av ett antal års ridning. Fast jag har ju visserligen mest bara ridit snälla hästar, ingen "rodeohäst" (mer än Naomis försök senaste gången jag red henne då.. Mummel mummel). Efter femkampen ska det visst bli både bubbel-relax och sedan tacos! Åh, jag hoppas ipren eller alvedon är min vän så jag kan få äta lite tacos... Får väl suga på lite köttfärs i värsta fall :D

Åhhh så sprang klockan iväg precis som den brukar. Typiskt. Nåja, jag sover ju inte så mkt även om jag ligger ner så vad spelar det för roll. Men man kanske borde ge det ett försök ändå. 7:45 börjar arbetspasset, vilket innebär att jag åker hemifrån 6:30. Gäsp.

Till sist:
Alla som känner mig vet vilken anti-timråit jag är. Men de som säger att kvällens tackling på Ilkka Pikkarainen var karma och inte ska bestraffas, de har tagit på sig alldeles för lila glasögon. Det såg fan riktigt otäckt ut. Usch!
(Se klippet, bläddra till 2:18 om ni inte orkar se hela)

I think hell just froze over?

Idag har det hänt två saker som verkligen inte hör till det normala. Jag har fått sms av två personer som normalt sett inte hör av sig till mig. Eller ja, åtminstone inte via sms. Kors i taket, lixom. Och jag måste säga att det var ruggigt skönt att veta att mitt häx-infall i torsdags ursäktades, jag har haft dåligt samvete sen dess... Bättre sent än aldrig, helt klart!

Idag har jag varit hos sjukgymnasten igen. Han var lika intressant att titta på som vanligt. Han hade dock någorlunda "genomskinliga" byxor idag, så man såg mönstret på kalsongerna. Höhö, undrar vart jag tittade. Sexuella trakasserier är det väl bara om jag hade påpekat att jag såg det? För det gjorde jag inte. Påpekade det, alltså.

Akupunktur, iaf. Ett gäng på ryggen, axlarna och nacken, och jävlar i mig vad ont det gjorde när han satte dit dem. Me no like. Han satte även nålar runt armbågen, på översidan av underarmen och på handen. Den nål som han satte på mitt "onda" ställe strax nedanför armbågen gjorde förbannat ont, det ilade i hela armen, ända ner i långfingret. Vansinnigt obehagligt. Nu i efterhand är handen konstig. Jag kan inte knyta näven för då gör det ont upp till armbågen. Knasigt.

För övrigt är jag ruggigt sugen på massage. Det var länge sedan nu, när man inte har de förmånerna längre... Jag ska nog leta rätt på nån massör och boka tid, helst ska det väl inte vara allt för dyrt heller. Man är ju inte miljonär. Men jag skulle behöva det tror jag. Och det är sån där skön smärta som jag vet att jag gillar. Haha!

Nåja.
Idag efter jobbet ska jag väl eventuellt träffa en ny bekantskap. Lite nervös, men det är väl dags att ta tag i livet kanske. Blir inget längre möte dock, jag är ju redan helt slut efter en låååång arbetsvecka, då man är kanske inte världens mest sällskapliga person. Hur som helst, den som lever får se.

Det är kul att vara barnslig

Jag har Lille Skutt på mitt plåster, vad har du på ditt?


Trevligt uppvaknande

Imorse vaknade jag av att jag fick en puss på kinden av den som nyss kommit hem från jobbet. Jag tyckte att det var ett väldigt angenämt sätt att vakna... :) Jag gav igen med en puss på pannan och kände att det finns inte många bättre sätt att börja dagen på, som livet ser ut just nu.

Godmorgon alla människor, nu ska jag fortsätta jobba!

Ladies Night!

Oh yes it's ladies night - oh what a night!

Martin Stenmark och gänget intar EON Arena ikväll, och jag ska dit med syster, moster och "födelsedagsbarnet" mor, som fick sin biljett i födelsedagspresent :)

Ser verkligen fram emot det, minns förra gången jag var på detta event, det var 2007 i Kinnarps Arena det, och då var det jag som fick biljetten i present av mina och Davids vänner Anna, Emmelie och Hanna. Hade en helt underbar kväll och hoppas helt klart på favorit i repris! <3


Lösenordsskyddad blogg?

Jag funderar på att lösenordsskydda min blogg. Jag har egentligen ingen direkt anledning till att göra det, det kanske bara är en fix idé. Och jag har inte bestämt mig. Men det kanske sker.

Hur låter det där då?

- Men det var inte jag, det var min katt.
- En katt har inte så där många klor...
- Men det var inte en, jag har flera. De gaddade ihop sig!

Hör till kategorin; Genomtänkt förklaring vid multipla rivsår.
- Jag fryser så jävla mkt om händerna! Jag var tvungen att gå in på toa hur många gånger som helst igår och värma händerna!

Hör till kategorin; Hur tänkte du nu?
- Jag får vara arg på dig. Och du får krama mig även fast du håller på att börja gråta.

Hör till kategorin; That's what friends are for.
- Man kanske tycker jättemycket om chips och chips är bra i sängen, men man vill ju äta chipsen med!

Hör till kategorin; Fina omskrivningar för nåt man egentligen inte kan prata om.

Ett split-pass avklarat

... bara resten kvar?

Ja, sanningen är väl att det faktiskt gick rätt bra att jobba split igår. Förmiddagen var sjukt lugn med bara mail. Traskade iväg till A strax innan 12, kokade mig lite soppa och slösurfade en stund. A ringde med och uppmanade mig att koppla in Wii-et, det skulle tydligen inte vara så svårt eftersom han redan förberett det med komposit-kabeln. Bussiga klubben! Och ja, det var rätt enkelt att koppla in med. Testade lite GuitarHero, men herregud så osynkat det var. Kalibrerade lite, men det hjäpte ju inte ett smack. Jag la ner verksamheten, och slösurfade lite mer. Surrade med Jörgen nån timme om precis ingenting. Passade även på att ta en timmes siesta, och gud så skönt jag sov. I hela 30 minuter, tjohoo, typ.

Väl tillbaka på jobbet så var det full rulle igen. Ringde desto mer, men det gick bra  och tiden gick ändå rätt fort. Trevliga kunder och så. Kvällens största dip var när jag lite smått betedde mig som en häxa mot S... Det är lätt att skylla på PMS, men jag vet ärligt talat inte riktigt vart mitt "snäseri" kom ifrån. Jag har dock bett om ursäkt och hoppas att den är godtagen...

När jag kom tillbaka till A igen så var TV:n igång. Mycket underligt var min första tanke, jag var ju helt säker på att jag slog av den. Eller var det bara ljudet jag stängde av? Hängde av mig ytterkläderna och klev in, och döm om min förvåning när det låg en halvnaken karl i sin säng och glodde på TV. Mycket trevlig överraskning! Ja, alltså, inte det faktum att han var halvnaken, utan det faktum att han faktiskt var hemma. Han hade ju nämligen sagt att han skulle jobba, som han alltid gör på nätterna mot fredagar. Måste ju säga att jag blev väldigt positivt överraskad, jag behövde verkligen en kram... Vilket jag oxå fick, så vem kan klaga? Blev en mysig kväll iaf, slumrandes framför "the big as tv".

Vaknade imorse när herrn började titta på tv. Vet inte riktigt vad klockan var, men runt halv 6.30 kanske. Klockan hade jag ställt på 7.55, så det var ju gott om tid. Låg och glodde på tv ett tag, snackade lite, gav GuitarHero ett nytt försök.. Vi fick till det lite bättre nu, men fortfarande inte bra dock. Hade även lite kort "serious-talk", vilket kanske var nödvändigt. Well well. 8.35 stressade jag iväg till jobbet. Det är rätt fantastiskt att jag har som svårast att vara på jobbet i tid när jag faktiskt befinner mig i Härnösand som utgångsläge. Men jo, jag var på plats i tid, tror bara jag varit sen 1 eller max 2 ggr. En eloge till mig.

Sist då, Viktor har sagt upp sig nu. Skiiiiittråkigt. Men men, jag har full förståelse. Och är lite avundsjuk med som sagt, men jag härdar vidare.

Så, rasten är slut och det är dags att bita tag i kön. Tschüss!


Bugg-facebook!

Åhh så elakt, här kommer man till jobbet i god tid innan man börjar och tänkte relaxa med lite Horse Saga innan man börjar jobba... Men icke sa nicke, den gubben gick inte. Istället får man upp en jäkla massa koder som kort och gott slutar med FATAL EROR. Morr!

Jag som skulle sköta om min nya fina hingst... Erkänn, han är en snygging ;)

Jaa, jag är beroende!


Hur går det ihop...?

Jag tycker inte direkt att jag kan klaga på min bredbandshastighet, men jag är ju uppenbarligen inte helt tekniskt begåvad. Jag får det nämligen inte att riktigt gå ihop hur jag kan ha dessa mätvärden, men måste sitta och vänta på att en 2,5-minuts youtube-video ska ladda så att jag kan se den utan att det hackar?


Självläkande tänder?

Idag har jag kunnat tugga i mig en hel banan. Är det inte helt fantastiskt? Har inte lika ont längre heller. Kan det vara så att mina tänder själv-helar sig? Uhm, ja, önsketänkande såklart. Jag tog faktiskt tjuren vid hornen igår och mailade till en tandläkare som mamma och hennes kollegor rekommenderar. Vi får väl se om de svarar. Jag var brutalt ärlig, så antingen kommer de se mig som utmaningarnas utmaning, eller så kommer de se mig som ett hopplöst fall. Den som lever får se.

Imorn ska jag jobba livets första split-pass. Jag känner mig inte det minsta peppad. Det är inte lilla behändiga split-passet heller, jag börjar 7:45, och slutar 21:15. Från öppning, till stängning, med andra ord. Fy ***. Jag ska alltså sitta i fem timmar och göra INGENTING. Men grattis och tack. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på heller. Om Emma är hemma så kanske hon tar sig an mitt hår, annars sitter jag väl bara hemma hos A och häckar. Tur att han har en rätt omfattande filmsamling. Och en big-as-TV med för den delen, fast det känns som det kvittar. Åhh, nu blev jag irriterad...

Sen tänkte jag bara förtydliga, eftersom det inte verkar ha framgått i föregående inlägg:
Jag skrev; "Rent estetiskt, vad tycker ni är snyggast?". Min fråga hade inte alls med de olika "stilarnas" funktion att göra. Jag är inte dum, det är självklart att man väljer det som hästen fungerar bäst på. Eftersom Pinnen gärna går och kastar med huvudet så försöker jag nu prova mig fram med olika varianter, men har hittills inte märkt någon större skillnad. Därför ställde jag en nyfiken fråga: "Rent estetiskt, vad tycker ni är snyggast?". För smaken är som baken. Vissa tycker att aachen är fantastiskt snyggt (nu har jag ingen bild på det, men ni fattar), andra tycker att inget slår pullar, sidepull eller remont, eller kanske helt utan nosgrimma? Osv. Det var alltså smaken jag frågade efter; förutsätt att alla olika nosgrimmor osv har samma funktion; vad skulle ni i så fall tycka är snyggast?


Pinnens nya look

Behövde tänka på ngt annat en stund. Rent estetiskt, vad tycker ni är snyggast? Jag vet ju vad jag tycker, är lite nyfiken vad ni andra tycker bara.


Original-looken:
"Kedje"-pannband och vanlig engelsk nosgrimma.
Förändring nr 1:

Bling-bling-pannband
Förändring nr 2:
Pullarnosgrimma
Förändring nr 3:
RemontnosgrimmaJag ska nog åka dit och pussa lite på honom imorn efter jobbet. Pinnen är finhest <3

Men ja, vad tycks då, vad gillar ni bäst?

För alltid älskad och evigt saknad...

Mamma ringde idag och berättade att min förra foderhäst Diana har tagits bort. Älskade häst. Det gör så sjuuukt ont i mig! Inte bara det faktum att hon är borta, utan lika mycket att jag inte hälsat på henne på så länge - och nu är det försent.

Du var en del av mig så länge, och du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
För alltid älskad, och evigt saknad...
Och jag skickar även en tanke till de underbara hästar som du gör sällskap i Trapalanda... Joannas och Emmas ögonstenar; Fröja och Dakir. Vila i frid älskade hästar... <3


Linedance?

Jag har fått för mig att jag skulle vilja börja dansa. Typ linedance, styrdans, eller nåt sånt. Det är väl Madde som smittat mig, även om jag har varit lite smått nyfiken även förr.

Jag har lust att hitta ett nytt intresse, träffa nya människor, helt enkelt komma ut och göra någonting. Jag har säkert en felaktig bild av det som jag "är ute efter", men i min fantasi åtminstone, så vore det kul att till exempel gå på Aveny och dansa något annat än dunk-dunk-dunk-ensamdans bland 18-åringar som är smala som tandtråd. Jag inbillar mig att, på danskvällar med "styrdans", så finns det mer blandat utbud av folk. Okej att musiken kanske inte är den allra bästa, men det kan ju få kvitta. Musik, dans, rörelse, jag tycker åtminstone att det låter skoj!

Fast, innan jag skulle kunna gå på någon slags danskväll, så skulle jag ju behöva gå någon slags kurs. Jag har aldrig dansat linedance, och senast jag dansade något liknande styrdans var väl på högstadiet, på gymnastik-lektionerna, med någon totalt ovillig klasskompis som var rädd för tjejbaciller. Problemet här är helt enkelt att jag inte har tid att gå någon sån här kurs. Oftast är det vardagkvällar, och det är egentligen bara var fjärde vecka som jag är garanterad att inte jobba kväll. Varannan vecka är 17:30-vecka och varannan vecka är 16:30, men då gäller det ju (om jag ska hinna ta mig till Sundsvall med) att kursen inte börjar allt för tidigt. Och om jag dessutom ska börja på nåt sånt så vill jag ju kunna gå varje vecka, men det går ju inte med mina arbetstider. Speciellt inte nu när vi inte vet hur de kommer att fördela split-passen.

Tanken slog mig att det kanske finns nån lämplig danskurs i Härnösand. Problemet är att jag inte har en aning om hur jag ska hitta den. Jag vet inte hur jag ska hitta nåt i Sundsvall heller, för den delen. Har googlat, men hittar inte ett smack. Jag måste vara den sämsta googlaren ever.

Nåja, hur som helst, jag misstänker att detta får vänta tills jag har vettigare arbetstider. Nu ska jag dock ge mig iväg till Pinnen hade jag tänkt, lika bra att passa på eftersom det är enda dagen jag kan rida den här veckan... Suck.

Bloggtips

Jag följer inte speciellt många bloggar. Och de bloggar som jag väljer är framförallt "dagboks-bloggar" från folk jag känner. Eller ja, mer eller mindre uteslutande, faktiskt. Undantaget (fast ändå inte) är då MonsterMalla's blogg som jag börjat följa slaviskt och regelbundet. Hon är ett undantag på det viset att jag inte känner henne, men samtidigt precis enligt mallen (haha!) då det är en typisk dagboksblogg. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är jag fastnat för, men likväl är jag fast. Och det gör mig ju ingenting heller för all del.

Kvällens andra tips är riktat till er som är sugen på fina smycken. Genom David träffade jag Hanna, och Hanna gör egna fantastisk fina smycken. De som känner mig vet att jag inte är någon smyckesmänniska, men vissa av Hannas grejer har fått mig helt besatt, jag vill verkligen ha dem! Ska göra en beställning framöver, och om det är nån annan som är sugen så kolla in Hannas blogg, där hon visar upp sina smycken. Awesome!

Knyckte även en bild från sagda blogg, som exempel på vad jag föll helt pladask för...!

I löööööve!
Alla behöver vi ömsa skinn ibland.

Rent spontant så känner jag att jag har lust att förändras. Det är alldeles för ofta som jag känner att jag inte duger till, att jag inte är tillräckligt bra, att folk omkring mig ser mig som en "förbrukningsvara". Samtidigt vet jag att det inte är sant, åtminstone inte när det gäller majoriteten av människorna i min närhet. Juryn överlägger fortfarande om vissa, och jag vet inte när domen faller.

Hur som helst - nej, jag lär inte göra några drastiska förändringar. Jag har varken motivation eller ork till att göra nåt sånt. Babysteps, och bara jag vet vilka mina steg är, och i vilken takt jag tänker gå dem. Tills dess får det räcka med att ömsa skinn, och att hoppas att skinnet därunder är "tjockare" än det jag har nu.

I need a thicker skin, you won't bring me down no more...!

En kort tanke om beordrad respektive frivillig övertid...?

Kan man verkligen kalla det "frivillig" övertid när det frivilliga kommer från tvång?

"Någon av er måste anmäla er som frivillig att jobba övertid, annars [insert threat of choice]"

Det känns väldigt fult att tvinga folk att jobba övertid, men man får ingen extra ersättning för det mer än ordinarie lön, eftersom det inte är beordrad övertid.

Jag skulle inte vilja jobba på ett ställe som "förhandlar" på det viset. Men vad gör man när man inte har något annat jobb på lager? Jo, man gnäller lite, men tar på sig det där "frivilliga" övertidspasset ändå. Man vill ju inte få sparken.

Champinjonsoppa vs Kyckling-ädelostsoppa

Dagens frukost består av Kycklig & Ädelostsoppa från Blå Band. Helt okej, men den slår inte champinjonsoppan (samma märke) som jag intog som middag igårkväll. Det finns ju faktiskt en hel del olika varianter på "pulversoppor" som man kan variera med. Och de är nog goda allihopa. Sen vet man ju inte hur nyttiga de är, men det brukar väl inte direkt vara det som är vågmästare annars heller. Om inte annat så vägs det väl upp av det faktum att jag inte kan äta nåt "lördagsgodis" nu heller, såvida det inte är i flytande form (damn you Coca Cola, som frestar mig som fan. Men nej, soppa... soppa... soppa...).


You're making me hot, hot, hot!

Ja, då är det alltså inte min eländes-kalla lägenhet som vi snacka om. Nej, faktum är att vi inte snackar om nåt alls. Men jag har faktiskt sovit hyfsat skapligt de senaste tre nätterna! I onsdags sov A här och då sov jag större delen av natten, förutom ett par gånger som jag vaknade och vred mig. Det blev fler sovande timmar än vakna timmar iaf, och det är ett stort framsteg! Natten mot fredag var en iskall natt igen. Burr! Men av någon outgrundlig anledning så somnade jag ändå, och även då vart det fler sovande timmar än vakna timmar. Inte lika många som natten innan, men ändå. Inatt har jag ockuperat A's lägenhet medans han jobbade (och sedan var på vift nånstans), så jag hade hela lägenheten för mig själv. Så sinnessjukt skön säng han har... Jag är mäkta avundsjuk ska jag erkänna! Sån där bäddmadrass som lixom formar sig efter människan, men ändå sådär skönt hård. Jag vill ha!

Igår var en mindre lyckad dag på jobbet ska erkännas. Dels på grund av tekniska problemen som gjorde att telefonväxeln låg nere större delen av dagen, men framförallt på grund av de schema-nyheter som kommer längre fram i år... Om ungefär 6 veckor kommer vi att få nya schemarotationer och pass, vilket egentligen inte är så jättemkt att bråka om, förutom det faktum att vi alla kommer att tvingas jobba två stycken "splitt-pass" per treveckorsperiod. Det vill säga, börja jobba tidigt på morgonen, "sluta" vid lunchtid och ha ledigt i 3-5 timmar, och sedan gå tillbaka och jobba kvällen.

Om jag hade haft ett jobb i Sundsvall, där jag bor, alternativt om Pinnen hade stått i härnösand, så hade jag väl kunnat tycka att det var en bra idé. Men just nu tycker jag att det är den sämsta idén någonsin. Vad i hela friden ska man göra 3-5 timmar mitt på dagen i härnösand? Det är ju inte direkt den största och mest aktiva staden som man kan hitta. Jag är väl ändå en av de få som har tur att ha både syrran och A där, som jag kan snylta på om det krisar, men vad gör man annars? Sitter kvar på jobbet och bara rullar tummarna tills de där timmarna har gått?! Snacka om drygt... Nej, jag tycker att det är en riktigt rutten idé, och de flesta av CH's sundsvallsbor verkar tycka detsamma. Jag vet dessutom att flera redan funderat på att säga upp sig. Om jag hade vetat att jag hade något att falla tillbaka på, så hade jag säkert varit en av dem. En annan schema-förändring som de också infört, är att man ska jobba en extra helgdag per fyra veckor, alltså en extra lördag eller en extra söndag. Detta känns dock inte fullt lika illa, du får ju tillbaka en ledig dag någon annan gång, och den har de lovat ska vara i anslutning till någon annan ledig dag, så att man får som en "helg" ändå. Alltid nåt.

Igår var det i alla fall dags för Support-fest på Svenssons. Det bjöds på mat och dryck, och så var det allmänt mingel förstås. Ja, jag kunde ju försöka äta, det blev till att "tvinga" sig att tugga köttet allra längst in i munnen, det det inte finns någon tandvärk. Väl mosad potatisgratäng var däremot inga problem, så det kunde man ju njuta av. För övrigt består de flesta av mina måltider av något liknande bilden här ovan, någon typ av soppa eller måltidsersättning, och värktabletter. Det låter som en fantastiskt bra lösning, eller hur? (Som parentes så ska jag säga att man spelar inte spel på jobbet såvida inte växeln ligger nere samtidigt som man har rast, ungefär. Jag tyckte att jag hade dispens. Haha). Åhh, jag hoppar från det ena till det andra. Support-festen var det ju. Svenssons. God mat, trevligt sällskap. Var dock inte på något speciellt festligt humör, så jag gick hem rätt tidigt. Eller ja, "hem", men till A iaf. Satt uppe och surfade och glodde på tv ett tag innan jag gick o la mig. Sköööön säng som sagt. Avundsjuk.

Vaknade till liv mer eller mindre runt halv 9. Kollade lite på film, klev upp och satt vid datorn en stund, sen gick jag och la mig och kollade på film igen. Somnade nog om någon timme med. Kvicknade till när syrran ringde och frågade om jag fortfarande planerat att åka på DollarStore idag. Yup. Åkte och hämtade henne, smygfotade Sully uppe på sin klösmöbel-tron, och sedan gjorde vi sällskap. Tog med mig henne som fripassagerare till Sundsvall med eftersom hon skulle träffa Robin i Birsta. Systerprat is the shit <3 Passade på att ta en sväng förbi Hööks och köpa remontnosgrimman som jag väntat på så länge, och det blev ett par "öronskydd" med, som man fäster på hjälmen. Handlade lite soppor och smått och gott på Coop, och lyxade till det med en orkidé från IKEA. Jag vet, slöseri, men jag behövde verkligen en upppiggande blomma. Så den fick jag av mig själv för att jag är en sån fantastisk människa. Öhh... näe. men jag ville ha den. Den var fin.

Sen jag kom hem har jag inte gjort ett smack faktiskt. Ätit soppa, surfat, lyssnat på musik, kollat på tv/film och bara varit en allmän lördagsslappis. Grannarna nedanför har fest, ungefär var femte låt är en Björn Rosenström-dänga, och då är det fylle-allsång på hög nivå. Jag hoppas att de ska dra vidare på krogen eller så snart, för annars kommer det verkligen bli omöjligt att sova.

Ja, som ni vet så är jag en mästare på långa, ointressanta inlägg. Så även ikväll. Men jag tänkte avsluta med en bild på min kära syster. Det är någonting som är annorlunda med henne idag, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Måste vara kragen som är ovanligt stor, eller nåt. För annars ser hon ju ut precis som vanligt... ;)


Fredagsfräckis!


Lider jag av brist på respekt?

Eller, egentligen vet jag inte om det är det som är det riktiga problemet. Det finns ett par personer i min omgivning som jag bara inte klarar av. Av en anledning, eller flera. Detta är alltså inga personer som finns i min umgängeskrets, och alltså inga som jag har speciellt mkt kontakt med. Men som jag ändå ser, och framförallt hör, flera gånger per dag.

Jag kommer på mig själv med att sucka, himla med ögonen, och bara allmänt se ner på dem. Och skäms ju samtidigt över att jag gör det, det är ingen som gjort mig något ont!

Jag vet inte, jag känner mig bara allmänt bitter just nu. Men förutom det så har jag haft en mycket bra samtal med min chef idag, så nu känns jobbsituationen lite bättre igen.

Jag har även insett att det är hög tid att gå till tandläkaren. För varje dag som går så får jag svårare och svårare att tugga, igår kunde jag inte ens tugga en banan. En banan är normalt sett inte svårtuggad. Ikväll är det middag på Svensson's med jobbet, undrar om man kan få be om att få mosad mat som bara är att svälja? (Fast hur gott är det på en skala.... urk på burk, bokstavligt talat).

Nu ska jag prata med våra härliga kunder. Tjingeling.

För 24 timmar sedan så SOV jag!

Jao, jag överlevde ännu en onsdag. Yay for me.

Nej, skämt åsido. Det blev ett bättre avslut på dagen än jag hade tänkt iaf. Efter jobbet gav jag mig iväg till systeryster. Blev bjuden på en mkt smaskig smörgåstårta och det blev någon timmes systersnack, Mkt trevligt! Vid 19:30-tiden ringde A och frågade vart jag var någonstans, han hade tänkt sova hos mig. Sagt och gjort, jag åkte och hämtade lite grejer hemma hos honom som han behövde till jobbet, och sedan begav jag mig hem till Sundsvall.

Det blev inte många knop när jag väl var hemma, vi kollade på tv en stund sedan var det lika bra att sova. Tänk att det ska vara enklare att lägga sig tidigt när man har sällskap med gott inflytande? Hum hum. Det var guldläge iaf, slapp vara själv, det var varmt i både sovrum och säng och jag kände mig allmänt lugn. Vid 21 låg jag i sängen, och ungefär en halvtimme senare (trots extrema snarkningar emellanåt, inte från mig) så sov jag. Helt fantastiskt! Så mkt som jag sovit inatt har jag inte gjort på länge. För all del, jag sov inte hela natten. Det hade ju varit ett äkta mirakel. Men jag sov ganska många timmar ändå. Sköööööönt. Klev upp en sväng vid 4.30-tiden och sa adjö för denna gång, gick sedan och la mig igen och sov nån timme till. Gilla!

Torsdag då? Motivationen har varit lika sjukt låg som tidigare. Jag bara vill inte. Jag vill inte. Men jag gör ändå. Man måste ju. Evelina från SC ringde med, de tyckte att jag skulle boka in mig på Previa (företagshälsovård) för att följa upp min sjukfrånvaro. Min sjukfrånvaro som jag har sjukintyg för. Från första dan. Nåja, vill de det, så fine, gör mig ingenting.

Efter jobbet blev det en sväng till Pinnen. Myshesten. Synd bara att det är så sjukt mörkt på kvällarna nu, jag har inte vant mig vid det än... Men man blir väl van vid det med. Men det är kanske dags att skaffa sig ett ridhusabonnemang på THF så man kan vara inomhus, i ljus, i vinter.

Nu har hjärnan ställt sig i stand-by-läge känner jag, så det är ingen mening att skriva nåt mer. Natti.

Jag vill skjuta någon

Jag vet att man inte ska skriva något om sitt jobb, eller specifika händelser... Men när en kund ringer in och skäller på MIG, spelar ut sitt fulla register på grund av något som jag absolut inte kan påverka, för att jag vidarebefordrar information som jag fått från den berörda avdelningen, då kliar det i fingrarna om att göra nåt dumt.

Som att blogga om det, typ.

Allvarligt talat, är det så jävla svårt att göra skillnad på att vara arg eller irriterad på ett företag, eller på att skälla ut kundtjänstpersonal efter noter? Om JAG har gjort fel, då kan du gladeligen få skälla på mig. Men jag gör det bästa jag kan, och det kan jag lova att all annan kundservicepersonal på andra företag gör med.

Så en stilla önskan: Om ni ringer till ett företag och är arga - ta inte ut det på personen som svarar i telefon. Man får vara arg på företaget, absolut, men personangrepp är aldrig rätt...

FUCK OFF.

Det krävs inte mkt...

Jag somnade, och sov i ungefär en halvtimme. Under den tiden hann jag drömma att vi hade världens bråk. Jag sa allt jag tänkte på, allt jag har funderat på, allt jag ville att du skulle veta. Det var ärligt menat, allt jag ville var att bli förstådd. Du gick in i försvarsställning och idiotförklarade mig helt, som om jag vore helt dum i huvudet. Det var slutet för vår vänskap. "Du kan dra, jag vill aldrig se, eller höra från dig igen", var det sista du sa innan jag vaknade.

Jag vaknade med en enorm klump i magen, och den sitter fortfarande kvar. Jag vet mycket väl att det var en dröm, men på någon nivå så vet jag att jag skulle vilja säga åtminstone en bråkdel av de sakerna till dig. Det kommer jag aldrig kunna göra. Jag vet också att vår vänskap inte kommer att upphöra OM jag ändå skulle säga något av det, men jag avskyr konflikter och du är för viktig för mig.

Så nu tar jag med mig klumpen i magen och åker till jobbet, och hoppas att den på något vis försvinner av sig själv under dagen. Men man ska väl inte hoppas för mkt, det är ju trots allt onsdag...!

Laddad för smörgåstårta

Har under dagen (och kvällen) distans-instruerat min syster till hur man gör en smörgåstårta... Åhhh jag kan säga att det vattnas i munnen av blotta tanken. Vi får väl se, eventuellt blir jag bjuden när jag slutat jobba imorn, om Emma ska vara hemma vill säga, annars tänker jag tvinga henne att ta med till jobbet... Muuuuums!

Annars ikväll, det blev en sväng till Pinnen efter jobbet. Var ju ett tag sen sist eftersom jag jobbade mongotider förra veckan. Pinnen är finhest. Sen tycker jag på nåt vis att det är extra mysigt när de står inne över natten, då kan man lixom mysa lite i boxen i lugn och ro innan det är dags att bege sig iväg.

Apropå bege sig så borde jag verkligen försöka sova. Det har inte blivit många minuter de senaste nätterna, och känner jag mig själv rätt så blir det väl inte så många inatt heller, fryser som en griiiiiis!

Och apropå att inte kunna sova... Hur i hela friden sover man man detta rakt i ansiktet?! Jag blir ju bländad genom skärmen för bövelen!

Men men, alla är vi olika. Och tur är väl det! Men på fredag är det jag som stänger av TV:n innan jag försöker sova... :)

Nu ska jag dock (förstå hur sjukt det är) klä på mig och gå och lägga mig. Klä PÅ mig! Underställ ska på. Gahhh jag fryser ihjäl. Godnatt isbitar...

I vått och tort... :)

Hur man avslutar ett samtal:

A: Stäng inte dörren när du duschar då så hörs vi imorn!
Jag: Ha, ha, ha, kul! Hejd.... Eller vänta! Jag har en snabb fråga!
A: Det går jättebra, kom du!
Jag: Ja fast du vet ju inte vilken dag....?
A: Jaha, när då då?
Jag: Fredag
A: Det går jättebra, kom du!

Du är wonderful sweetie =) Nu är alltså sova-plats klar till fredag efter support-festen, så då kan jag bestämma helt och hållet själv hur länge jag vill vara kvar, och om jag vill dricka eller ej. Awesome.

Nej, jag vill inte.

- Vill du ses i helgen?
- Nej, jag vill inte.

Det borde inte vara så svårt att säga att man inte vill träffa någon, men det är det. Antingen låter man bli att svara, eller så kommer man med någon dålig undanflykt. Jag är likadan själv.

På fredag är det förresten support-fest här uppe i Härnösand som jag väl hade tänkt gå på, men jag känner mig inte alls peppad. Vad var det jag sa?! Jag var riktigt party-sugen i fredags och lördags, men som jag sa till Joanna så lär det nog hinna gå över till på fredag. Och vad händer? Ja, jag vet, det kan hinna vända.

Rasten är snart slut, och jag har ägnat den åt att dekorera min lilla ComHem-hörna. Tycker det känns mkt mer hemtrevligt på jobbet med lite personlig dekoration, även om jag vet att det inte går hand i hand med företagets "Clean Desk"-policy. Well, de får väl riva ner det då. Jag vill ha det där.

Förutom de nödvändiga arbetspapperen så har jag även foton på både hästar, familj och nära vänner. Vad vore livet utan er? <3 (Ni får dock vara blurriga så ingen känner sig utpekad eller utelämnad. Puss på er!)

 


I'm a looser baby, so why don't you kill me?

Det har helt enkelt varit en underlig dag. Jobbet har gått sisådär, motivationen har inte varit på topp. Att jag sedan varit distraherad av en sms-konversation som gett mig ett überfånigt leende och... ja, vad ska vi kalla det... ja, näe, vi skippar den delen. Trevligt, iaf!

När jag kom hem, vid 18:30, så satte jag mig och slöade vid datorn en sväng. Hade preliminärbestämt träff med S ikväll, så jag tänkte att jag kanske borde ta en dusch, är ju inte så kul att åka bort och lukta skurtrasa. Sagt och gjort. Gick in i badrummet, började dra igen dörren.

- Nej, jag borde kanske ta med mig telefonen ifall han hör av sig.
Hämtade telefonen, gick in i badrummet, och drog igen dörren.

Nånstans här hände det ngt, och jag kan inte förklara vad. Handtaget lixom bara hängde, och i första sekunden tänkte jag inte mer på det, men sen kom insikten - jag kommer inte ut. Jag kommer alltså verkligen inte ut.

Jag kan informera om att jag blev väldigt lättad när jag insåg att jag hade mobilen med mig in i badrummet. Jag ringde mamma, hon var inte hemma och inte Leif heller. Jag ringde S, han kunde inte komma ifrån. Pappa hade ingen bil. Joanna är ju i Barcelona, så det var ju ingen mening att fundera över. A var i härnösand. Fick tag på Emma M som kunde tänka sig att åka, men precis då ringde pappa och han hade fått tag på en bil. Han hämtade reservnyckeln, och kom och blev min räddare i nöden.

Total tid inne i badrummet blev ändå "bara" 1,5 timme. Jag menar, allvarligt talat, vad hade hänt om jag inte hade haft mobiltelefonen med mig? Jag vet, "sparka upp dörren" säger alla, men det är inte så himla lätt. Ganska många tankar hann knöla sig igenom huvudet innan jag kom ut. Skulle någon ens reagera över att jag var "försvunnen"? Ringa, visst, men om jag då inte hade svarat, hade man bara låtit det passera? Troligtvis. Det ska till rätt mkt innan man tar sin reservnyckel och går in i någons lägenhet, bara för att kolla läget.

Den vettiga delen i mig sa att jag inte hade behövt vara fast så länge, det hade "bara" varit att skrika banka och slå lagomt sent på natten - antingen hade dörren så småningom gett med sig eller så hade grannarna reagerat. Den överreagerande sidan i mig satt och spekulerade över hur många dygn det tar innan man dör. Vilka skulle komma på min begravning? Skulle de spela den låten som jag vill ska bli spelad? (Ja, jag har en låt som jag vill ska spelas på min begravning, so what?)

Summan av det hela, det var skönt att komma ut. Jag lider inte av klaustrofobi, men det var bannemig inte kul att sitta där inne i 1,5 timme. Även om jag hade sällskap via telefonen större delen av tiden.Kvällen i övrigt, efter det, har varit mkt trevlig. Åkte förbi hos S en sväng, och man kan väl säga att det har surrats en del. Tycker det är skönt att vi kan vara vänner, även om man kanske ibland får veta lite mer än vad man kanske hade velat önska. Jag är dock ändå glad att vi kan prata med varandra om det mesta, det känns skönt.

Mer kommentarer än så har jag faktiskt inte. Precis som jag skrev på Facebook, så vet jag just nu inte vad jag ska säga till mig själv, så det känns därför mer eller mindre omöjligt att säga något till nån annan.

I'm fine. Let's leave it at that.

Jag vill skriva vad jag tänker...

Men för att inte skapa missförstånd eller såra någon, så har jag hållit klaffen ett par dagar. Som vanligt är det mig själv som det handlar om, hur min störda lilla hjärna skapar förhoppningar och idéer om en verklighet som egentligen inte existerar. (Det enda positiva i den skiten är att det ger idéer till fraser, och delar, i vad som kanske så småningom blir nån slags låttext, who knows.)

Nåja, nog ältat. Eftersom jag ändå inte tänker gå djupare in i ämnet så ska jag inte skriva mer hieroglyfer heller.

Short recap.
Akupunkturen i fredags gick bra, fast jag hade missförstått vad det handlade om. Vi fortsatte med ryggen, handlederna ska få sitt om ca 2 veckor. Hade iaf nacken och axlarna fulla med nålar, och fyra av dem med el! En väldigt underlig upplevelse måste jag erkänna. Vet inte direkt om jag kan tycka att den hade nån verkan heller, jag har lika ont i axlarna nu som i fredags. Däremot så ska han ha cred för att de övningar som jag fått av honom, det känns faktiskt att det blivit skillnad av det. Nu ska vi bara se om övningarna jag fick till handlederna ger lika bra effekt. Hoppas! Att han dessutom följer upp hur det går... Han ska verkligen ha alla plus som finns tillgängliga, mkt bra sjukgymnast den där dansken!

Helgen har annars varit väldigt lugn och slapp. Har inte gjort många knop, sett Modo vinna och sett avslutningen där Timrå förlorade efter förlängning, så vem kan klaga? Nej, precis. Idag har jag äntligen fått tummen ur och tvättat hela fyra maskiner, och min fiiiina vita tröja blev återigen vit på luvan! Oh happy day, och tack Vanish (eller vad det nu heter, ni vet, "Lita på rosa"), och tack S som jag fick det av =)

Nu ska jag lägga mig och glo på Hotel Rwanda tills jag förhoppningsvis somnar, imorn börjar en ny vecka på supporten och eftersom det är auktorisationsvecka så lär det väl ringa på en del. 6.50 ringer väckarklockan, och det är ju inte allt för många timmar dit...

Jo förresten, apropå saker som jag fått av S... Denna kartong som jag fick "ljusfatet" i, är fortfarande ett "hotspot" för mina älskade fyrbenta puckon.


Okej, kartongen syns inte så bra, den är ju nästan samma färg som golvet och dessutom täckt av två något övergödda katter. Men ni fattar. Populär.

Och som avslut, så vill jag bara säga:

- Who am I kidding, I'm not G.I. Jane, I'm Attachment Barbie!

Godnatt.

Smått och gott

Jag hade egentligen tänkt sova, men sedan slog det mig att hockeytävligen (håll med om att det är ett roligt ord?) som jag ser på tv just nu, mellan Carolina och Minnesota, har gått ovanligt snabbt. Pang pang pang så var andra perioden över. Jag tänkte, att nu kan jag ju gå och lägga mig, för jag orkar ju inte sitta och vänta på tredje perioden. För normalt sett, så är det ju 20 minuters paus med omspolning, iaf i Sverige. Och eftersom detta enligt tv.nu ska vara direkt, så borde det ju inte vara nåt undantag. Men, det tog bara några få minuter så var det full rulle igen. Jag tror dom ljuger, jag tror inte det är direkt. Antingen det, eller så har de överhurtiga spelare och skippar omspolningen. Så nej, jag tror att tv.nu ljuger. Eller luras. Whatever.


Dagen annars har varit bra. Jag fick den där efterlängtade kramen som jag suktat efter, jag har kollat på Greys på überstor TV (okej, det var egentligen igår, men det får höra till ändå) och som vanligt så har jag inte sovit något vidare värst. Var väl totalt 2 timmar skulle jag tro. Ibland undrar jag hur jag ens står på benen på dagarna? Very wierd.

Klev iaf upp vid 7, då hade A redan åkt till jobbet för ett par timmar sedan. Påtade på i lugn och ro, sedan promenerade jag i regnet till hotellet där vi skulle ha vår utbildning i kundbemötande och telecoaching. Kan inte påstå att jag hade några direkta förväntningar, men "läraren" var en grymt skicklig och underhållande dalmas som dessutom inte var otrevlig att titta på, så vem kan klaga? =) Att han sedan visade sig vara Modoit dessutom, det var ju bara grädde på moset ;)

Efter jobbet begav jag mig till birsta, tog en sväng förbi IKEA för att köpa lampfötter till vardagsrummet, fick med mig lämpliga glödlampor med. Mötte upp med A som tydligen oxå var i Birsta och letade headset, slog följe, hängde på när han shoppade, och sedan åt vi sen middag på Max. Gott skit. Hängde med när han tankade på Alltank, och fick då alldeles tydligt klart för mig att det var dags att panikfylla på olja, typ i förrgår. Jag kollade ju oljan för inte alls längesedan, suck. Men men, vi skildes åt så herrn fick åka hem till sig , och jag fick tag på olja på OKQ8 i Timrå, så nu är vi i fas igen. Tur man har relativt frivillig bilsupport emellanåt, jag har ju IQ badboll när det gäller sånt där...

Annars då... ptja, jag väntar på en inbjudan som troligtvis aldrig kommer att komma, men det får väl gå som det går med den saken. Nu ska jag iaf plocka med mig mina fyrfota åbäken och somna till slutet av NHL-matchen på TV10, den som var direkt. Eller hur var det nu igen? Jag är skeptisk.

Godnatt mina sekundvisare...

Det är gött att vara Modoit

En kväll som den här så kan man bara tack och ta emot, och njuta och vara glad. Modo vann en guldseger mot Frölunda med 6-0, och Timrå fick däng av DIF med 5-2. Det kan inte bli mycket bättre faktiskt. Hockeymässigt, alltså.

Effektiviteten på jobbet idag har varit under all kritik. Herregud, jag kommer inte ihåg när jag hade en sån extremt dålig dag senast. Jag skämtar inte, det har gått riktigt dåligt idag. Samtalen har varit bra, kunderna har varit bra, säljet har varit bra, men tiden däremellan... Gosh, jag vill inte ens tänka på det. Måste skärpa mig rejält imorn.

Jag ska fatta mig kort. På fredag är det dags för handledsakupunktur och jag börjar bli RIKTIGT nervös. Jag har bara fått akupunktur på benen och i ansiktet förut, så då har man ju lixom sluppit se nål-skrällena. Men det lär ju bli svårt att undvika när det handlar om handlederna/underarmarna. Gaah. Nervöst, som sagt.

Imorn slutar jag 20:45 precis som idag (enligt schema åtminstone, blev ju lite övertid), och på torsdag börjar jag 7:45. Älska schemaläggningen -.- Så imorn blir det till att övernatta i Härnösand, det är bara till att inse hur sjukt lyckligt lottad jag är som ens har det alternativet att överväga. En stjärna i himlen till A som alltid ställer upp, och som jag aldrig ens behöver fundera över om han bryr sig... Det är värt så otroligt mkt. <3

Nu är det hög tid att sova, eller åtminstone lägga mig. Ska slå igång en film med så kanske man blir uttråkad tids nog.

Godnatt darlings.

Biobiljetter och ont i örat

Har precis varit nere hos mina älskade BO-are och fått två biobiljetter som tack för ett bra arbete. Alla där fick två biobiljetter var av ÅF-headquarters typ, och då fick även jag vara med på ett hörn! Whiii! :))

För övrigt fick jag lock för örat igår igen. Och nu gör det ONT! Jag får en tvångstanke att jag ska (ursäkta för mycket info) stoppa in en tops så långt det bara går och trycka på det onda. Som man kan göra med sår ibland. Eller åtminstone klia på det. Men hur bra är det att göra så då? Inte speciellt bra alls.

För övrigt börjar tanken på att bli "blondin" bli mer och mer lockande. Säg åt mig att jag ska slänga den tanken omedelbums... :)

Instant makeover

Har gått i tankarna om att fixa håret snart igen. Men min definition av "fixa" är väl ungefär att klippa topparna och kanske färga det i samma färg som jag haft tidigare, som nu har blekts. Då är det ju kul när det finns sidor på nätet där man kan pyssla och fixa lite, utan att bli stående med ett helt misslyckat resultat!

Och nej, det är inte seriöst... :)
Orginalbilden ser ni här till höger, och här nedanför kommer the makeover... Även att jag fick blå "linser" :P

Tänk vad man kan göra med internet alltså...

Gör din egen makeover du med... :)


I've been thinking...

Min blogg är i princip en dagbok. Jag skriver vad jag tänker på, när det faller mig in. Jag har inget tema, ingen röd tråd. Behövs det för att man ska vilja läsa en blogg? Ska det vara korta, spontana, inlägg, eller ska det vara längre inlägg med lite mer "tanke" bakom? Okej, det finns sällan någon direkt tanke, eller röd tråd, i mina långa inlägg heller, så de blir väl rätt skumma att läsa.

Uhm... vart ville jag komma med det här inlägget då? Ja, det var väl kanske det om det är något speciellt som folk vill läsa om. Fast samtidigt, om någon skulle vilja läsa om... åh jag vet inte, nåt speciellt ämne, så skulle det nog ta slut rätt snabbt ändå. Som sagt, jag skriver ju om det jag tänker på just för stunden. Sen att dessa tankar lätt svävar ut mer än vad jag tänkt från början... Det får jag väl bjuda på!

Nu ska jag, ÄNTLIGEN, ta itu med städningen. Jag har skjutit upp det så otroligt länge, men nu går det bara inte att vänta längre. Och det finns inga tv-serier att se, jag har inga actionpoints att spela Horse Saga för (höhö, vadå beroende?) och att titta på tv via A's webcam ger mig inte speciellt mkt heller... ;) Jag ska bara kolla klart på filmen på nian som slutar om 25 minuter...!

Glee-mania

Jag vet att jag har sagt det förut men jag måste säga det igen. Jag är bara sååå sinnessjukt fast i serien Glee. Serien, karaktärerna, musiken... Sen att vissa av skådespelarna dessutom är riktigt fina gör ju inte saken sämre.

Inte nog med att de är ögongodis, de är örongodis med. Puck, Finn, Jesse och senaste tillskottet Sam.

Innan jag lägger igen ögonen för idag så tänkte jag bjuda på Jesse's och Rachels (Lea Michele & Jonathan Groff) ballad "Hello" (originalet är gjort av Lionel Ritchie). Har aldrig gillat den förut faktiskt, men sen jag hörde den här versionen så kan jag inte få ut den ur hjärnan. Underabar. Underbar.


Godnatt mina små helnoter. <3

Fälttävlan och dödsönskan?

Precis som vilken annan lördag som helst så är det ju bara skit på tv. Ja, förutom på Eurosport då, som nästan hela veckan sänt en hel massa hästsport, och så även ikväll! Ikväll är det fälttävlan - terrängprovet, och det är väl den gren som jag personligen har absolut svårast för. Inte svårt för som att jag ogillar det, men helt enkelt att den grenen + mig = katastrof. I min värld så är fälttävlan förknippat med någon slags våldsam dödsönskan, och det beror ju lätt förklarat på att jag är så fruktansvärt feg. Jag tycker att det är lagom livsfarligt med vanlig banhoppning, men när hindrena sedan blir fasta och "orivbara"... Nej, det skulle helt enkelt inte falla mig in! Men de som håller på med det är otroligt modiga och skickliga, och det gäller ju framförallt hästarna...! Grymma djur, modiga och duktiga.


Men bara för att spä på mig rädsla för fälttävlan ytterligare ett snäpp så kan man ju kolla på "Thrills and spills"-videos. 1:15 in i detta klipp börjar äventyren (fast innan dess kan man njuta av att se världens bästa Briar i sitt esse <3 )


Det är mycket med det jordiska...

Det positiva med den här veckan är lätträknat. Men jag ska inte älta det som jag redan skrivit om. Jag ska älta resten... ;) Nej, skämt åsido. Dagen har dock varit väldigt blandad. Det har ringt mycket, och det har varit både bra och mindre bra samtal. Det som var minst bra var väl när jag, såklart, lyckas få en kund som vill ha hjälp med det som jag ser som min akilleshäl - nämligen favoritlistor. Jag AVSKYR favoritlistor. Jag förstår vad som är bra med dem, men när de krånglar så är jag helt körd. Trots att vi har ruggigt bra guider som vi kan ta hjälp av så står jag som ett frågetecken v-a-r-j-e gång. Om det då dessutom är en stressad och/eller mindre positivt lagd kund, då är jag körd. Jag stressar upp mig själv och det blir bara pannkaka av allt.

Det slutade med en fantastiskt otrevlig panikångestattack, underbart stöttande kollegor och ett problem som egentligen blev löst, men som löstes ändå. What does not kill you, only makes you stronger. Ja, det hoppas jag.

Gårdagen var väl oxå lite sådär. Hela arbetsdagen var en stor nedräkning till hockeyn. Hade en otäck känsla i maggropen om att det inte skulle gå vägen, men under matchen var det totalt och konstant hjärtfel. Det är tur man inte har pulsmätare på sig alltså, den skulle ju tro att man var döende. Timrå hade tur som fick bonuspoängen, trots att de hade fler skott på mål så var det Modos match. Och den hade allt som ett derby ska ha, två taggade lag, klackar som skrek sig hesa, heta känslor och missnöje över domarna. Nej, jag tycker egentligen inte att missnöjet över domarna hör till saken. Och hur dålig han/de än varit så kommer jag aldrig stå och skrika de allra värsta ramsorna riktade mot domarna. Men givetvis kan jag skrika i protest mot ett felaktigt (eller icke taget) domslut.

Anlände hos A en stund efter 23, han låg och sov - fullt påklädd, med tv:n på högsta volym och med alla lampor tända. Han är inte helt frisk han... fast det är ju inte direkt någon nyhet :P Jag pysslade på med mitt och varvade ner en stund, sedan blev det sova även för mig. Blev som vanligt inte många timmars sömn, men bättre än ingenting. Den fina buketten som jag lämnade förut stog fortfarande framme och var vackra, och lappen stog kvar med, tänk att man kan bli så glad av en sån sak... Nu vet jag ju iofs att det inte brukar springa omkring en massa folk där så att han behövt "gömma" eller slänga dem, men ändå... :)

Idag är jag trött. Klockan är inte ens 22 och jag är närmare medvetslös än vaken. Lite sömn, ångest, atarax och fredag ger väl det resultatet kanske. Så därför ska jag passa på och lägga mig, och hoppas på att den extrema tröttheten kan leda till många timmars sömn.

Ja, drömma går ju... :)

RSS 2.0