Linedance?

Jag har fått för mig att jag skulle vilja börja dansa. Typ linedance, styrdans, eller nåt sånt. Det är väl Madde som smittat mig, även om jag har varit lite smått nyfiken även förr.

Jag har lust att hitta ett nytt intresse, träffa nya människor, helt enkelt komma ut och göra någonting. Jag har säkert en felaktig bild av det som jag "är ute efter", men i min fantasi åtminstone, så vore det kul att till exempel gå på Aveny och dansa något annat än dunk-dunk-dunk-ensamdans bland 18-åringar som är smala som tandtråd. Jag inbillar mig att, på danskvällar med "styrdans", så finns det mer blandat utbud av folk. Okej att musiken kanske inte är den allra bästa, men det kan ju få kvitta. Musik, dans, rörelse, jag tycker åtminstone att det låter skoj!

Fast, innan jag skulle kunna gå på någon slags danskväll, så skulle jag ju behöva gå någon slags kurs. Jag har aldrig dansat linedance, och senast jag dansade något liknande styrdans var väl på högstadiet, på gymnastik-lektionerna, med någon totalt ovillig klasskompis som var rädd för tjejbaciller. Problemet här är helt enkelt att jag inte har tid att gå någon sån här kurs. Oftast är det vardagkvällar, och det är egentligen bara var fjärde vecka som jag är garanterad att inte jobba kväll. Varannan vecka är 17:30-vecka och varannan vecka är 16:30, men då gäller det ju (om jag ska hinna ta mig till Sundsvall med) att kursen inte börjar allt för tidigt. Och om jag dessutom ska börja på nåt sånt så vill jag ju kunna gå varje vecka, men det går ju inte med mina arbetstider. Speciellt inte nu när vi inte vet hur de kommer att fördela split-passen.

Tanken slog mig att det kanske finns nån lämplig danskurs i Härnösand. Problemet är att jag inte har en aning om hur jag ska hitta den. Jag vet inte hur jag ska hitta nåt i Sundsvall heller, för den delen. Har googlat, men hittar inte ett smack. Jag måste vara den sämsta googlaren ever.

Nåja, hur som helst, jag misstänker att detta får vänta tills jag har vettigare arbetstider. Nu ska jag dock ge mig iväg till Pinnen hade jag tänkt, lika bra att passa på eftersom det är enda dagen jag kan rida den här veckan... Suck.

Kommentarer
Postat av: Emma

De brukar ju ha på söndagar också. Kolla: http://www.danceworldsundsvall.se/



De har Zumba för 550 kr! ;) skitkul det!! Men de hade ju typ bugg och såna kurser med.



Kolla också: www.altira.nu/



Du kan ju höra efter med Daniel Öhlén förresten, han dansar ju mycket han =)

2010-10-19 @ 15:00:29
URL: http://emmasform.blogspot.com
Postat av: Kamilla

Ja, börja dansa! I Härnösand finns Spirorna, men de verkar ha kurs på söndagar (och den började i september): http://www.spirorna.com/



I Sundsvall finns förutom Altira också Trolldansarna: http://www.trolldansarna.com/kurser.asp

2010-10-21 @ 18:43:53
Postat av: Kamilla

Just det. Linedance är ju lite meningslöst om man jämför med bugg och foxtrot. =)

2010-10-21 @ 18:44:40
Postat av: Kamilla

Just det... Du får ju gå på rätt danser, så slipper du dålig dansbandsmusik. De jag dansar till spelar inte dansbandsmusik, de spelar mer typ "radioskval". Här får du en dansplaylist av mig så får du höra typ vilken sorts musik de spelar:



http://open.spotify.com/user/knaskamilla/playlist/6d04p9a3TYmICKy4GWjJHB

2010-10-21 @ 18:47:26
Postat av: Sara Berg

Håller med Kamilla, kör på bugg el foxtrot som ju sprider sig mer och mer. Jag har precis gått klart steg 1 i bugg, börjar steg 2 om ett par veckor. Vi har haft måndagar 19.45 vilket jag tycker har varit en perfekt tid! det kanske även du skulle hinna. Altira är det som gäller vid bugg har jag hört...

2010-10-24 @ 15:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0