Ja må jag leva... Typ =)

Födelsedag!
Inleds med frukost, sen hem o byta om, sen till skolan - Hästens Arbete. Sluta tidigt, hem o baka och fixa "inredningen" (gardinstänger och köksbord ska äntligen upp) och sen ikväll/eftermiddag kommer svärföräldrarna på besök. Trevligt trevligt. Och som en liten present så meddelade syster igår att hon kommer på besök om en vecka, tjohooo!image626

En riktigt härlig natt...?

Eller kanske inte. Jag sov inte många minuter inatt, pga tandvärk. Eländes elände, det är allt jag säger. Jag ringde banken, och banken berättade att CSN har delat ut pengar, likt tomten delar ut klappar på julafton. Hohoho, typ.

Klockan blev morgon, och eftersom jag inte har internet (så man kan söka nummer där) eller telefonkatalog, så knatade jag ner till folktandvården i Tenhult. Japp, nära och bra. Jag hade en väldig tur, för de hade precis fått ett återbud den tiden jag kom ner (8.30), så de släppte in mig; "Vi kan ju åtminstone ta några kort". Javisst, det gjorde dom. En av mina visdomständer var i dåligt skick (visste jag sedan innan, men har inte haft råd att göra något åt eländet), och eftersom patienten som skulle kommit efter återbudet inte hade kommit, så bestämde de sig för att dra den direkt. Och det gick väldigt bra faktiskt! Tandläkare "ruckade" på den en tre-fyra gånger, och sedan var den borta. Kändes inte alls. Inte alls som förra gången jag drog en tand.

Så, nu ca 6 timmar efteråt är jag ungefär 500kr och en tand fattigare, men jag lider inte för det.  Snarare tvärt om. Jag är fit for fight, jag kan gapa normalt, det gör inget ont alls (förutom liiiiite där tanden satt, men det är ju inte direkt konstigt), så jag ska snart försöka mig på ett litet mat-intag. Har ätit två bananer idag, så det börjar lixom bli dags. Nån slags soppa kanske? Äsch, jag går på Willys och ser vad jag hittar.

Ska skynda mig iväg till banken med, och se om de kan "låsa upp" min bankdosa. David tog fel dosa imorse, så min är numera spärrad.  Allt ordnar sig.

Jag är postiv idag! Ska passa på att beställa kursböcker sen med... Ciao!

Häst-elmia!

Först och främst, jag fattar inte varför vissa bilder blir pyttesmå och dom andra normala? (Normala förminskade alltså). Irriterande. Men det borde funka om man klickar på dom iaf, så det får la gå ändå.

Elmias hästmässa var jag på igår, tillsammans med klasskompisen Sofie som kommer ifrån Gävle. Så himla mkt att se, men jag tror nog vi såg en väldigt stor del av det som gick att se. Vi såg lite rasuppvisningar (bild 1-3), vi såg en "föreläsning" om "Kommunikation och ledarskap med hästen som lärare" (bild 4-5), ardenneruppvisning med körning (bild 8 i par, bild 9 i fyrspann och 10 i kronspann) och ungersk post (bild 6-7). De demonstrerade även att arbetshästar måste tåla mkt, så ett fyraårigt sto fick en stege ställd mot sidan, och mannen klättrade upp på stegen (bild 11) och ställde sig på hästens rygg. Hästen brydde sig inte det minsta. Och hon var bara fyra år! Stoet fick sedan dra en "släpa" som hennes föl stog på (bild 12). Vi såg en dressyrclinic med Ebba och Maria von Essen (bild 13), och vi såg körning med Tomas Eriksson (bild 14 är enbett, bild 15-16 är fyrspann), och till sist såg vi en hoppclinic med Emelie von Essen och Jens Wickström (bild 17).

Som om inte detta var nog så såg vi ju även en massa hästar av alla de möjliga olika raser, men jag hade inte minne nog på minneskortet för att knäppa kort på alla. Bild 18 är iaf shagya-araber, bild 19 är nog nån russ-ras (jag minns faktiskt inte) och bild 19 är en achalteeker, vacker som få!Sen så var det ju en hel del utställare som var där, och försäljare, förstås. Själv fick jag låna lite kosing så att jag kunde köpa lite kurslitteratur. (Thank you darling!) 5 böcker blev det; Hästhållning i praktiken, Hästens konvalecens, Hästens exteriör, Hästens anatomi och Hästens fysiologi. På köpet fick man även ett litet häfte som kallas för Sjukdomsboken. Ja, nu har jag ju det jag läser iaf! Sofie köpte några böcker med, och ett schabrak med sin hästs namn broderat på. Jättefint.

Jaa... det var väl ungefär det jag hade att skriva nu =) om ungefär 1,5 timme åker jag till Landvetter för att hämta Joanna och Mange. Hoppas David hinner hem så att han kan äta med oss senare innan Sundsvallarna åker hemöver. Men, jag ska uppehålla dom liiiite för jag ska åtminstone visa skolan. De får inte åka hem förrän jag visat Riddersberg :-D

Första veckan avklarad!

Känslan i kroppen säger: Åhh va det här ska bli roligt, och SJÄLVKLART kommer jag klara av den här utbildningen! Helt annorlunda än efter första dagen, alltså.

Igår hade vi vårt första ridpass. Det var upplagt så, att vi fick varsin häst tilldelad till oss, som vi skulle rida en liten stund (ca 15 minuter) i skritt, trav, och galopp. Därefter fick vi byta häst, och göra samma procedur igen.

Min första häst var Clifford. En stor hopphäst, som jag inte alls kom överens med. Eller det funkade väl, men vi hade nog inte riktigt samma syn på livet. Jag var inte direkt nöjd, och kände nåt i stil med "Jaha, då har man glömt bort hur man rider med då oxå. Typiskt". Den känslan ändrades i hästbytet, fick en asmysig liten herre som heter Clemens, och helt plötsligt kändes det som man bara dansade fram. Helt underbar häst, så mjuk och lättriden! Trög, iofs, men då får man kämpa lite mer med drivningen istället. Ahh, jag är kär.

Och, jag är ett levande bevis på att 30 min icke-intensiv ridning kan ge träningsvärk. Aj oj aj.

Nu ska jag åka ut till Tenhult och plocka upp Sofie, vi ska gå på hästmässa! Yeeehaaaa!


Det går framåt!

Först och främst, tack för all uppmuntran! Efter första dagen har allt kännts mkt bättre, det är roligt, och det känns verkligen postivt. Vi har fått "läxor" och uppgifter, och nu håller vi på att skapa en ridskola. Vi började lite igår eftersom tjejerna i min grupp ska åka hem under helgen, men vi hinner nog klart ändå.

Klassen är trevlig. Vi hade ett avhopp efter första dagen, sedan har vi en tjej som inte varit här igår eller idag. Ingen vet riktigt om hon är sjuk eler om hon har hoppat av, men det återstår väl att se.

Ptja... Det var väl ungefär det jag orkar skriva nu, alltid lite "jobbigt" att blogga när man inte är hemma vid sin egen dator. Nu ska vi ha pedagogik resten av dagen, och imorgon har vi HA (Hästens arbete) och sedan är veckan slut. På lördag är det hästmässa som jag troligtvis ska gå på med en tjej i klassen, annars går jag själv. Jag ska dit iaf. Och sedan på söndag så är det dags att hämta Joanna och Mange på Landvetter. Usch, de lär ju vara brunare än brunast, speciellt Joanna... Hmm... :-P

Adjöken


Har jag tagit mig vatten över huvudet?

Känslan efter första skoldagen är: HJÄLP!

Vi inledde ganska lugnt, blev bjudna på fika, sedan ner i en av lektionssalarna för introduktion. Fick en herrans massa papper, men kändes inte allt för överväldigande ändå. Typ, iaf. Blev bjudna på lunch med efter att alla hade presenterat sig och berättat lite om sig själva. 13 pers är vi, rätt lagomt tycker jag nog.

Efter lunch: kalldusch. Prov. Eller okej, test, men i mina öron är det ungefär lika illa. För att ta reda på hur mkt vi kan av grundkunskaperna som vi borde kunna redan. Foderlära, anatomi, fysiologi, dvs sånt som jag inte kan nånting om! Inte nånting alltså.Två bilder som man skulle peka ut skelett- och kroppsdelar, jag tror jag fick in 2 skelett-delar (om de nu är rätt) och kanske... 10-15 på kroppen. Av typ 40. Snacka om uselt. Men vad kan jag säga, det är sånt jag aldrig läst om. Jag har i princip aldrig läst någon annan häst-teori än just den som handlar om ridningen. Jag har aldrig räknat ut en foderstat själv, och jag har aldrig varit med om att gå igenom vad alla delar på hästen heter. Man lär sig det vanligaste, men inte mkt mer. Och detta ska alltså vara grundläggande kunskaper som vi redan borde ha. De tjejerna som kom direkt från naturbruksgymnasier satt och skrev i varenda skelett- och kroppsdel som om de hade en inbyggd "karta", men å andra sidan borde de väl göra det med eftersom de nyss lärt sig.

Gahh, bitter Erika. Känns inte bra att ha misslyckats så totalt redan första dagen. Elände.

Imorn ska vi ha hästhantering och anläggningsskötsel på förmiddagen, och på eftermiddagen ska vi ha självstudier och läsa om sånt som vi hade på provet idag, dvs, om vi inte tyckte att det var det lättaste provet i världen. Men det tyckte inte jag kan jag lova.

Nu ska jag strax åka ut till Kaxholmen och skriva ut ett personligt brev som vi fick i läxa att göra till onsdag. Lika bra att göra det direkt, så har man det gjort åtminstone!

Tjingling

Nervös!

Skolstart om 1h 20 minuter. Dags att röra sig mot Tenhult, ska hämta grejer i min lägenhet med.

Japp, är hos David. Mitt internet funkade i sisådär 24h, sedan la det ner igen. Jag antar att Telia kom på (?) att någon surfade på ett abbonemang som skulle kapas. Kanske?

Nu ska jag åka iaf. Eller borsta håret först, men SEN åka. Har ju Manges bil, så det går snabbt att ta sig emellan nu. Skola skola skola, nervös nervös nervös.

Hejdå

En samling tjejsnack

Dags att återuppta Tjejsnack nu när jag äntligen har internet hemma igen :-)


Vecka 33
Veckans tema/frågor kommer från Rebecca & Kajsa
Kärlek

 • Minns du din första riktiga kärlek? Var, när, hur?
  Tja, i min "när jag var liten"-bok så står det att min första kärlek var Nils, jag var nog 3 år då. Var väl mer eller mindre kär i honom tills slutet av mellanstadiet eller nåt
 • Minns du första killen du hade? Kommer du ihåg hur det var? Kändes?
  Jepp, minns väldigt väl. Det var Ante, och alla som känner mig vet redan hela den historien
 • Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Varför, varför inte?
  Ja det gör jag, men jag kan inte riktigt förklara varför jag tror på det...
 • Vad är kärlek för dej?
  Hehe som att det skulle få plats här.. :-)
 • Har du en pojkvän/flickvän för tillfället? Hur länge har ni varit tillsammans, bor ni ihop? Distans? Om inte skulle du vilja ha det nu? Motivera.
  Jaaa jag har min fantastiska David! Har varit tillsammans sen juli förra året, vi har varsinn lägenhet. Inget distansförhållande, förutom när han var i Kanada i 1,5 månad. Jag gillar läget, antar jag

Vecka 32
Veckans tema kommer från Malin
Gröna fingrar

 • Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit?
  Inga växter alls just nu. Gräsmatta har jag utanför, om det räknas
 • Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte?
  Nej inget sånt. Är inte intresserad. 
 • Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande?
  Tja, jag kan döda kaktusar, så jag ska väl inte direkt uttala mig
 • När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då?
  Söker efter den växt som kräver minst skötsel. Typ plastväxter!
 • Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte?
  Hehe absolut inte, beror väl på att intresset saknas.

Vecka 31
Fordon

 • Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera!
  Jag har körkort, har haft det sedan 20 november 2003

 • Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera!
  Äger ingen bil, har gjort det dock! En Mazda 323 som höll ungefär en månad ;-) Givetvis skulle jag vilja ha en bil, gärna en wv vento, audi eller nån nyare volvo. Allra helst en ny bil förstås, men så länge den fungerar så är det ju bra.. :-)

 • Vilken är din favoritbil? Motivera!
  Tja, jag har alltid varit svag för Audi, och nyare Volvo. Om det nu är vanliga bilar man tänker på. Men det gör jag. Audi för att pappa nog alltid haft det sen jag var liten, och volvo för att dom är så himla bekväma.. :-)

 • På vilka sätt tar du dig oftast fram?
  Promenad eller buss om jag är själv, är David med så blir det bil.

 • Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? (Ex. bil, båt, buss, flyg, spårvagn osv...)
  Buss har man ju åkt alltför många gånger. Bil likaså. Flyg några få gånger (till/från rhodos och cypern), båt när vi åkte till och från Tyskland (skräckupplevelser), tåg har det oxå blivit ett par gånger.. ingen spårvagn dock!

För den som undrar över fortsättningen...

... Så kan jag glatt meddela att tvättmaskinen uppförde sig som... maskin, och tvättade min tvätt. Torktumlaren skötte sig exemplariskt, och jag har nu både ren och torr tvätt. Succé!

Åkte in till stan vid 12 och träffade Emmelie, sedan blev det ett par timmars traskande på stan. Mkt trevligt, det uppskattade jag mkt. Jag hämtade en blankett på FK, hon kollade kläder och hårfärg, och som avslutning blev den en liten fika på... Öhh.. nä vänta nu... Hmm.. varför kommer jag aldrig ihåg vad ställen heter? Det låg iaf mittemot Kristine Kyrka. (Apropå Kristine, undrar när kören börjar igen?) Mkt trevligt, som sagt. Sen skulle hon iväg på nåt möte, så jag gick och lämnade igen en bok och två ljudböcker (som jag hade lånat åt David, men som inte funkade i lastbilen) på biblo, sedan tog jag bussen till Huskvarna. Har legat och gottat mig i sängen en timme med Förhäxad, sedan blev det en lång härlig dusch. I like...!

Nu ska jag dock lägga mig i sängen igen, mer TV.. Hoho. Döm mig om ni...

OH CRAP. Jag tror Davids pappa kommer och här sitter jag i bara handduk.... :-O

....

Hihi jag hann springa in på toa och klä på mig. Tur jag hade lagt in kläderna där... :-) Näe, man kanske skulle promenixa iväg till ICA eller nåt och köpa lite ätbart. Fikat förut var gott (kycklingbaguett) men det mättade tyvärr inte så länge som jag hade hoppats. Wellwell, får la se vad som händer.

¤ På lördag eftermiddag kommer Joanna och Mange ner till Småland! Påhälsningen blir dock bara ett par timmar, men ändå väldigt trevligt med lite norrlänningar här nere =) Jag ska skjutsa ner dem till Landvetter senare på natten, får väl se hur pigg man är då... ;-P

¤ Syrrans lill-kisse Dista har fått två små egna små-kissar! Tre egentligen, men en dog visst. Syrran skickade MMS tidigare, söta var de! Fast man ser inte så mkt mer än två svart-vita högar, om man ska vara helt ärlig. Jag har krävt massa bilder iaf, så vi får väl hålla ögonen öppna i hennes icke-aktiva blogg... :-)

¤ Skolstarten närmar sig med stormsteg, men det känns mest oerhört roligt. Jag känner mig mer och mer taggad, och jag blir mer och mer motiverad att verkligen ge 100% även om det känns svårt och överväldigande just nu. Jag ska fixa detta! Tredje gången gillt, typ.


Fergie - Big girls don't cry

Jag hade inte väntat mig något sånt här från henne, har mest sett henne som nån halvhoppande, skrikande, icke-sjungande brud. MVG till Fergie för denna låten. I like


Ska det verkligen vara så svårt?

Sen jag flyttade till Jönköping så har det här med tvättstugor varit emot mig. Först hade vi Tallhöjden, där tvättstugan helt och hållet stängdes av på lördageftermiddagar och sedan hade stängt på söndagar, vilket medförde att min tvätt låg inlåst i tvättmaskinen (efter 15 minuters tvätt) från lördag-eftermiddagen till måndag morgon. Hallelulja.

Ungefär samma var det på Huluäng, strömmen stängdes av på helgerna. Där låstes dock inte maskinerna, tack o lov, men ändå fruktansvärt störande.

Nu bor jag alltså i Tenhult, och ska tampas med ännu en tvättstuga. Jag frågade hyresvärden om "öppettiderna", men den ska tydligen fungera hela veckan. En bra början tyckte jag ju. Igår insåg jag att det börjar dra ihop sig, måste tvätta, kläderna börjar ta slut. Så, jag bokade tvätttid imorse mellan 7-14. So far so good. Javisst, jag var närmast i koma imorse, men vid 8.30 tvingade jag mig ur sängen, och ut till tvättstugan. In med tvätten i maskinen. So far so good. Gör hela proceduren, och startar maskinen. Och den startar som den ska! Wow, första smärtfria tvätten?

Hahah ja det kan ju jag få tro....

Kom ut i tvättstugan efter en timme för att få se att tvättmaskinen oförklarligt bara stannat av. Luckan går att öppna, tvätten är fuktig, men luktar inte tvättad. Försöker starta om, men den verkar ha "hängt" sig. Till slut bröt jag strömmen, och försökte sedan starta på nytt. Icke, inget hände. Men efter att ha tryckt på alla möjliga knappar så började den till slut snurra.

Ska snart gå ut och kolla hur den sköter sig, och jag hoppas på det bästa. Tvättstugan är visserligen ledig hela dagen idag, men som om jag orkar bråka med dom eländiga maskinerna ända fram till kvällningen?!

Icke.

Äntligen!

Internet funkar visst i min lägenhet. Inte mitt internet, visserligen, men någons internet. Så jag kan surfa! Kanske är det bara tillfälligt, jag vet inte, men surfar gör jag ju uppenbarligen.

Telia strular dock, och det senaste beskedet är att jag inte kan få digital-TV. Besvärliga människor. Men, jag ska dock ändå återkomma efter den 29/8, dvs när MITT internet är aktivt, så kanske jag får annat besked då. Kanske, alltså.

Tror jag ska ägna lite tid åt att skaffa fram (vadå, vem, jag?) några fler avsnitt av So you think you can dance, det är helt klart beroendeframkallande. Såååå duktiga dansare. Kvällens avsnitt har jag redan sett, och detta framträdande gav mig härliga rysningar i kroppen... Osch. Men fel peron åker hem ikväll, bara så ni vet. Ni får la kolla ikväll om ni vill veta vem, men här kommer iaf det härliga lilla framträdandet.


Sitter här i min ensamhet

David är på after work med grabbarna, antar att det blev lite mer än bara käk... :-) Jag har iaf bilen, I am the driver. Så kan han dricka, om han nu känner för det. Jag ska hämta honom när han ringer, fast jag har ingen aning om när det blir. Han får ringa när han är nöjd för kvällen, känner ja mig trött så lägger jag mig och sover så får han väl väcka mig då.

Igår tog jag ut katterna en sväng, i koppel. Dom är inte direkt förtjusta i det, den stora världen är läskig, och koppel är inte kul. Men om vågade sig säkert iväg hela 10 meter från min port... hoho. Tuffingar. Har så smått blivit avrådd från att "göra om dem" till utekatter. Själv är jag delad. Det är inte så att dom lider av att vara inne, men kanske skulle dom må bättre av att vara ute. Men ute kan dom bli påkörda av bilar eller tåg, eller bli uppätna av kor (hahah skojar bara, men nåt djur finns det säkert som kan äta dom, eller åtminstone skada dem), inomhus kan dom väl på sin höjd ramla ner från diskbänken. (Eller sätta nåt i halsen, men det kan de ute med). Dessutom får man egentligen inte ha katter ute hur som helst i bostadsområden. Jag frågade visserligen om man fick ha utekatter när jag ansökte om lägenheten och det var okej, men i kontraktet står det att katter inte ska vara utomhus (då för at hålla sandlådor och rabatter rena). Aja, ska iaf fortsätta att ha dom ute i sele ett par gånger, se om dom verkar intresserade. Igår försökte de mest bara komma in igen. Stackars krakar, måste vara ute i solen och friska luften... :-)

Lägenheten går framåt. Eller alltså, inte så att den promenerar, men jag har nu packat upp alla mina kartonger! Det är nästan sensation, så snabbt det gått. Jag började skjutsa kartonger för precis en vecka sedan, och nu är allt upppackat och på plats. Tomma banankartonger har donerats till behövande grannar (de skulle omorganisera sitt förråd) och de övriga (dvs de kartonger som jag betalat för) har jag burit ner i källaren. Kläder är uppackade, böcker på plats, det enda nu som saknas är gardiner, köksbord och tavlor. Och spegeln. Och taklampor. Men det är sånt som jag ska få hjälp med, ja, allt utom tavlorna. Det kräver borrning och plugg, och det är inte min starka sida... :-)

Annars då?
David har lovat att hjälpa mig med det sista i flytten, dvs det som ska iväg till second hand eller soptippen. Sen är det dags att sätta igång med städningen. På planerna finns även en eventuell grillning, hoppas på fin-väder! Drömma går ju. Jag vill även bada, tisdagens bad gav mersmak!

Nu blev jag visst lite trött med. Kanske borde vila lite innan jag ska hämta David?

Förresten så ska jag beställa digital-TV från Telia. Jo, för så här är det att om man tecknar 12 månaders ny bindningstid med telias bredband så får man 12 månaders gratis digital-TV. Gratis är gott säger Erika. Och visst, jag gillar inte bindningstid, men nu är det ju ändå så att jag inte kan ha något annat än telia i min nya lya, och jag har inga planer på att flytta de närmsta 12 månaderna, så varför inte? Problemet med hela affären är dock detta.

Telia sa att mitt internetabbonemang ska vara flyttat "inom 5-7 arbetsdagar". Javisst, det sa de i... onsdags var det nog. Förra veckan, alltså. Igår (eller var det förrgår? skit samma) när jag ringde för att beställa tv så sa de att de inte kan lägga beställningen eftersom mitt internet inte kopplas in förrän den 29/8. Det är alltså ca 20 dagar längre än vad jag fick besked om när jag beställde flytten. Jaha, okej, vad är då problemet? Jo, tjejen i kundtjänsten säger: "Men det är ju bara att du ringer upp oss sen när internet är inkopplat." Javisst, men se DÄR kommer problemet. Erbjudandet om gratis dig-tv gäller till den 22/8. Rätt irriternade. Hur som helst, hon sa att hon skrev in en anteckning om att jag ska få ta del av erbjudandet även om jag ringer en vecka sent, men jag vet inte riktigt om jag vågar lita på det. Jag ska ringa och höra, när jag väl fått internet, och funkar det så tar jag erbjudandet. Men om det inte går så vette tusan hur jag ska göra...

Jaja, dagens mer eller mindre meningsfulla tankar. Mest mindre. Uhm.
Nu: vila framför tv:n tills david ringer. Somnar jag så må det vara hänt. Gonatt!

Före och efter

Nu är det så här, att det pågår målning av stall på Uppegården. Jämför bilderna, titta på väggar, tak och takbjälkar. (Det är den mörka färgen på nersidan i boxen på sista bilden som ska gå längs nedre halvan av hela stallväggen, det som nu är röd-aktigt). Det kommer bli SÅ snyggt! Men det känns väldigt konstigt att jag inte ska jobba där något mer. Jag ska inte måla något mer! Känns väldigt skumt. Nästan så jag måste åka dit och måla lite ändå, bara för att jag är så spänd på att se slutresultatet.

FÖRE:
EFTER:

Tja, det är ju inte bara målningen som gör att jag kommer vilja komma tillbaka till Uppegården...!


Fr. vä: Lisa, Camilla, Aisha, Carma, Carmen, kattungar (jag vet inte vad dom heter), Molle


Bonusbild:


Kliar det så måste man klia tillbaka... :-)

Jag kommer sakna Uppegården och dess djur!

Inte riktigt min stil...

... Men om den här låten kommer på radion så skruvar jag definitivt upp volymen!Timbaland - The way I are.

Så skön!

Tiden flyger!

Det gör den sannerligen. Och jag har knappt tänkt på att jag är datorlös.

Jaha, what's new? Flytten gick väl rätt bra. Inte helt avklarat än, på huluäng finns fortfarande en del möbler som antingen ska slängas eller skickas till second hand. Och så återstår städningen. Jag kan väl inte direkt påstå att flytten av de grejer jag ska behålla gick smärtfritt. Vi inledde med TV:n som visade sig vara så tung att vi knappt orkade lyfta den på två. I tron om att "det kan bara bli bättre nu" så avslutade vi lasset med min vita divan. Och jag kan berätta, att det var längesedan jag svor så mycket. Skitsoffa, jag fattar verkligen inte hur de fick upp den i lägenheten när jag flyttade in. Det var nog pappa och Robban som bar den misstänker jag, och jag fattar verkligen inte hur det gick till. Vi bar den inte ner för trapporna iaf, vi släpade ner den. Alltså, la den, och drog/knuffade. Ingen hänsyn här inte. Soffan skulle ner, det var den enda som gällde. Själva transporten av grejerna, och inflyttningen gick mer smärtfritt. Soffan rörde vi dock inte, vi bestämde oss för att vänta på assistans. Kvällens middag intogs på Tenhultskrogen, vi åt varsin pizza. Inte nyttigt, men han har ingen spis och jag hade mitt liv i kartonger. Då syndar man. Goda pizzor iaf, dock varandras motsatser. David åt en pizza som såg ut som en gräsmatta. Den var helt täckt av ruccola! Min däremot såg ut som ett hav av ost. Typ. Det var nån special-ost och sån där sås som jag inte kan stava till på den. Gott! Jag snodde lite ruccola av David med, en riktig höjdare.

Lördag. Bröllop! Upp vid 10, därefter diverse förberedelser. En sväng ut till Kaxholmen för kläd-assistans och lite mat, och sedan iväg till IKEA för att köpa presentkort. Bröllopet var i Sandseryds Kyrka, en fin, gammal kyrka. Mysig var den. Vacker brud! Eller ja, vackert brudpar, förstås. :-) Fest efteråt i Fjällstugan. God mat serverades i mängder. Trevlig, personlig fest. Kände ingen alls där, det gjorde inte David heller. Som bordsgrannar hade vi ett väldigt underligt musiker-par, samt ett annat väldigt trevligt par, han från norrland och hon från stockholm. Väldigt intressanta och roliga människor. Musiker-paret hade ett par uppträdanden på kvällen, när de spelade lät det rätt okej, men när hon sjöng fick jag lust att hålla för öronen. Visst, goda intentioner och sånt, men vackert var det inte. Kvällen blev liiite för lång för min smak, jag var dödstrött redan vid 22. När vi sedan begav oss hemöver ca 2h senare så hade jag nog varit i koma om det inte hade varit för att jag skulle köra.

Söndag. Jag lånade bilen och pysslade lite med min flytt. Klockan 14 var det kalasdags i Kaxholmen, Markus fyllde år på lördagen, så vi firade honom på söndagen. Trevlig dag, vi satt ute och åt grillad kyckling, efterrätt och tårta. Mums! Vart lite snurrigt när vi skulle åka eftersom David skulle upp och jobba vid 02, så han kom väl egentligen iväg i senaste laget. Men jag förstår ju att han vill träffa Markus med när han väl är hemma. Jag kom nog i säng runt 22.30 tror jag, låg och kollade på TV.

TV ja! Jag gjorde en kanalsökning på TV:n hemma i Tenhult (hm, känns mysko att säga hemma i tenhult) och jag som är TV-beroende upptäcker till min stora förskräckelse att jag varken har TV3 eller Kanal 5! Va?! I princip de enda kanalerna jag kollar på?! Jag lider. Den enda "vettiga" kanalen jag har som jag brukar kolla på är TV6. Men, TV6 och TV3 "hör väl ihop"? Har man en så borde man väl ha den andra? Gah, pain. Trasig dator och sär-kanaler på TV:n. Hur ska detta gå? (VG+++ i skolan kanske?) Ja, jag må vara en TV-nörd... Men that's the way it is.

Måndag. Sov sjukt dåligt, katterna hade rejv. Klev upp vid 6.40, vid 7 promenerade jag iväg till praktiken och det tog väl rätt precis en halvtimme. Inte helt tokigt med en morgonpromenad faktiskt. Bara jag där, ingen Anna. Alltså, jag väljer radiostation. P3, förstås. Kan erkänna att det inte blev mkt gjort den dagen. Jag är för kär i deras kattungar, och dom är där och springer i ett. Och dom är så sällskapssjuka så man bara måste prata med dom! Slutade strax innan 14, men kom inte riktigt därifrån. Katterna följde efter mig, och jag vill inte gärna gå längs landsvägen med två kattungar i hälarna. Känns lite olustigt. Så jag gick tillbaka med dom, säkert en 5-6 gånger, innan dom äntligen stannade kvar  på gården när jag gick. Lugnt och skönt hemma, somnade och sov nån timme. Sedan upp, Davids föräldrar skulle komma och hjälpa mig få in soffan. Det åbäket.... Men det gick förvånansvärt bra. Men då var vi ju förstås tre pers på projektet med. Kom i säng i hyfsad tid, somnade faktiskt med. Är alltid orolig för om man ska somna när man sovit på dagen. Men det gick så bra så. Vid 3-tiden på natten var katterna igång igen. Jag kommer verkligen sakna att kunna stänga in mig i köket på nätterna, om katterna väsnas nu så har jag lixom ingenstans att ta vägen. Det är bara att härda. Hua.

Tisdag. Upp vid 6.45, kom iväg vid 7.05 så jag blev lite sen. Gjorde dock ingenting. Träffade Gerts son Jens, de skulle ner till Herrgården för att samla ihop korna. Själv skulle jag åka dit en timme senare tillsammans med Janni, en dotter. Sagt och gjort. Dagen gick ut på att alla kalvar och kvigor skulle vägas, och kvigorna och korna skulle dräktighetsundersökas. Inte en helt smidig procedur vill jag påstå, men det gick tydligen bättre än väntat. Vi satt till bords 13.10, 10 minuter senare än planerat. Strax efter 14 kom David och hämtade mig. De andra på gården skulle fortsätta med hö-skörd, men jag hade verkligen ingen lust, och eftersom det var frivilligt så tackade jag nej. Istället så åkte vi hem till mig, jag bytte om, och sedan - hör och häpna, åkte vi till Västersjön för årets första bad! Är det inte rätt hemskt att årets första dag kommer den 7:e augusti? I think so... Men nu är det avklarat iaf! Förhoppningsvis kommer det fler sånna här dagar som man kan ägna åt bad.

För övrigt så har jag bränt mig rätt ordentligt idag. Vem tänker på solskyddsfaktor när man ska valla kor? Inte jag.

Fick låna Davids bil efter badet, och även lite verktyg. Tänkte åka hem och skruva upp och ihop lite saker. Bland annat få upp lite gardiner så det blir hemtrevligt, men även soffbordet. Soffbordet, inga problem. Gardiner däremot, lite värre. Köket gick bra, inte vardagsrummet. Glömde att plugga (gjorde inte det i köket heller, men där verkar det funka ändå), så hela härligheten rasade ner i golvet och skrämde livet ur både mig och katterna. Ska vänta med projekt vardagsrumsgardiner tills jag kan få lite assistans, jag har insett mina begränsningar.. :-)

Jaha, nähä, ska man sova lite kanske? Imorgon är sista dagen på Uppegården, både skönt och tråkigt. Kommer nog sakna det, men vem kan tacka nej till lite sommarlov? Inte många dagar tills skolan börjar ju, längtar nåt otroligt. Men som sagt, man borde kanske sova nu så man faktiskt orkar med sin sista dag... :-) David sover, han la sig nog efter att jag hade lånat bilen. Stackarn ska upp och jobba igen inatt kl 02. Förresten så fick han böter idag, 3000kr för icke redovisad vila... Kul att få böter när man jobbar. Böter tack vare sitt arbete. Kuuul. Not. Poor baby.

Men nu ska jag sova.

Förresten!

Bilder från bröllopet hittar ni här, om ni är intresserade.

Gonatt.

Åh så roligt!

Sara bloggade häromdagen om en sida, och funderade om den var rolig för att hon var trött eller om den var rolig ändå. Jag säger att den är sjukt rolig! Kolla in Warpdrive du med, jag skrattar så jag kissar på mig!

Ett smakprov: (http://www.warpdrive.se/876)

<?> Stal symaskin
<?> Strax före 15 stal en gärningsman i 40-års åldern en symaskin från Huskvarna butiken på Storgatan i Linköping. Gärningsmannen uppges ha sprungit från platsen.
<?> :D
<?> måste sett kul ut
<?> "Han tog korsstygn över storgatan."
<agrajag> nej han zick-zackade över stora torget
<?> enligt polisen
<agrajag> sen sydde de in honom
<agrajag> 2 månader för förargelseväckande broderi
<?> han han aldrig STICKA särskilt långt
<?> Det virkar lite skumt det där..
* agrajag har tappat tråden.
<?> han hade STRUKIT omkring länge kring butiken innan han slog till tydligen
* Puhlo räcker agrajag tråden igen
<?> men spännande, man sitter som på nålar..
<?> Ingen mönstermedborgare precis...
<?> Jag tänker inte ge mig in och nysta i den här diskussionen...
<Puhlo> sax så mycket!
<?> Pågår mycket otyg i den där stan.
<agrajag> Du tar det till sin spets.
<radiantx> ja... ändå känner jag ett stygn av oro över att jag missat nåt...
<agrajag> Lite söm kanske löser problemet.Just nu väntar jag på att David ska vakna. Ska ju flytta idag! Har redan kört ett lass med bilen, men nu är det mest sånt kvar som vi behöver släpvagnen samt två personer för att frakta. Jag klarar tyvärr inte att bära ner säng, soffa, tv och sånna saker ner för trapporna själv. Hihi. Undrar när David vaknar. Sover längre idag än han gjort tidigare i veckan iaf. Jaja, har ju hela dagen på oss, och jag äger ju inte så jättemkt möbler. Undrar hur katterna kommer trivas i nya lyan? Jag kommer nog trivas bra.

Det där med radio

Jag lyssnar inte så jätteofta på radio. Åtminstone inte hemma, i bilen däremot är musik (eller prat) ett måste. Alltså, radio eller cd. Detsamma gäller när jag arbetar. Jag tycker det är ruskigt tråkigt när det är alldeles för tyst runt om mig! Har inte direkt haft många icke-musik-jobb.

ICA - Radio som skvalar lite tyst i bakgrunden
HL Display - P3 gick båda somrarna jag var där
Stadium - Alltid musik. Dock samma skiva typ jämt...
Laggarbergs fritids - Där var det "tyst". Däremot mkt annat stoj och stim
Eniro - Okej, här var det noll musik. Men då pratade man ju med folk typ varenda sekund
Arkivservice - Inte direkt nån musik när man hade akut, men vi scanning, filmning, kopiering och typ insortering så hade man ofta nå lurar på sig.
Manpower  - Mp3-spelaren var ett måste på Kongsberg. På de två andra ställena, Anderstorp och Bankeryd (kommer inte ihåg vad företagen hette, var ju bara typ en vecka på varje...) så var det P3 till min glädje.

Och nu till sist - Uppegården, min praktikplats. När jag kommer dit slår jag på radion det första jag gör, och det sista jag gör innan jag går är att stänga av den. Wunderbar. Hela sommaren har jag lyssnat till Morgonpasset, Pop Non Stop (inte min favorit, men det duger) och första timmen av Christer. En helt okej radiodag!

MEN.

När vi hade våran hö-skörds-dag så var där en tjej som heter Anna. Denna Anna har återkommit till gården, och vi jobbar nu tillsammans. Denna Anna vägrar lyssna på P3. Så de senaste 2 veckorna så har jag varit tvungen att stå ut med Rix! Jag håller seriöst på att dö. Kassa programledare, USEL musik (Bäst musik just nu? Öhh... Backstreet Boys, Haddaway, The Conells... VA?!) och så mkt reklam att jag vill skära av mig öronen.

MÅSTE komma ihåg att ta med mig MP3-spelaren nästa vecka. Osocialt, visst, men jag klarar inte av med Rix. Jag vägrar Mix Megapol med. Jag kräks, jag orkar inte mer. Jag vill ha P3!

Obs.
Det är absolut inget fel på Anna! Hon är 2 år yngre än mig, jättetrevlig, och det är kul att ha en arbetskompis att prata med medans hela stallet genomgår en makeover. Men Rix? Snälla rara vännen.... You are killing me!


Lite bilder

Först en bild som jag gillar väldigt mkt :-P
Sen så är jag ju med lägenhet nu med! Fick nycklarna för 2h sedan :-) Här är några bilder, fasad (jag har lägenheten med balkong längst ner, till höger om ingången), kök, allrum och balkong!Vill du se fler bilder så finns det på min pixbox-sida!

RSS 2.0