"Medaljen? Den lägger jag ut på Tradera"

Kulstötaren Jimmy Nordin säljer sitt SM-brons på Tradera.
"Medaljen? Den lägger jag ut på Tradera"

Uhm, excuse me? Visst är det väl riktigt bra gjort att "bara" vinna SM, och att därför se det som något av värde när man kommer trea, men alltså... Det känns lite väl kaxigt att sälja sina SM-medaljer på Tradera. Hur mkt kan de egentligen vara värda? Jag hade haft mer förståelse om det hade varit en "världsstjärna", typ Kajsa Bergqvist, Stefan Holm, Carolina Klüft eller Christian Olsson, men... No offence, men Jimmy Nordin har inte åstadkommit sååå mycket, åtminstone inte internationellt sett.

Nej jag vet, "Vad har du själv åstadkommit då?". Nej ingenting. Men det är inte riktigt det som är poängen.

En medalj, ett SM-brons, vad har det för värde för någon som inte själv vunnit det? Vad ska jag göra med någon annans medalj? Låtsas att det är jag själv som vunnit? Knappast. Skryta? "Jag har Jimmy Nordins bronsmedalj från SM 2010, vad har du?". Ehh, nej.

Om jag försöker se det från Jimmys synvinkel så okej, om man ändå inte vill behålla sin medalj och det finns en efterfrågan, så varför inte. Men vem, som är vid sina sinnens fulla bruk, vill köpa någon annans medalj? Det är väl bara det jag har så svårt att förstå.

Men ja, finns det en marknad så varför inte... Eller nej, jag kan fortfarande inte förstå det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0