Det där med TV-licensen

Politiker som inte betalat sin radio- och tv-licens på tiotalet år. Skandal! Eller?

Jag vet många som inte betalar. Som jag ser det är den avgiften en av dom mest onödiga jag vet. (Utöver dom jag dragit på mig själv vill säga, som den idiot jag är. Kabeltv som man inte ens kan använda? Jisses) Jag kommer inte ens ihåg när jag kollade på SVT senast. Måste nog ha varit OS eller nåt sånt.  Okej, handen på hjärtat så var det kanske inte så länge sedan, men jag kommer inte ihåg något direkt efter det. Så, jag skulle lätt klara mig utan SVT.

Radio då? Visst gillar jag P3, och ibland även P4, men inte så mkt att jag vill betala för dom. Då kan jag lika gärna lyssna på komersiell radio, eller använda MP3-spelaren i bilen. Du vet, bilen som jag inte har. För det är faktiskt bara i bilen som jag lyssnar på radio.

Visst, jag klagar ofta över reklamen i både TV och radio, men va tusan, gratis är gott.

"Betalkanalerna" (SVT och SR) borde spärras, så att dom som väljer att inte betala inte kan ha möjlighet att se eller lyssna på dom. Jag kan tänka mig att tillfälligt betala, alltså typ via sms eller telefon eller nåt, om det är ngt jag promt vill se eller lyssna på. Typ OS (en gång vartannat år, det kan jag leva med) eller om jag vill lyssna på radio när jag kör. Ja, jag vet att det knappast skulle gå att genomföra, och kommer heller inte att hända, det är säkert inte ens en bra idé. Men jag har faktiskt ingen lust att betala för ngt jag i princip aldrig använder.

Det var bara det jag ville ha sagt.

Kommentarer
Postat av: Sara

Ey, det var iaf inte JAG som valde dom där till makten! ;)

2006-10-12 @ 14:58:49
URL: http://salibe.bloggagratis.se
Postat av: Erika

Är rätt säker på att det finns socialdemokrater som inte betalat tvlicensen.. :-) Var inte det som var poängen med inlägget, jag tycker nog egentligen att det kvittar. Eller inte kvittar kanske, men jag håller med den där manspolitikern som sa att han inte tycker det är värt att betala då man inte använder tjänsterna. Eller vad han nu sa. Hmm. Jag höll med honom iaf.

2006-10-12 @ 18:19:55
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Sara

vad jag menar är att har man röstat blått får man stå sitt kast, då har dom som gjort det ju gett Reinfeldt förestroende att han skapar en bra och vettig regering! =)

2006-10-12 @ 18:30:22
URL: http://salibe.bloggagratis.se
Postat av: Erika

Ja men jag har aldrig sagt att jag ångrade att jag röstar blått, jag tycker fortfarande det var ett bra val. Och jag tror att det blir en bra regering! Politiker är väl egentligen inte annorlunda än andra människor, dom fifflar och myglar dom med. Precis som vanliga svenssons. Skillnaden är väl att pressen inte rotar lika mkt hos en vanlig svensson

2006-10-12 @ 19:46:25
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

Menee.... det var ju ett smart drag av TäbyReine att dra upp detta nu för att få förtroende som den gode stadsministern.

Ytterst pinsamt att en person som dragit in BRA lön under 90-talet inte kunnat betala licensen.

Skillnaden mellan politiker och "svenssons" är att politikerna är valda och därmed har ett stort ansvar och SKA (enligt mig) föregå med gott exempel. Gör inte dom det kan man ju inte förvänta sig att vanligt folk skall beté sig heller. Det är vad jag tycker. Jag menar alltså att politker måste vara än bättre än "vanliga dödliga" så folk fattar vad som är rätt och fel.

2006-10-12 @ 20:27:39
Postat av: Erika

Håller med om att politiker ska föregå med gott exempel, men alla är vi människor och alla kan vi göra "misstag". Men jag menar, har inte även röda politiker klantat sig? Toblerone, sprit, dyyyyra resor betalda med statens pengar? Som sagt, alla är människor, och alla gör mer eller mindre genomtänkta saker, som givetvis kan och ska kritiseras!

Det var dock inte politik som gjorde att jag skrev detta inlägget, utan det var att jag inte gillade radio- och tv-licensen.

2006-10-12 @ 21:27:56
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

Snackar inte rött eller blått här utan politiker i allmänhet. Jag tror knappast hon av "misstag" glömt att betala licensen, i 16 år eller vad det var.. Hon har helt enkelt skitit i det. Och det är då folk stör sig.

Göran Perssons dåvarande fruga anmälde ju tv-innehav dagarna innan Persson tillträdde som statsminister också så... pinsamt!

2006-10-13 @ 14:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0