Våldtäktsmän - FY FAN!

Sitter och kollar på Efterlyst. Just nu är det en tjej från Borlänge som berättar om hur hon blev överfallen. Fruktansvärt, STACKARS tjej. Stackars tjejER, för det är alldeles för många som utsätts för sånt här.

Hur är man som kille funtad när man överfaller tjej efter tjej efter tjej?

Leif GW Persson säger att i år kommer det anmälas ungefär 4000 våldtäkter. Fyra T-U-S-E-N. Jag kan inte fatta hur många det är. 4000? Kan det verkligen stämma. Jag hoppas det är fel... Jag hoppas det, så mycket! Annars innebär det att det sker i genomsnitt 70 våldtäkter/överfall per vecka. Och förresten så tror jag knappast att alla våldtäkter och överfall anmäls.

Jag har tidigare läst en bok som heter Flickan och skulden, av Katarina Wennstam. En bra bok, men hemsk. Jag tror jag har skrivit om den förut, men det är iaf utdrag ur domar och rättegångar, det är flickors/kvinnors egna berättelser om våldtäkter, och tiden efteråt. Poliser som inte tror dom, och våldtäktsmän som går fria. Frukansvärt, verkligen fruktansvärt.

Hur kommer det sig att straffen ofta är hårdare för ekobrottslingar än överfallsmän? Okej, jag har ingen direkt fakta på det, det är bara en känsla jag har. Och jag kan ha fel, så lyncha mig inte. Men jag får helt enkelt känslan av att sånna som fifflar med pengar tex, får längre straff än vissa våldtäkter, överfall, rån, misshandel osv. Sånt är ju helt vansinnigt, och jag hoppas verkligen att jag har fel.

Men som sagt, hur är man funtad när man överfaller kvinnor? Det måste ju vara något allvarligt fel i huvudet på dom. Hur kan man stå ut med att se en annan människa vettskrämd, rädd för sitt liv, och ändå fortsätta?

Fruktansvärt.

Kommentarer
Postat av: Sara

Det handlar om makt. Dom män som våldtar har troligen själva råkat ut för något liknande som barn. Precis som människor som blivit slagna som barn ofta sen slår sina egna barn. Det är tydligen så människan av någon underlig anledning verkar funka. Det gäller ju inte alla men jag tror det är vanligt att det är så.

2006-10-13 @ 10:14:12
URL: http://sarakjellkvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0