Årskrönika 2011

Då är det dags. Dags att sammanfatta året som gått. Jag ska försöka fatta mig kort. Det mesta står ju redan i bloggen om man vill gå tillbaka i arkivet och läsa.. :)

Januari.
Man kan säga att det gick utför på jobbet. Beginning of the end, typ. Sen hände det ju en del annat med förstås. Jag bodde mer hos Andreas än vad jag bodde hemma, älskade vän som såg till att jag höll mig över ytan. Fick nån slags influensa-aktig sjuka med, helt däckad där i slutet av månaden. Usch och fy. Men det var ju inte bara en dålig månad förstås. Jag spenderade som sagt en hel del tid med finevän, fick potatishjärtat ovanför bland annat, haha, det var ju lite fränt :) Sen umgicks jag lite med tjejerna med, vi åt asiatiskt och spelade Rockband. Tummen upp!



Februari.
Jag försökte rädda min mentala hälsa genom att åka ner till Jönköping en vecka. Man kan inte annat än må bra när man är där nere. Jag fick rida, både på "Hårige Harry" (ja, alltså, det ÄR en häst. En haflinger. Skitsöt) och på Tottas enögda häst Pim-Pim. Jag fikade med Ninnie och Jessica, och jag hade det allmänt bra. När jag kom hem överraskades jag av en skrivbordsbakgrund som Andreas gjort till mig. Snacka om att bli rörd. Bilen var katastrof, fram och tillbaka till mekaniker och som vanligt hittade de inte vad som egentligen var fel.



Mars.
Fortsatta bilproblem. Fortsatt stressad och paj i hjärnan. Försökte jobba, gick halvdåligt kan man säga. Jag fick sparken. Så kan man säga. Idioter. Firade Emmas, Thereses och Evas födelsedagar. Kvalserien blev ett faktum när Modo förlorade en avgörande match mot AIK... Jävla skit. Aldrig känt sån tomhet nån gång. Hälsan.. Sov dåligt, mådde dåligt, åt dåligt osv. Good times. Fick klösmöbeln av Emma och Niklas eftersom de inte använde den. Den var enormt knölig att bygga ihop eftersom de flesta delarna var trasiga, men handyman Andreas såg till att ordna det och katterna har använt den varje dag sedan dess ♥



April.
First of all - Jag blev månster till lilla Evelin :) Ja alltså, syrran fick barn. Kind of a big deal kan man säga. Nu till resten. Bilen fick ny motor. Bråkade med VC, Previa och SC om sjukintyg för perioden fram tills datumet då jag var sparkad. Var på arbetsintervju i Sollefteå för ett jobb på Mittsvenska Ridsportförbundet. Jag var en av sju som kallades, så jag var rätt nöjd. Modo säkrade Elitseriekontraktet och jag, Joanna och Mange var på plats. Jag grät tammefan när det var klart att Modo vann. Stort! Besiktade bilen och det konstaterades att allt problem med motorn kommit från nåt tjafs med avgasröret. Grattis. Åkte lite lastbil och lagade GI-mat åt mig och A, tänk att jag hade sånna oanade talanger alltså. Och så en annan suverän grej - Jag började rida finaste Naomi! Glad tjej alltså!



Maj.
Sen blev det maj. Massa ridning, betessläpp och mys med Naomi. Åkte med pappa till Umeå och hämtade en bil, tog en fika med Emma medans jag ändå var där. Ljusparty hos mammas granne. Jag fick tillbaka bilen, den ombesiktades och nu mådde den bra. Hade en vårig foto-session (med lånad kamera) med systern och Evelin. Jag är nöjd! Andreas fick äran att träffa den lilla den här månaden med. Det blev ytterligare en tripp ner till ett somrigt Vissmålen, och jag fick även chansen att följa med Ninnie och Cinna till Ullared!



Juni.
Juni blev en händelserik månad... Och inte bara på ett bra sätt. Kusin Andreas tog studenten. Träffade Pannkakan lite till och från. Mest från. Fortsatte fota med lånekamera, blev nationella hopptävlingar på SRK och lite uppe på Norra Berget bland annat. Och hästar förstås. Min kusin Helena omkom i en traktorolycka i Indal. Begravningen var vacker men så enormt fruktansvärd när man såg hennes barn och hennes föräldrar. Tragiskt...
Jag skaffade mig en ny mobiltelefon, det blev en HTC Incredible S, älskar den! Det kom nya hästar till stallet som skulle ha sommarbete, bland annat sk(r)äcken som sparkade mig på benet. Firade midsommar med lillasyster på Norra berget, och sedan hemma hos henne lagomt till att regnet kom. Mamma följde med till stallet en dag och fotade mig och Naomi lite. Mycket trevligt. Var även ut till Attmar och grattade kusin Joel på 14-årsdagen. Stor kille nu! Var hundvakt åt Shawna och Chantos, badade i Lögdösjön och höll på med andra dumheter.



Juli.
Jag och Mamma åkte ner till Nordanstigs Hästrally i Hassela för att heja på P-O, Maggan och Lotta i maskeraden. Och Tineke och Naomi med förstås. En hel del badande i Lögdösjön blev det. Varma fina dagar. Träffade fiskaren och höll till i Sollefteå några kvällar. Såg Harrt Potter i 3D, första filmen jag såg i 3D för övrigt. Naomi såldes och försvann ur mitt liv... Sen vart det ju auktionen med. Promenerade på stan och fotade Drakar. Städade källarförådet. Eller ja, städa är väl kanske att ta i. Flyttade om kartongerna stämmer bättre. Hundvakt igen. Följde med Ante till Hamstasjön och fick fiska lite! Jag fick en sko och en mussla, typ.  Satt och funderade mkt nere vid kraftverket i bergeforsen. Sen hade vi släktträff med grillning i Lubban med, kanonkväll!



Augusti.
Framkallade en massa bilder och gjorde ett fotoalbum. Mycket roligare än digitala bilder! Mer Sollefteå blev det. Modo hade ispremiär och dit åkte jag med härnösandsfolket Emelie, Elin och Emil. Fick Foppas autograf i jubileumsboken med, whoho! Köpte även en Modotröja åt Evelin som hela laget signerade. Emma uppskattade inte riktigt det... Upptäckte Jenna Marbles och hennes youtube-videos, helt underbara! Bakade kanelbullar, och morotskaka, men morotskakan bjöd jag bort. God blev den. Firade mamman som fyllde år. Kollade på Drakkampen på stan. Hade lite bilvård. Fick veta att jag blir Evelins gudmor ♥ Fick reda på vad fiskaren egentligen var - ett stort jävla otroget as. Sjöng på Evelins dop. Gick hyfsat. Köpte 28 par strumpor på Selånger Marknad. Sen fyllde jag år, hade lite kalas, bjöd på massa tårta och goda bakverk. Sen var jag helt plöstligt 27 år gammal. Hur gick det till?



September.
Fick äran att vara hundvakt åt Ann-Sofies yrväder Nova. Vi tog en promenad vid Lögdösjön och Nova passade på att bada lite. Blev tillfrågad att sjunga på musikgudstjänst, vilket gick skitbra. Var dock bara 7 pers i publiken -.- ... Firade födelsedag en gång till när moster Eva och kusin Clara kom på besök. Emma fikade också. Stefan Liv och hans ryska hockeylag omkom i en flygolycka. Helt sjukt hur ett helt lag bara försvinner så... Tragiskt. Jag började skriva "Vecka 6"-inlägg. Jag och Joanna var i Övik och såg elitseriepremiären på hemma-is. Sen var även vi (och Mange) ner till Hovet och såg Dif - Modo, sjukt kul! Det kliade min hand och jag fick steroider. De hjälpte faktiskt. Började på en 30-dagarslista på bloggen med tema häst, men tröttnade rätt snabbt. Förkyld blev jag med. Jag hade ljusparty och bjöd på hallonpaj och morotskaka. Syrran var i himmelriket ;) Gottegris.



Oktober.
Åkte lite lastbil (ungefär som de flesta andra månader). Låste ute mig ur lägenheten. Upptäckte hur en granne bor (?) eftersom dens lägenhetsdörr stog på vid gavel. Jag fick ett jobb som elevassistent. Det höll i typ 1,5 vecka, så vi kallade det arbetsprövning och sen var det bra med den saken. Umgicks med syster och Evelin och "the greates movie of all time" skapades. Jag fick hjälp med däckbyte eftersom handlederna hade lagt in protest. Förundrades över hur "eleverna idag" slarvar med språket även i skolan. Fastnade på riktigt i Wordfeud-träsket. Var på Mary Kay-party. Besökte sollefteå-trakten, men inte fiskarjäveln den här gången. Blev lite bortskämd. Svarade på annonser om medryttarhästar, men det verkade vara tekniska fel och jag tror inte mina svar gick fram. Sen blev det lite mer övik med Joanna med :)



November.
Hälsade på i Sollefteå igen. Trevligt. Kollade på hopptävlingar på THF. Beställde hem mina två favvo-skräckisar - Rose Red och The diary of Ellen Rimbauer. Ann-Sofie bjöd på tacos (mums). Sjukskrivningen förlängdes ytterligare. Jag tröttnade än mer på mina databekymmer. Hade rehabträff med FK och det visade sig att min handläggare på FK är hur bra som helst. Jag påbörjade DTB-behandlingen med färdighetsgrupps-träning. Intressant, och skitjobbigt. Jag ägnade rätt mkt tid åt att läsa igenom hela min blogg. Det bestämdes att jag ska köpa en kamera av min goda vän Emma :)) Vi firade fars dag och lärde pappa att spela wordfeud. Jag fick en fungerande diskmaskin (efter att den stått här och väntat sen jag fick den i födelsedagspresent i augusti). Jag var på dejt och åt thai-mat, jag var på bio och såg Jägarna 2 och så blev det filmkväll här hemma med. Och jag fick prova sushi för första gången! Jag och syrran gjorde en fantastisk facerape. Firade lillasysters och pappas födelsedagar. Jag, Joanna och Mange åkte till sthlm och gick på Stockholm horse show, UNDERBART! Träffade några vissmålare med ♥ Och sedan flyttade Lillebror in hos mig :)



December.
Lillebror presenterades för familjen. Det kom lite snö. Det blev klart att jag ska ta över Vissmålens hemsida. Jag bestämde mig för att börja blogga på wordpress efter nyår. Jag gjorde en o-avancerade bloggdesign åt min lillasyster. Fick presenter av en enormt generös och go människa, parfymer/bodysprays från Victorias secret och ett par rejäla vinterskor! ♥ Uppskattades ENORMT mkt. Åkte ut på landet ett par gånger och hade det riktigt bra. Blev bland annat bjuden på fantastiskt god mat. Fabriksåterställde datorn efter många om och men. Vi efterlyste nya hem åt Sully och Scala, och det lönade sig. Ann-Sofie bjöd på tacos igen, och Lillebror fick träffa Nova. Jag och Emma spelade och sjöng på Samuels dop (Madde och Mattias son) och det gick riktigt riktigt bra! Bet sönder en tand.... Slog in julklappar åt finevän. Fick äran att hjälpa till att klä en julgran, vilket jag inte gjort på flera år. Mysig julaftonsmorgon. Riktigt bra julafton. Stormen Dagmar kom på annandagen, men den märkte jag knappt av. Pissiga pms-iga mellandagar. Nårsplaner som inte blev vad jag hade hoppats, men helt okej ändå.



Ja det var alltså mitt år 2011. Den korta sammanfattningen blev rejält långt, men det är ju så det brukar vara när jag är i farten.

Och det får därmed också bli det näst sista inlägget i den här bloggen. Vill ni fortsätta följa mig och mitt liv så gör ni det på http://aliva.wordpress.com.

Gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0