Vad ska du göra på nyår?

Det här blir nog kanske lite deja vu för några, men strunt samma.

Ännu en dag närmare det nya året då alltså. Och därmed är även nyårsafton snart här. Nyårsafton är, ungefär som midsommarafton, en sån där högtid då det känns som att man ska ha så "viktiga" planer som möjligt. Jag vet många som inte bestämmer sig förrän i allra sista minuten vad de ska göra, för att inte riskera att måsta tacka nej till något som hade varit roligare än de planer de redan gjort.

Att bestämma planer med någon, och sedan ställa in i förmån för nånting annat, nånting roligare, är ju mer eller mindre en dödssynd. Det är samma sak som att säga till någon att "Du är inte tillräckligt rolig att umgås med". Okej, kanske inte riktigt, men inte heller långt ifrån.

Jag är en planeringsmänniska. Jag tycker om att veta vad jag ska göra, och när jag ska göra det. Men samtidigt är jag långt ifrån guds bästa barn, jag har förstås också "väntat ut" högtider för att man velat göra det bästa möjliga alternativet. Det känns dock oftast inte speciellt bra att göra så. Så jag försöker undvika det.

I år har jag planer. Eller ja, jag hoppas det iaf, kan ju i värsta fall hända att Dagmar krånglat till det... Men jag håller tummen för att planerna består, för jag ser verkligen fram emot nyår som planen är nu... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0