Framtiden

Jag tror jag berättade att jag sökt en pedagogik-kurs nu till våren. En distans kurs på Blekinge Tekniska Högskola. En kurs som jag hoppas kunna genomföra utan studiemedel.

Imorgon ska jag dock ringa till en massa olika ställen. A-kassan, NKBo, Telia, BBB, Jönköpings Energi och alla andra jag har räkningar hos denna månaden och berätta hur lite pengar jag har. Så dom inte tror att jag struntar i mina räkningar, att jag ska försöka få fram pengar så fort som bara möjligt. Men, jag ska även ringa CSN. Fråga om det överhuvudtaget finns någon möjlighet för mig att få studiemedel i framtiden. Det finns nämligen en KY-utbildning som jag såååååå gärna skulle vilja läsa. Jag skulle kunna betala tillbaka det dubbla jag lånar av CSN om jag bara fick möjlighet att läsa den utbildningen. "Barn- och undomsledare på ridskola" på Tenhults Naturbruksgymnasium. Det vore grymt. Men, jag har svårt att tro att CSN går med på det, då jag redan avbrytit två terminer. Den senaste visserligen pga sjukskrivning, menne.... Tror nog det kan bli svårt. Men man kan alltid fråga.

Men, månadens problem återstår. Hur FAN ska jag lyckas betala alla räkningarna när jag äger så gott som ingenting utöver det jag har på ICA-kortet?

Kommentarer
Postat av: Kamilla

Det låter som lite dålig planering, tycker jag. Har minsann för mig att du för inte så länge sedan fick en massa pengar som du inte visste vad du skulle göra av. Du kanske borde börja med lite (långsiktig) ekonomisk planering?

2006-12-04 @ 11:33:57
Postat av: Erika

Kamilla: Ja det stämmer att jag fick pengar från försäkringskassan för lite över en månad sedan. Pengar som gick till räkningar som var både 1-3 månader gamla (påminnelser som legat och väntat på pengar). Pengar gick även till avbetalning av saker som jag nu slipper räkningar på, vilket nu gör att jag har ungefär 3000 mindre i räkningar än en vanlig månad. Det är inte många saker jag köpte för dom pengarna som jag ångrar att jag la pengar på, men visst kan jag hålla med dig om att det är dålig planering. Vissa är ekonomiskt lagda, vissa är det inte - jag är det inte. Men jag har ändå blivit bättre än när jag var yngre. Och alla måste få göra sina misstag och lära sig av dom.

2006-12-04 @ 13:27:15
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

Hoppas det löser sig med räkningarna :(

2006-12-04 @ 13:44:55
URL: http://hayes.webblogg.se
Postat av: Kamilla

Jag vet en snubbe som helt plötsligt har flera tusen över varje månad efter att han började göra budget och greja. Det vore ju trevligt om sådant hände oss också. Du kanske ska testa?

2006-12-04 @ 23:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0