Mobildjungeln

Har funderat på att byta operatör till mobilen. Fast jag vet inte, ser både bra och dåliga sidor i det. Just nu står det mellan att behålla Halebop eller byta till Comviq.

Jag är nöjd som det är nu. Halebop funkar bra för mig, syrran och mamma har det så jag ringer gratis till dom. Men jag ringer mer till David än till dom. Och David har Comviq. Som det är nu så ringer jag alltså gratis till mamma och syrran, och för 0:69kr/minuten till övriga (David, pappa med flera). Skulle jag däremot byta, och ringa med Comviq Kompis kontantkort (CKk, min förkortning) så skulle jag ringa, sms:a och mms:a gratis till David, men det kostar hela 2:49kr att ringa till övriga nät och fasta telefoner. Det är dyrt.

Om man däremot skulle ha Comviq Kompis abonemang (CKa, min förkortning), så skulle jag ringa, sms:a och mms:a gratis till David, och för 0:69kr till övriga operatörer samt fasta nätet. Bindningstiden på detta abonemanget är 12 månader, men just nu får man månadsavgiften gratis i 12 månader, om man tecknar abonemang innan 31/1. (49kr/månad).

Jag är kluven. Jag tror iofs att jag skulle tjäna på att ha CKa, för jag ringer ju faktiskt gratis till fasta telefoner från min hemtelefon, och den jag ringer mest till är David. Men, jag gillar inte abonemang. Jag vill ha stenkoll på vad jag ringer för, och jag gillar möjligheten att fylla på när det är tomt. Lättare att göra på det viset än att tvinga sig själv att sluta ringa vid en viss summa. Men, kommer jag ringa för lika mkt om jag ringer gratis till David, the king of mobilsamtal?

Klurigt!

Kommentarer
Postat av: emma

Mitt tips är att behålla det som du har nu. Du umgås ju egentligen massor med david = det är mer värt att kunna ringa hem till familjen gratis. De som du inte träffar så ofta

2006-12-05 @ 17:27:51
Postat av: Erika

Ja, sant, men samtidigt är det honom jag ringer mest till. Och dom flesta gångerna jag ringer till familjen så är det ändå med hemtelefonen, och jag tror knappast jag skulle ändra på det oavsett jag byter eller inte.

2006-12-05 @ 17:31:34
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

nääämen fan byt inte.. tänk på mig! och bespara dig själv allt bytekrångel! :P

2006-12-05 @ 22:57:14
URL: http://conetti.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0