Man hinner med mkt på en timme

Jag var ute på A6 Köpcenter igår. För er sundsvallsbor (och andra) som läser min blogg och inte vet vad det är, så är det ungefär som birsta köpcenter. Kort och gott - ett köpcenter! Och förstår du ändå inte, då får du fråga.
Var bland annat på Bokia och köpte en pärm, intressant va? Sedan gick jag iaf en sväng på IKEA. Hittade en fin byrå som jag ville ha.


Men, hur ska "lilla jag" som här nere är utan bil, få med mig en 37kg tung kartong hela vägen upp på Tallhöjden? (Om ngn undrar så är det BARA uppför från bussen till dit jag bor. Jag blir ju helt färdig även utan dom där extra 37 kg kartonginnehåll). Så, jag kom på den lysande idén att jag skulle antingen få den hemkörd eller att jag skulle hyra IKEA's egen bil. Kollade upp vad det kostade, och insåg att hemkörning inte var ett alternativ, betalat ALDRIG 500 spänn för att frakta min byrå. Så, jag hyrde IKEA-bilen. 200kr + lite diesel, det kunde jag leva med. Japp, lysande plan sickan.

Jag betalar byrån, och bilen, och drar ut min kartong till parkeringen.

Problem nummer 1:
Hur ska jag få in kartongen i bilen? (Det är alltså som en skåpbil typ, fast inte direkt ett skåp, utan mer som ... ett överdrag. jag vet inte hur jag ska förklara.) Bestämde mig för att försöka få in den i framsätet. Jo tjena! Fy FAN va vek jag är! Orkar ju knappt en lyfta den jävla kartongen! 37 kg är väl inte så mkt? Vansinne... Efter en hel del stånkande och kämpande (och en hel del konstiga blickar från folket som gick förbi) så fick jag äntligen in den i bilen.

 Bilen har jag hyrt i en timme och 15 minuter, 16.15 - 17.30
och på den tiden skulle jag hinna lasta i och ur bilen,
samt hitta hem, och hitta tillbaka till A6.


Problem nummer 2: Hur ska jag hitta hem?! Hittills har jag ju bara åkt buss i jönköping, och bussarna har ju allt som oftast egna vägar där bara busstrafik är tillåten.
För er som känner till Jönköping ska jag nu berätta min alldeles egna, lysande väg hem. Jag skulle alltså åka från A6 till Norrahammar.
Först ringer jag Robbie för att få en vägbeskrivning. Han jobbar, och jag får inget svar. Nåja, hur svårt kan det vara? Jag börjar med att åka ner mot stan. Helt fel håll mao. Hamnade vid järnvägsstationen. Nej, det här är inte rätt. Vänder, och åker tillbaka till A6. Men om jag tar E4:an då? Då kommer jag ju fram i Råslätt, och därifrån hittar jag! MEN, ska jag åka norrut eller söderut? Jag chansar, jag åker norrut mot sthlm. Jaha, nähä, vart är jag nu?! Uppenbarligen helt fel. Åker tillbaka till A6. Jag måste åka nånstans dit jag känner igen mig! Åker tillbaka ner mot stan. När jag kommit en bit på vägen så ringer Robbie.

"Hade du ringt?"
"JAG ÄR VILSE!!! JAG HITTAR INTE HEM!!!"
Han skrattar gott, frågar om jag ser nånting jag känner igen.
"Vänta lite, nu är jag ju nästan mitt inne i stan! Där är biblioteket"
"Ja okej, då har du biblioteket på din högra sida?"
"Nej, vänster!"
"VÄNSTER?! Vart fasen kommer du ifrån?!"

Vi surrar ett tag, och till slut är jag på rätt väg. Han försöker bäst han kan att beskriva vägen, men jag inser att enda sättet för mig att hitta hem är att åka där bussen skulle ha åkt. And that's what I did. Han säger åt mig att ringa när jag ska åka tillbaka, så ska han beskriva den snabbaste och enklaste vägen tillbaka det A6. Det tackar jag för.
Och tro det eller ej, men den här gången hittade jag hem. Jag lyckades dessutom få ut kartogen ur bilen, ner för trapporna och in i lägenheten. SUCCÉ!

Dags att åka tillbaka till A6. Ringer Robbie, och den här gången svarar han. Han beskriver vägen till råslätt, och så långt är jag med på noterna.

"När du kommer dit, så följer du skyltarna mot E4:an och stockholm. Sedan om du bara följer vägen så kommer du till Eurostop, och därifrån är det skyltat till A6."

Aj aj kapten!
Lysande. Jag hittade till råslätt, jag kom ut på E4:an mot sthlm, och fortsatte framåt. Men hoppla, vad är det här? Vägen tog slut, jag såg en Preem-mack, Sibylla och Ibis hotell. Det här kan ju aldrig vara rätt..... Jag ringde upp Robbie igen.

"JAG ÄR VILSE IGEN!!!"
"Men hur tusan lyckades du köra vilse nu!? Vart är du nånstans?"
"Vid nån sibylla, en mack och ibis...."
"Du svängde inte av från E4:an mot sthlm eller vad?"
"Svänga av? Du sa rakt fram!"
"Nej, jag sa följ skyltarna mot sthlm, och SEN rakt fram"
"Jahaaa... Ja, det gjorde jag inte, jag körde bara rakt fram".

Gissa om han skrattade åt mig. Med all rätt dessutom, det var helt hysteriskt. Hur som helst så vände jag om, körde ut på E4:an igen, och hittade avfarten mot sthlm. Och helt riktigt, efter en stund såg jag Eurostop, hittade avfarten, och därifrån var det skyltat mot A6, precis som han sa.
Inga problem!
Precis klockan 17.30 lämnade jag tillbaka nyckeln. Duktig Erika.

Så, som sagt, man hinner med en hel del på en timme.Nästa äventyr, det blir att bygga ihop byrån. Jisses.

Kommentarer
Postat av: Sara

En kameria i den där hyrbilen hade inte varit helt fel... hehe, vi kan kalla det "på äventyr med Näsan!

2006-03-04 @ 11:38:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0