Face your fear

Just vad jag ska göra idag. Fick en akuttid hos tandläkaren i Huskvarna. Jag frågade hur ont man behövde ha för att det ska vara akut, och då skrattade hon och tyckte att det var en rolig fråga, även jag skrattade. "Idag behöver man inte ha särskillt ont", sa hon, "för idag har vi gott om akuttider". Så, jag ska alltså möta min tandläkarrädsla redan idag. Känns som det kan vara lika bra.

Jag ringde även en klinik inne i stan som enligt ryktet (deras hemsida) skulle ha möjlighet att ge tider inom 4 veckor. Jo tjena, den 16/4 fick jag tid. Så, det var nog bra att Huskvarna hade tid att ta mig idag, då hinner jag dessutom inte jaga upp mig överdrivet mkt.

Uj, jag är redan nervös... :-S



Update, 21:45

Ifall någon undrade hur det gick, så kommer svaret här!
Jag kom dit, hörde hur dom borrade och grejade i nåt rum i närheten, och var sååå nära att kliva upp och gå därifrån. Bet dock ihop, och satt kvar. Fick komma in precis i rätt tid med, det har nog aldrig hänt förut tror jag. Först skulle dom röntga, och sedan fick jag komma in till tandläkaren. Han tog det lugnt och försiktigt, jag vart faktiskt aldrig direkt rädd, så som jag brukar bli alltså. Det kändes ovanligt bra. Men så gjorde han ju inte så mkt hellre iofs, kollade mest, knackade lite på tänderna.

Ang. käken då, han tror att jag antingen bitit i för hårt i nånting, eller att jag spänner käkarna när jag sover. Om jag vill får jag prova bettskena, men den går ju på runt 1000-lappen, så jag sa att jag skulle avvakta och se om det blir bättre.

Dessutom hade jag ett ordentligt stort hål i visdomstanden i överkäken på höger sida (alltså samma sida som jag har ont i), så även den kan vara en bidragande orsak till smärtan i käken. Och, eftersom man inte lagar hål i visdomständer, så ska den alltså dras ut. Och om den ändå ska dras ut, varför inte göra det inom den närmaste tiden, när jag fortfarande har känslan av att tandläkaren inte är farlig? Så, summan av kardemumman är att om ca en vecka, nästa torsdag, så ska jag till tandläkaren och dra ut min första tand.

Och den som säger något i stil med "Stackars dig, hoppas det inte gör ont", eller "Oj, det kommer göra ont", eller "det gör bara lite ont" eller nånting annat med "ont" i negativ bemärkelse kommer jag att bli elak på. Ljug hellre för mig och säg att det inte gör ont alls, att det är lätt som en plätt. För jag har ingen lust att gruva mig i onödan inför torsdagen.

Kommentarer
Postat av: Emma

hoppas det går bra :S

2007-02-20 @ 09:43:48
URL: http://hayes.webblogg.se
Postat av: Mor

Duktig tjej! Håller tummarna!!

2007-02-20 @ 10:03:40
Postat av: Kamilla

Oj, det kommer att bli dyrt... ;) Eller, det vet jag inte. Vad kostar det egentligen att dra ut en visdomstand?

2007-02-20 @ 23:47:16
Postat av: Erika

Kamilla: Det skulle gå på runt 650-750 kr trodde hon i luckan, men hon kunde inte svara exakt. Jag antar (hoppas) att det är för att man har nåt slags högkostnads-grejs via försäkringskassan om man är mellan 20-29

2007-02-21 @ 00:08:37
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

Jag sa ju att du kanske bet ihop!! :D Emma, the expert :P

2007-02-21 @ 16:46:41
URL: http://conetti.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0