"Mamma sa att jag var sjuk"

Mamma sa att jag var sjukFörsta gången jag berättar om en bok i bloggen. Tänker inte kalla det recension, det skriker skola om det ordet, och dessutom skriver jag inte utförligt nog för att kalla det recension.

Mamma sa att jag var sjuk. En bok om Julie Gregory, där hon berättar om sin barndom, där hennes mamma hittade på, och skapade symptom för att omgivningen skulle tro att Julie var sjuk. Münchenhausen by proxy. Mamman tog med Julie till massor med olika läkare för att få klarhet i vilken hennes sjukdom var, men ingen hittade något definivt. Då Julie inte fick i sig den näring hon skulle och inte blev behandlad rätt, så såg hon ju extra sjuk ut, vilket förstärkte mammans version om att det faktiskt var något fel på henne.

I boken får man följa Julie och hennes familj, fosterbarnen och familjens inneboenden fram tills att Julie är ungefär 23-24 år. Man får se utdrag ur hennes journal från sjukhus i Ohio, och man förfäras över att detta är något en förälder utsätter sitt barn för. Man funderar över hur läkare och omgivning inte kunde märka att något var fel, och man lider med Julie som inte förstår att barn inte ska behandlas på det viset.

En mkt bra, gripande bok. Svår att lägga ifrån sig, precis som det ska vara med en bra bok.


Mitt betyg:

4E

Kommentarer
Postat av: Sara

Den har jag i bokhyllan. Verkar bra.

2007-02-06 @ 01:03:04
URL: http://sarakjellkvist.blogg.se
Postat av: Erika

Sara: Den ÄR bra. Läs den :-)

2007-02-06 @ 12:02:07
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Anonym

men hallå..uppdatera ngn gång..=(

2007-02-06 @ 20:47:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0