Dåliga förlorare

Ja, dagen efter ESC och förlusten har väl sjunkit in för de flesta. Ola Salo kallar det för en dyng-tävling, antar att det låtit annorlunda om de hade placerat sig bättre? Visst, jag kan hålla med om att jag oxå (delvis) tycker att det är en dyngtävling. Men det beror (1) på alla oseriösa bidrag (läs: Ukraina och England, bland andra), och vi svenskar är inte bättre heller, egentligen. Hur TUSAN kunde bidrag som onani-låten, Addis Black Widow eller Regina Lund ens komma till delfinalerna? Allvarligt talat, var alla andra bidrag ännu sämre? Pinsamt.

För det andra så är jag skitless på allt kompisröstande. Igår satt folket och spekulerade om vilka länder som skulle rösta på varandra, vilken dålig stil det var av dom att rösta på sina grannar, fjäsk-rösning, osv osv. När det sedan turen gick till någon av våra grannländer, då var det ju en självklarhet att vi skulle få deras röster. Dubbelmoral, någon? Men det finns egentligen inget bra sätt för att få slut på kompisröstningen, som jag kan komma på. Emma skrev i sin blogg att hon tyckte att man skulle återinföra jury-röster, och jag är böjd åt att hålla med. Duktiga musikmänniskor, som inte bara köper en billig show. Visst, det lär gnällas väldigt mycket på det med, men förhoppningsvis slipper man clownerier som ukraina i topp...

Hur som helst. Jag tycker att The Ark verkar vara dåliga förlorare. Deras framträdande var absolut inget fiasko, de gjorde ett bra jobb, så jag förstår att de är sura, men nån måtta får det vara.

Och som om det inte var nog med att det inte gick som vi ville i ESC, så blev det även förlust mot både Kanada (semi) och ryssland (bronsmatch). Kanada tog hem guldet, så jag antar att David, mina fina lilla svensk-kanadensare är nöjd =) Så, grattis kanada, och till sverige - bättre lycka nästa gång, både med musik och hockey.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0