Edit blev inte godkänd =/

Sådärja, då har jag genomlidit mitt livs första besiktning. Eller ja alltså, min bil har besiktats. Inte jag. Bilen gick inte igenom, fick tre anmärkningar som måste åtgärdas inom en månad. Skit oxå. Jag som är så himla rik menar jag. Suck. Men enligt pappa ska det inte vara så dyrt, och arbetet kan jag tydligen få gjort mot betalningen middag, så det är ju inte fy skam. Men nu ska jag ta reda på vad delarna kollar. Det är säkert dyrare än vad pappa tror med, det brukar kunna bli det. Så håll tummen för mig.

Felen, för er som mot förmodan vill veta, är följande:

1. Batteri, fastsättning bristfällig
2. Färdbroms bromsskiva, bak vänster, skadad
3. CO-halt tomgång, för hög.

Nummer ett kostar väl på sin höjd några kronor för att köpa nån bult eller mutter eller nåt, jag vet inte. Tvåan är väl den som kommer kosta lite, ska köpa bromsskivor och klossar till både höger och vänster bak, och eventuellt nåt till handbromsen med. Men pappa trodde som sagt inte att det kostar så mkt. Och A säger att det är inga problem att byta. Så jag får väl lita på det då. Trean är väl den som orsakar problem, men pappa har uppenbarligen en granne som kan titta på det, han har verkstad men lär ta nån slant för arbetet. Men det får det väl vara värt det då.

Men annars var det inte direkt nåt konstigt att besikta en bil. Det tog 10 minuter, jag trodde det skulle ta längre tid. De var sjukt snabba. Men å andra sidan är det ju sånt de gör ett antal gånger om dan. Jag kan ju jämföra det med när nybörjarföräldrar (eller elever) ska göra iordning en häst till lektion, kan verkligen ta huuuur lång tid som helst med all utrustning. Sånt som en annan kan göra i sömnen lixom.

Nåja. Om en halvtimme har jag tvätttid. Sen ska jag träffa moster Lena en sväng med, mycket trevligt! Kanske jag då även kan återfå min hörsel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0