Snart får du inte SMS:a i bilen

 

Hade den här artikeln kommit den första april så hade jag helt klart tänkt att det var ett aprilskämt. Missförstå mig rätt, jag tycker att tanken är skitbra. Trafiksäkerhet och allt sånt där. Samtidigt ska jag erkänna att det gör mig liiiite irriterad. Första tanken var väl ungefär att "Varför ska någon annan bestämma att jag inte får skicka sms eller prata i telefon utan handsfree när jag kör?".

 

Men som sagt, jag fattar att det inte är trafiksäkert. Jag är inte korkad. Jag är även fullkomligt medveten om att många, inklusive jag själv, överskattar sin körförmåga och tror att simultanförmågan är på topp jämt. Och att "Det gör ju inget om JAG sms-ar när jag kör, jag har ju koll". Strax därefter blir det väl Triss-reklam istället, "Plötsligt händer det", fast på ett negativt sätt. Pang bom, du är död. Eller ännu värre, man kör ihjäl någon annan.

 

Jag funderar lite över hur många som faktiskt kommer lyda. Jo jag fattar, lagar är till för att följas, men det kommer alltid finnas de som ligger på gränsen. Kör lite för fort, en drink för mycket, osv osv osv. Självklart kommer folk fortsätta skicka sms och prata i telefon utan handsfree.

 

Resonemanget har säkert hörts förr. "Det spelar väl ingen roll om JAG tar ett par drinkar innan jag kör, jag har ju ändå koll"

 

Nej, men det kan väl säkert bli bra. Det gäller bara att vänja sig. It's just as simple as that..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0