Vad skulle det där vara bra för då?

Jahapp, då var bilen besiktad då. Jag hade väl egentligen redan ställt in mig på ombesiktning, och så blev ju fallet med. Tre anmärkningar (tvåor) och en "varning" (inte nedskriven dock) fick jag.

1. Motor, oljeläckage
Det såg till och med jag, när bilen hissades upp. Killen trodde dock att det kunde vara så "enkelt" som ett oljefilter, och i så fall är det ju bra. Annars vette fan... Ska kolla med herrn som bytte motor om det var något som han lagt märke till, det borde ju vara svårt att missa i den här skalan tycker man.

2. Hjullager, bak höger, glappt
"Oj, det här satt löst" är aldrig en fras man vill höra om sin bil. Nu vet jag inte riktigt vad det gör eller inte gör, eller hur länge det har varit så, men oavsett så ska det ju åtgärdas nu då.

3. Bromsrör, fram, båda sidor, rostskadat
Det här visste vi nog redan sedan innan. En annan mekaniker som haft med bilen att göra, noterade detta för någon månad sedan. Men sen blev motorbytet prioriterat, och på den vägen är det.

4. "Kolla det här, annars kan det gå illa för motorn"
Det där är ju oxå en grej som känns sådär lagom kul att höra. Det handlade iaf om att det troligtvis är nåt som sitter täppt i avgasröret, vilket i sin tur kan vara anledningen till varför det "pyser" underifrån när man gasar.


Hur som helst, jag har surrat med både mamma, pappa, Andreas och mekaniker-Gert nu, och det verkar inte vara nåt mount everest-projekt. Peppar peppar. Hjullagret ska Andreas hjälpa mig att kolla på rätt omgående, och Gert skulle höra av sig till pappa när han var färdig med sina två nuvarande bil-projekt. Bollen är i rullning, kan vi säga. Nu är det bara att hoppas att den rullar åt rätt håll med då, så det inte blir nåt annat klater...

Nu ska jag ta och städa här, jag känner mig nästan lite inspirerad. Och inspiration ska tas tillvara på.
Sådetså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0