Dragkamp mellan människa och hund

Stog och tittade ur genom köksfönstret tidigare medans jag värmde min mat. Ser en kille som kommer gåendes med sin ganska stora hund. Just nu kommer jag inte ihåg vad det var för ras, men den var mindre än en grand danois men större än en rottweiler. Lite diffust kanske, men skit samma. Hunden verkligen drar framåt, killen mer eller mindre går lutandes bakåt, hållandes längst ut på kopplet. Hunden stannar för att kissa i en snöhög, killen går om, och nu är det helt plötsligt dragkamp åt andra hållet. Killen, fortfarande i sin ände, drar i hunden för att få den att komma, men hunden den står stadigt kvar och gör sitt. När den är klar återgår de till samma rutin som tidigare, hunden snabbt iväg i "ledarposition" och killen på efterkälken lutandes bakåt.

Ett tag trodde jag även att hunden skulle springa rakt ut på vägen här utanför, men killen fick hejd på den och höll tag i halsbandet istället.

Jag kan ju säga så här: Det var ingen vacker syn.


Kommentarer
Postat av: Emma

Ingen pli på hunden :P



Kanske var det en mastiff eller cane corso? :)

2011-02-03 @ 15:10:45
URL: http://emmasform.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie

Låter ganska bekant - fast jag är mest van vid att se små hundar sådär...Eller Nova när hon löper :S Usch, inge kul att vara "hundförare" hellre när det är så...

2011-02-04 @ 00:01:33
URL: http://annsofiesverden.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0