Kan du något om bilar?

Hjälp mig!

Jag börjar bli rätt less på att ha en defekt bil vid det här laget. Har suttit och kollat lite på både Biltema och Mekonomen nu, men jag hittar inga delar som stämmer överens med vad jag fått för mig är fel. Så, vad heter delarna man behöver om felet är:

1) Kamaxel
2) Ventillyftare

Det finns tydligen något som heter kamaxelrem. Är det en sån jag ska ha? När det gäller ventillyftaren så får jag ingen träff alls när jag söker. Men det beror kanske på att jag söker på helt fel sak. Jag vet inte! Nån som har nåt tips? Jag vill gärna veta vad delarna kostar som "original" ifall det skulle dröja hundra år innan man lyckas hitta nåt på skroten. För som sagt, jag är sjukt less på att ha en defekt bil, men det måste ju sättas i proportion till vad delarna kostar...

Heeeeelp me!

Kommentarer
Postat av: Christoffer S

Tjena Erika :-) Tog mig friheten att kolla upp saken med en utbildad bilmekaniker ( sorry ) :-) Och utan att han sett golfen så gissar han att det kan vara en av tre saker som kan vara fel på golfen .

1: Bilens kamrem inte är rätt kuggad ( placerad ) vilket kan påverka topplockspackningen och det i sin tur förstör ventilerna . Det går att lösa genom att lägga om kamremmen på nytt .



2: Golfen har inga ventillyftare då den har överliggande kamaxel så det felet kan det inte vara , men det kan vara så att en eller fler av ventilerna i toppen måste bytas/slipas , då behöver du samtidigt en ny topp .



3: Kan vara att kamremmen har kuggat ut och då behöver man lägga om den på nytt och säkerställa att bilen går på alla fyra cylindrar .

För låser man inte kammen då man byter kamremm så är det lätt hänt att bilen går ojämnt/färre cylindrar samt att man skadar ventilerna i toppen .



Worst Case Scenario ? Motorbyte...men det är inte så farligt som det låter , bara att köpa någon random golf från 90-98 och lyfta ur motorn från den till din bil och koppla in . Kostnad ? från tusing och uppåt .



Lycka till med bilen Erika och jag håller tummarna att du får ditt drömjobb :-)



Mvh

Christoffer



2011-03-19 @ 16:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0