Balkonger och rökande grannar

Jag läste häromdagen i Sundsvalls Tidnings nätupplaga om ett par som anmält en rökande granne till alla möjliga instanser. De störde sig på att grannen rökte på sin balkong, vilket i sin tur gjorde det omöjligt för paret att ha fönster och dörrar öppna eftersom röklukten då kom in hos dem.

Det var tur att det stog par, för annars hade man ju kunnat tro att det var jag som var anmälaren. Men nej, I don't have the balls for it. Jag skulle inte våga anmäla. Jag skulle inte heller våga gå till grannen och klaga, utan jag skulle istället göra nåt så tufft som att gnälla i bloggen. Typ som nu.

Jag tycker det är rätt fascinerande - jag som sover så lite, lyckas ändå med konststycket att bli väckt av de allra mest irriterande ting. Grannhunden som skäller till förbannelse så fort den blir lämnat ensam, grannen som alltid borrar i betongen (hur jävla mkt betong kan det finnas kvar att borra i?!), eller som idag - lukten av cigaretter.

Jag brukar öppna balkongdörren kring 5-6-tiden på morgonen, för när solen går upp och lyser rätt på mitt sovrum så blir det galet varmt. Så därför öppnar jag, i förebyggande syfte, för OM jag skulle somna så kommer jag vakna så snart det blir 25-26 grader varmt. Och det är ju onödigt. Idag var inte värmen något problem. Det var riktigt behaglig temperatur i sovrummet, vem vet, det kanske var därför jag somnade. Men jag vaknade av att det stank cigarettrök i hela sovrummet. Och problemet är att jag kan ju inte vädra mer än vad jag redan gör! Det enda alternativ som fanns var att kliva upp och gå in i ett annat rum. Urk.

Jag hatar stanken av cigarettrök, det finns fan inte mycket som luktar värre. Och jag hatar när den stanken tränger sig in i min lägenhet! Ibland kommer det från trapphuset (som då självklart luktar femtioelva gånger värre än inne hos mig), eller som idag, av att grannarna röker på sina balkonger. Och det kan man ju faktiskt inte göra nåt åt, antar jag. Jag kan inte gå till mina grannar och tvinga dem att inte röka på sina balkonger, det funkar ju inte riktigt så. Men det är synd. Deras snuskiga vanor tvingar mig att ha fönster och dörrar stängda. Det känns ju inte riktigt rättvist, men det är väl bara att gilla läget och vänta på vintern...

/Bitter cigarett-hatare

Kommentarer
Postat av: Kamilla

Visst är det konstigt att det är tillåtet att röka på sin balkong. Och att rökarna inte kan lista ut att det stör andra och låta bli för att vara trevliga mot sin omgivning.

2011-05-23 @ 08:58:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0