Ett år till nästa besiktning

Det känns rätt skönt att det här är avklarat för i år. Fast helt avklarat är det ju iofs inte, det är fortfarande saker med bilen som måste åtgärdas. Avgassystemet tex.

Det är två delar till avgassystemet/ljuddämparen som ska bytas. Mittre, och bakre. Den bakre köpte jag på biltema i förrgår, den kostade cirkus 700 kronor, strax under, men den mittre hade de inte hemma utan den skulle komma i slutet på veckan (idag eller imorgon). Den skulle kosta ungefär 370 kronor, give or take, på Biltema. Så, jag roade mig med att kolla vad den skulle kosta om man istället skulle gå till Mekonomen. Tänkte, att om det bara skiljer lite så kan man ju köpa den där istället. Vi kan ju säga att skillnaden var nästan 800 kronor. Den kostade drygt 1200 på mekonomen, helt sjukt att det kan skilja så mkt för samma del. Så, nu ska jag iaf vänta på att de får hem den på Biltema så ska jag köpa den där istället. Ska få hjälp med bytet antingen på fredag, lördag eller på måndag, för sedan åker mekanikern till london.

Det mesta såg iaf bra ut på ombesiktningen, förutom att bilen tydligen fortfarande läcker olja. Va fan. Suck, va less jag är. Jag slapp dock ombesiktning, för han tyckte inte att det var så mkt att bråka om. Men att jag borde ta hand om det så snabbt som möjligt ändå, och det är ju klart. Får be att mekanikern kollar på det samtidigt som avgassystemet antar jag.

Jaja, nog om bilen för denna gång. Tjingeling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0