Hur många sexpartners har du haft?

Jag hörde häromveckan en diskussion mellan två för mig helt okända människor. Vi kan kalla dem XX och XY. XY ville veta hur många personer som XX hade haft sex med.

Nu vet jag ju inte vilken relation de här två personerna har till varandra, men hur som helst så ville inte XX svara på frågan. "Det är min ensak och ingen annans". Motfrågan, eller egentligen motantagandet var; "Jaså är det SÅ många?"

Min hjärna har tänkt lite på det där. Man kan ju inte utgå från att någon legat med många bara för att den inte vill säga sin siffra? Visst, det kan vara många. Det kan vara väldig få. Eller ingen. Eller fem. Men vad spelar det egentligen för roll? Det man kan, det kan man. Man kanske har legat med en person 300 gånger eller 10 personer 30 gånger vardera. Det är fortfarande lika många ligg. Man kanske inte vill berätta för att man legat med, vad man själv anser vara, pinsamt få, eller pinsamt många. Det borde iofs inte behöva vara pinsamt nåt av det, egentligen.

Jag är inte intresserad av att veta mina medmänniskors "sexsiffra". Speciellt inte om det är någon jag är intresserad av. Jag tycker inte heller att andra har någon anledning att veta min. Oavsett om den är 3, 9, 17, 33, 46 eller 837. Okej, 837 lät lite väl mycket. Jag har inte legat med 837 killar. Men ni fattar. Det spelar ingen roll. Det är väl i så fall mer intressant att fråga, om det nu handlar om en seriös relation, "hur många har du haft sex med sedan vi blev tillsammans?" Har man då ett monogamt förhållande så är ju svaret förhoppningsvis bara en, eller noll om man inte haft sex med varandra än.

Så länge man är frisk och inte går omkring med "sylfe, bugg och gnottore" eller några andra sjukdomar så ser jag ingen poäng att älta det som varit. Jag använder ordet älta just för att en sån här diskussion är som upplagd för svartsjuka, bråk eller osäkerhet. Eller ett gott skratt, men det beror ju helt på personerna i fråga. Vissa kanske kan acceptera att the love of your life inte var oskuld när de träffades, medans andra vill tro att alla potentiella partners har haft kyskhetsbälte fram tills att han/hon träffade just DIG.

Personligen tror jag att folk i allmänhet gillar sex. De flesta som haft ett förhållande har nog legat. Sen om man haft sex mellan sina förhållanden, fine. Jag säger ändå som så jag; så länge jag inte blir smittad av några snuskbaciller, eller så länge en eventuell partner håller sig monogam, då får den väl ha vilken siffra som helst.

Sen är det klart att det går att argumentera emot mig och säga att om det nu inte spelar någon roll, då ska det inte heller vara något problem att berätta om sin siffra. Och nej, det borde det ju inte vara. Men folk dömer. Varesig man vill erkänna det eller inte så ÄR det lätt att rynka på näsan åt någon som enligt "mina" definitioner haft många sexpartners. Och jag vill inte döma någon av en sån anledning, just för att det är historia. På samma sätt vill jag inte att någon dömer mig för vad jag har gjort, eller inte gjort. Jag säger som XX, det är min ensak.

Men visst, vill du berätta din siffra så feel free :) Här i bloggen kan man ju dessutom vara anonym... ;P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0