Dag nio - Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Okej, lite tråkigt kanske, men jag har valt två svenska tävlingsryttare. (Varför tråkigt? Jo, för att så gott som alla som gör de här listorna väljer tävlingsryttare)

Jag valde Jan Brink (dressyr, här på Briar, för den som inte visste det.. hehe) och Helena Lundbäck (hoppning, här på Mynta). Två ganska icke-aktuella ekipage eftersom Briar och Mynta båda har pensionerats från tävlingsbanorna, och varken Brink eller Lundbäck är väl speciellt mkt "i ropet" nu för tiden. Men det är två ryttare som jag gillar. Två enormt skickliga ryttare inom sina grenar.

Det är väl inte så svårt att lista ut varför man vill byta liv med två så enormt skickliga ryttare och hästmänniskor. Vi gjorde dessuton studiebesök på Tullstorp (Brinks gård) med ridskolepedagogerna, en helt enormt härlig anläggning.

Hur som helst. Varför? Jo, jag vill känna känslan av att få hästarna att dansa fram så som Brink gör, och jag vill känna känslan av att flyga över höga hinder a'la Lundbäck. It's just as simple as that.

Kommentarer
Postat av: Chris

Erika , då skulle du ha ridit på Medea , det den hästen inte kunde inom dressyr var inte värt att kunna . Underbart följsam och snäll häst och alltid pigg och alert :-) Öppna/Sluta samt förvänd sluta , passage , piaff , framdels/bakdels vändning , pirouette , levade ... trist bara att hon hade ett litet kort kliv :-( Underbar häst som jag minns med värme än idag .

2011-09-30 @ 18:23:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0