Det kliar!

Jag tror att jag berättade att jag fått nå skumma kliande prickar på ena handen. Det börade förra veckan, och det har blivit fler och fler under veckan som gått. Så i fredags fick jag nog och gick till vårdcentralen. Fick träffa en AT-läkare och en annan läkare, men ingen av dem verkade veta vad det egentligen är för ngt. Jag fick dock en salva som skulle strykas på utslagen, "steroider". Inte vet jag. Nåt slags hydrocortison antar jag.

Problemet är bara att jag och salvor inte går ihop så bra. Jag tycker inte om klet och kladd, och salvor är både kletiga och kladdiga. Det är en sak om det liksom "sugs upp" av huden ganska snabbt, då är det bra, men det här kletet vägrar ju gå in i huden. Det ligger bara utanpå som en kladdig hinna, liksom. I don't like.

Så därför gjorde jag en egen lösning. Det är säkert inte speciellt smart, för jag är helt övertygad om att den större delen av kletet sugs upp i handduken istället för in i huden, men hur kul är det att gå och lägga sig med en kletig hand/arm då?! Ja, min lösning är alltså att jag lindar in handen/nedre delen av armen i en liten handduk (och "fäster" med ett bandage typ). Works for me. Fast vi får väl se hur lång tid det tar innan det blir bättre eller om jag sabbar läkningen helt och fullt med min "lösning". Själva utslagen har blivit mindre nu iaf, men det kliar fortfarande. Blä!

Tummen upp för hemmagjorda lösningar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0