Internet är stort

Det är väl ingen som missat det. Internet är skitstort. Det finns typ hur många bloggar som helst. Och vet ni hur många människor det finns på jorden? Typ hur många som helst. Så om jag nämner dig i min blogg, med ditt förnamn och inget mer, fattar du hur liten chans det är att nån ska kunna leta upp dig med hjälp av det?

Ja, jag är lite irriterad, och lite bitter. Jag kan förstå att man inte vill bli nämnd i olika bloggar av olika anledningar. Det finns bättre anledningar, och det finns klart mycket sämre anledningar. Sen är det ju olika beroende på hur väl man känner bloggaren i fråga, om man kan lista ut vilka de omnämnda personerna är genom bara förnamn. Jag menar, om jag skriver att jag ska träffa Joanna så vet ju varenda människa som känner mig vilken Joanna som jag menar. Om jag däremot skriver att jag ska paddla kajak med Kurt, då kan jag istället svära på att ingen vet vem Kurt är. Dels för att jag inte skrivit om nån Kurt tidigare, och dels för att Kurt är påhittad. Men, om man inte känner mig för fem öre, och det är första besöket på bloggen, då spelar det ingen roll om jag skriver Kurt eller Joanna, för det säger inte den personen nånting ändå.

Och en annan sak. Jag skriver inte ut någons adress i bloggen. Skulle aldrig falla mig in. Så om man nu vet vem Joanna är, då vet man säkert redan vad hon heter i efternamn, och då kan man söka hennes adress på andra sätt. Min blogg gör varken till eller från om det är så att någon vill hitta henne.

Som sagt, alla har olika anledningar till varför man inte vill synas i någon annans blogg. Men om man nu vill gömma sig från omvärlden, om det är det som är anledningen, då finns det andra trådändar att börja i istället. Typ Eniro, Hitta och Facebook. Men om det nu bara är en skenmanöver för att gömma sitt förflutna med någon för någon annan, då hör det till kategorin fåniga anledningar. Så nu säger jag vad jag tänker, och jag har inte nämnt någons namn, så därför kan inlägget vara kvar. Det var bara det jag ville säga.

PS. Joanna och eventuella Kurt-ar som besöker min blogg: Jag lånade era namn. Hoppas det är okej ;-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0