Vecka 47 - Ögonkontakt

Dags för Vecka 6-utmaningsinlägg igen. Veckans tema är ögonkontakt, och jag tänker ta det ur några olika synvinklar (haha fattar ni, ögon - syn? Höhöhö).

Aaaaaanyway.

Generell ögonkontakt
Jag erkänner. Jag är pissigt dålig på att ha ögonkontakt med folk. Jag får verkligen anstränga mig för att kunna ha ögonkontakt när jag pratar med folk. Det är olika svårt med olika människor, och om jag av någon anledning skäms, är nervös, känner mig utsatt eller liknande, då är det så gott som omöjligt. När jag träffar min psykolog har jag sällan ögonkontakt med än ett par sekunder per hela timmen. För er som inte förstår hur lite det är så är det pyyyyyyttelite. Jag är ganska dålig med vänner o så med, men jag försöker bättra mig.  Men om någon nån gång undrar varför jag inte möter din blick - hur klyschigt det än låter så har det inte med dig att göra. Du vet, it's not you, it's me. På riktigt.

Kärlek vid första ögonkastet
Jag tror på det. Faktiskt. Även om det i de allra flesta fall mer handlar om attraktion vid första ögonkastet, så tror jag ändå att man kan bli kär första gången man ser någon. Sedan tror jag då fortsättningsvis även att man kan bli o-kär i samma person i samma sekund som den öppnar munnen (jag syftar inte på andedräkten), men so what? Det kan ju lika väl slumpa sig så att den handlar om den person som man kommer spendera resten av sitt liv med. Jag vet inte, jag är väl någon slags drömmare som gärna ser allt i ett rosenrött skimmer, men då får det väl vara så då...!

Ögonkontakt vid sex
När jag tänkte på just den här delen så tänkte jag i form av "åh så romantiskt och fint det ska vara när man har ögonkontakt vid sex" och blablabla. Och så kan det ju för all del vara. Men sen tänkte jag lite på något som jag hörde i ett av alla "Ligga med P3"-avsnitt som jag lyssnat på den senaste tiden. Det finns ju faktiskt flera sätt att ha ögonkontakt på. Det kan vara den där överlägsna blicken som en dominant ger den undergivne. Eller tvärt om, den där undvikande blicken som den undergivne ger den dominante. Det kan vara den där blicken någon ger under en paus i oralsex. Det kan vara den där blicken precis efter sex, när man (förhoppningsvis, haha) är utmattad, glad (endorfiner is the shit) och tillfredsställd. Eller en utmanande blick innan sexet i stil med "Ja men kom och ta mig då". Det finns många typer av ögonkontakt, men det är inget fel i att hålla ögonen stängda med. Jag vill bara ha det sagt (haha, undra varför?). Men att till exempel se någon sluta ögonen eftersom något man gör är såååå förbannat skönt, det är rätt upphetsande det med. Så, man MÅSTE inte ha ögonkontakt. Det funkar finemang ändå.

Nu börjar jag hamna i det läget att jag antingen kommer spåra ur helt, eller helt tappa inspirationen. Så därför avslutar jag här. See you again next week for some more SNUSK.

Kommentarer
Postat av: Kamilla

Jag har inte heller ögonkontakt när jag pratar med folk, men vet du varför? Jag kollar av någon anledning på munnen i stället. Man kunde tro att jag hör dåligt eller så, men det gör jag tydligen inte.

2011-11-23 @ 17:34:41
Postat av: Erika

Fast det är ju inte helt ologiskt ändå, att titta på munnen. Det gör nog jag med ibland, fast mest på kroppsspråket rent generellt. Så länge det inte är en person som står väldigt nära mig, då är det lite klurigare vart man ska titta... Tycker iofs inte att ha folk allt för nära heller, gäller de flesta iaf. Inte alla.

2011-11-24 @ 01:46:01
URL: http://aliva.blogg.se/
Postat av: Jonas

Jag tycker det är asfint när tjejer tar ögonkontakt som flört!

2011-12-15 @ 09:52:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0